Dedillä olevat sivut alhaalla 24.3

Aloittaja weatherc, torstai, 15.03.2012, 18:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Dedillä oleva hallintapaneeli Plesk on jo suruisankuuluisa omista jekuistaan mitä se harrastelee. Viimeinen niitti sen arkkuun oli viime "päivitys" joka sekoitti yhtä sun toista jota sai manuaalisesti korjailla.
Siten jonkin aikaa ollut mietinnässä sen vaihtaminen toiseen paneeliin. Temppu ei ole ihan yksinkertainen koska noiden paneelien lonkerot yltää lähes jokaiseen nurkkaan ja ainut keino päästä eroon siitä on uudelleenasentaa koko palvelin.
Toinen juttu on se ettei voi noin vaan siirtää tilejä Pleskistä paneeliin X koska mitään standardia ei ole olemassa.

Tuossa ollut käytössä pieni VPS jolla testailla ja olen testaillut eri paneeleja, samalla etsien parasta keinoa asentaa perusjutut käyttiksestä, ja, voittajaksi osoittautui jo monelle websivunikkarille tuttu cPanel. Olin lähes varma siitä jo alunperinkin mutta piti nyt testailla muitakin :)
cPanelin ehdottomaksi plussaksi on että tarjoavat ilmaisen migraatio-palvelun ja heillä aspa 24/7. Tämä sen lisäksi että sen toimintovalikoima pyyhkii pöytää muilla paneeleilla.

Vaihto tarkoittaa siis että koko dedi ajetaan alas ja rakennetaan alusta. Näin ollen kaikki sillä olevat sivut tuleee olemaan sen ajan tavoittamattomissa (aikataulu alempana).

Projekti on tavallaan kaksiosainen ja pohjustuksena tullaan tekemään Plesk -> cPanel migraatio siten että cPanel on tuolla VPS:llä ensin ja sitten vasta ajetaan itse dedi alas. Myös joitakin isoja filuja, kuten videoita, joudutaan siirtämään pois dediltä ennen tätä. Nämä siirretään Hetznerin backuptilaan josta ne haetaan takaisin kun cPanel dedi on linjoilla. Tämä tarkoittaa että esim. video-allakat ei tule toimimaan tänä aikana.

Varsinkin loppuviikosta saattaa tulla hidastumisia dedillä sekä FTP-liikenne saattaa pätkiä ajoittain.

Aikataulu (alustava):
vihreä: ei aiheuta katkoa dedillä
punainen: aiheuttaa katkon dedin sivuille

Torstai 22.3, ilta: Migraatio Plesk -> cPanel VPS:llä
Lauantai 24.3, alk n. klo 13: Dedin uudellenrakennus. Erittäin hatusta vedetty arvio kestosta noin 4 tuntia. Tarkka aloitusaika saattaa muuttua vielä.

Pieni arvio kulusta:
Tunti 1: Käyttiksen ja cPanelin asennus (voi mennä kauemminkin)
Tunti 2: säätöä, mm. perus turvallisuusjutut kehiin ja sen sellaista
Tunti 3: Tilien siirto VPS:ltä dedin Cpaneliin
Tunti 4: Tilien säätöä

Sivut saattavat tulla osittain näkyviin mutta toimia virheellisesti aikasemminkin samoin kun että rebootteja saataa tulla täysin varoittamatta, myös sen jälkeen kun sivut alkavat toimimaan. Myös NWN:än päivitys myös usersivuilla tulee olemaan seis tänä aikana (voi olla ettei ne toimi laisinkaan). GFS dataserveri on todo-listalla kun sivut alkaa olemaan kehissä.
Hienosäätöä tullaan todennäköisesti tekemään vielä sunnuntainakin, ja siten saattaa reboottia tulla vielä silloinkin.

Domainit jota tämä koskee ovat:
taivalkoskiweather.net, svensktvader.se, saapalvelu.fi, silkeborg-vejret.dk, valimo.info, cpvejr.dk, klaukkala-saa.fi, lumiweather.info, liminkaweather.info, teutari.net, nivalaweather.info, livevejr.dk, sydhavsvejr.dk, ukkostutkat.fi, nordicweather.net

Tulen pitämään tätä ketjua tilanneketjuna.

weatherc

#1
Jotta tuo huominen migraatio Plesk -> cPanel VPS:llä onnistuisi joutuu videot evakkoon Hetznerin backuptilaan (yhteensä lähes 20 G videoita). Näinollen videokalenterit eivät toimi. Videot palaa takaisin kunhan udelleenrakennus tehty ja saadaan ne siirrettyä takaisin.


weatherc

Sisäinen tarkistus: Iso kahvikuppi - ON  ;D

Se on menoa nytten (2min)...

weatherc

#3
Väliaikaraportti: cPanelin autoinstalleri raksuttaa, kaikki OK tähän asti :)

EDIT: cPanel install finished in 90 minutes and 12 seconds!

weatherc

#4
Pieni mutka matkassa...Tutkitaan parhaillaan....
Syy mutkaan löydetty, tätä se cPanelin tiukka turvallisuus tekee kun voi lukita itsensä ulos koko purkista ;D, mutkan korjauksen aiheuttama viive noin reilut tunti...

weatherc

Noniin, kyllä tuo cPaneli asentelee kun Iisakki kirkkoa mutta, mutta...ei se mitään, tuleepa kunnolla tehtyä kun jok ikinen palikka rakenetaan sourcesta....
Paneeli päivitetty uusimpaan release-versioon ja menossa myslin päivitys 5.5:seen jotta täsmää meidän vanhan version kanssa. Sitten pikainen rebootti varmistakseen että kaikki OK jonka jälkeen laitetaan kehiin sivujen haku takaisin tuon tylsän vihertävän 404 sivun tilalle  ;D

weatherc

Sivut suurin piirtein linjoilla  ;D

Subdomainit vaatii pientä hienosäätöä vielä (sekä kasa polkuja joka päin mäntyä :))

Pieni yhteenveto tähän väliin:
Kyllä se vaan niin on että cpanel pyyhkii pöytää muilla paneeleilla niin vakaudessa kun ominaisuuksissa (varsinkin adminpuolella). Aikaa se kesti rakentaa itsensä kasaan ja kerran sai blokattua mut kokonaan ulos (sääsoftat joka rakstutti toisella koneella ja aiheutti virheloginnejä pääosin) mutta kun pääsi kohtaan että piti hakea sivut evakosta niin anna login, valitse kaikki, paina OK ja nokaus taaksepäin ja odota 10 min ja vips kaikki 20+ domainia siirretty :)

GFS sun muut extrat tulee aikanas ja muutakin pientä viilaamista varmasti ilmenee pitkälle ens viikkoon mutta ei oteta stressiä, se oli laskettu juttu :)

J.Jäntti

FinWX:n osalta kaikki on kunnossa.
Sääasemat, jotka lähettivät aiemmin lähinnä XML-alkuista tekstiä normaalien säätietojen sijaan, ovat palanneet takaisin lähetystilaan.

Salamatutkia en tarkistanut vielä, mutta jos tiedot tulevat sääasemalta OK, todennäköisesti data tulee myös salamatutkiltakin OK, onhan FinWX:n näkökulmasta kyse vain haettavan tiedoston osoitteesta ja että datatiedostot löytyvät sieltä, josta ne ovat luettavaksi määritetty. :)

Hienoa työtä, weatherc! Jatka samaa rataa! :D
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Snowi

Itse pääsin koneelle vasta nyt ja pääsin vähän vilkuilemaan mitkä osat toimii ja mitkä ei. Tällä hetkellä ilmeisesti polkujen takia ei kummatkaan sääennusteet toimi ja sama juttu näyttäisi olevan sekä sääkameran että tiekameroiden kanssa. Myös videoarkistoissa näyttää olevan ongelmia. Mutta yritetään pikku hiljaa selvitellä noita ja saada kaikki palvelut jälleen takaisin pystyyn. Odotettavissa toki oli, että ongelmia saattaa ilmetä siellä sun täällä :)

Mutta paljon kiitoksia weatherc:lle ahkerasta työstä hallintapaneelin vaihtotyön suhteen, sillä paljon se vaati myös taustatutkimusta, ennen kuin asennusta lähdettiin tekemään. Itse asennus ei näyttävästi mennyt aivan arvioitujen aikarajojen puitteissa, mutta tuokin oli kyllä odotettua, sillä ikinä näistä ei voi mitään varmaa sanoa :).

Jussa

#9
Täällä ei sivut päivity. Illalla meni jotain tietoa sivuille, vaan nyt näyttää taas tökänneen. Vaan eipä hättäillä, uskon homman taas alkavan pelittämään kunhan weatherc ehtii asiaa tutkailla ;) Luotto asiaan on vahva! :)

Edit: Sivut päivittyy taas, vaihdoin tuon polun siihen vanhaan ja sillä alkoi pelittää :)