Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

NWN kyssäri

Aloittaja weatherc, lauantai, 12.05.2012, 21:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Nyt kun saatiin NSD:lle omat kartat niin luonnollisena jatkeena tulee NWN jollain aikataululla ;D
Ja siten tarvittais pikkasen ideoita :)

1. Ehdoton mukanaolija on sateliittikartta. Mutta tarvisko NWN sellaisen jossa enemmän paikkakuntia/teitä? Eli tiet tulisi näkyviin aikasemmin mitä NSD:ssä/myös pienempiä teitä lähizoomeissa vai onko NSD:n versio OK?

2. Omat versiot. Nightview / greenview / joku muu / ei ollenkaan / useampi?
Jos joku muu niin ideoita kehiin. Jotain dataa on olemassa kuten metsä/muu alue jota voisi värittää pikkasen eri sävyillä. Ihannehan olisi sellainen jossa mm. vuoristot tulisi näkyviin ja jossa kartan "pinta" olisi tavallaan ropolinen eikä täysin "sileä" antaen pikkasen syvyyttä siihen.

systeemi

Pitääpä miettiä, suorilta ei pysty sanomaan oikein mitään.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

systeemi

Lainaus käyttäjältä: systeemi - lauantai, 12.05.2012, 21:36
Pitääpä miettiä, suorilta ei pysty sanomaan oikein mitään.

Ensimmäinen hajatelma joka tuossa yön tunteina tuli. En kuitenkaan toteutuksesta pysty sanomaan että miten saisi toimimaan.

http://community.cosm.com/node/611#3d

Joku tämän tyylinen karttapohja (eli kaupungit ja puut myös erottuisi) johon sitten olisi lisättynä asemat ja miksei myös ukkossolutkin. Eli NWN:ssä olisikin myös NSD mukana??? Paitsi että ei kun tulee liikaa informaatiota yhdelle sivulle.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Snowi

Tuollainen Googlen tyyppinen satelliittikartta saattaa olla aika vaikea ellei jopa mahdoton toteuttaa. Itse suosin ihan perinteistä ylhäältä päin otettua sateellittikuvaa, kuten Eniron kartan satelliittikuvat. Mutta niitäkin saattaa olla vaikea saada ja kattavat parhaimmillaankin vain suuremmat paikkakunnat.

Tuo nykyinen Nightview kartta on erittäin hyvä ukkostutkalle, mutta hitusen lisää voisi paikkakuntia vielä olla, varsinkin sitten NWN-kartassa. Miten noita paikkakuntia pystyy noissa kartoissa säätelemään? Pystyykö niitä itse lisäillä miten sattuu vai voiko siinä tehdä jonkunlaisia automaattilisäyksiä esimerkiksi asukasmäärän mukaan? Viime kesänä tuli muutamia palautteita omasta Nexstorm kartasta, että siihen oltaisiin haluttu mukaan vielä joitakin paikkakuntia, vaikka kattavuus oli mielestäni jo oikein hyvä. Tosin tietenkään kaikkia paikkakuntia ei voi mukaan ottaa, joten siten kaikkia ei voi miellyttää. Rajaus pitää mielestäni tehdä paikkojen asukasmäärän mukaan.

Leafletillahan oli noita valmiita karttapohjia vaikka muille jakaa, joten mietin kuinka helppoa karttapohjien vaihto olisi jos haluaisi itse lisätä jonkun mieleisen karttapohjan? :)

weatherc

#4
Ainut satelliittipohjainen kartta jonka toistaiseksi olen löytänyt on tuo mikä on NSD:ssä eli tuo "Blue marble"-pohjainen eli sama mikä on Nokian kartoissakin jonka nappaan Esriltä siten että tallentuu dedille sitä mukaan kun haetaan. Se on mun mielestä paras kaikista mitä olen nähnyt. Siinä on kirkkaat värit ainakin alemmilla zoomitasoilla.

Siinä ei ole mitään paikkakuntia tahikka muita valmiina vaan niille tein transparentin layerin jossa paikkakunnat ja tiet/rajat. Näin sain sen siltä osin myös identtiseksi Nightviewn kanssa.

Koska nyt ei ole käytössä sitä pirun PgSql-kantaa joka olisi kestänyt viikkoja parsia kasaan dedin resursseilla vaan nk. shapefilet on datan määrä joka parsittu pienempi eli uupuu itse asiassa suurin osa nippeli-infosta jota ei kuitenkaan tarvita.
Mikään ei kuitenkaan estä tekemästä uuden shapefilen jossa jotain uutta dataa kunhan keksii missä ja miten kyseinen data on OSM-filussa.

Paikkakunnat ovat luokiteltu metropolis, city, town jne ryhmiin, sekä saatavilla info onko pääkaupunki vai maakunnan pääkaupunki eli Admin-0 ja Admin-1 pääkaupungit, sekä asukasmäärät. Suomen osalta city-ryhmässä on muistaakseni noin 20 kaupunkia, loput town-ryhmäässä. Asukasmäärissä on vaan se vika että on kaikkea muuta kuin kattavat, suuri osa paikkakunnista esim Suomesta on 0-asukasluvuilla joten sitä ei oikein voi luotettavasti käyttää koska siinä uupuu myös suurien kaupunkien lukuja.
NSD:ssä on näkyvyys laitettu siten että pääkaupunki on aina näkösällä, metropolis + city tulee seuraavana ja lähemmillä zoomitasoilla myös city:t. Siinä on myös säätö kuinka lähekkäin kaksi samaan ryhmään kuuluvaa voi näkyä, eli liian lähekkäin olevista karsiutui toinen pois.
Suomen osalta pikku "ongelma" noissa on se että kaupungit keskittyy etelään ja Lapissa ei ole kun Rovaniemi. Näin ollen tuota town/city-systeemiä piti pikkasen koittaa juksata että tulisi edes jossain tasoilla myös lappalaisia paikkakuntia näkösälle.

Leafletin valmiita layereita, tai oikeastaan ovat usereiden tekemiä, saa aika helposti lisättyä kartalle. Muistaa täytyy siinä kohtaa että sivujen liikenne monella sadalla users onlinessä ei välttämättä täsmää heidän fair-usageen sitten lähelläkään. Itsehän aloitin sellaisesta kun kokeilin Leaflettiä mutta koska niitä ei saa tarpeeksi hyvin muokattuja (esim rajat näkyy myös merissä) luovuin niistä. Toisaalta siellä on kappalemäärällä mitattun akyllä aika nippu eri layereitä mutta moni niistä on jonkun toisen klooneja joten oikeesti erilaisia siellä ei kovinkaan moni ole.

Tutkailin tuota hillshadinigia pikkasen ja yllätys, sen data NASA:lta loppuu 60 leveysasteeseen eli Suomenlahteen.

EDIT: Leafletin omien custom layereiden "fair usage" on 250000 karttatiiltä kuukaudessa, ja jokainen karttahan lataa niitä vajaan tusinan parhaimmillaan, per zoomitaso. Valitettava totuus näyttää olevan että meidän liikenteellä ilmaiskarttojen aika on ohi. Tosin ihan ymmärettävääkin, maksaahan niiden ylläpitokin...
Heidän omalla laskurilla kokeilin mitä se antaa 100000 sivulataukselle ja summa oli ihan mukavat $375 kuukaudessa,...

systeemi

Itse en tarkoittanut ihan tuota 3d ominaisuutta tuosta kartasta vaan niitä metsä/ kaupunki osia. Eli ne voisi erottua hieman eriväreillä lähimmillä zoomi leveleillä.

Harmi kun kaikki hyvä maksaa.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

LainaaItse en tarkoittanut ihan tuota 3d ominaisuutta tuosta kartasta vaan niitä metsä/ kaupunki osia. Eli ne voisi erottua hieman eriväreillä lähimmillä zoomi leveleillä.
Metsä/kaupunkialueet pitäisi kyllä saada näkymään aika helpollakin. Ainakin OSM:än omassa tyylissähän on myös puu-ikonit metsä-alueilla.
NSD:ssä en sitä tehnyt koska aatoshan on että kartta olisi mahdollisimman selkeä.
Päätiet laitoin siihen jotta olisi helpompi hahmottaa missä kohtaa ollaan.

weatherc

Onpa surkean oloista Suomen data "wood"-datalla (keltainen)...

weatherc

#8
Ei millään tahdo löytyä sopivaa väriyhdistelmää joka olisi hitusen värikkäämpi kun Nightview mutta tarpeeksi tumma että ikonit näkyisi... (juu, tiedän, sattumalta se lopuksi löytyy..:P)

systeemi

2. Ehdotus :

http://aut-web.hut.fi/ea/cg/img/geo.png

Tuollaiset värit olis aika lähellä omaa makua ja siihen lisäksi harmaalla kaupungit eikä ruskealla niinkuin tuossa. Ja lääninrajoja ei luonnostaan tarvitse.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi