Dedillä olevat sivut alhaalla 24.3

Aloittaja weatherc, torstai, 15.03.2012, 18:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

PHP:n GD tökkii vielä. Se ei jostain syystä ota toimikaseen, vaikka väittää että asennettu, estäen mm. bannerien toiminnan. cPanelin aspaan ollaan yhteydessä.

Muuta:
Nginx vaatii vielä hienosäätöä. Nytten kun plugari niin se tekee automaagisesti jokaiselle domainille sellaisen "perusasetuksen". Sen pitäisi saada että tekis myös filun johon saisi omia domainkohtaisia custom-asetuksia. Sekä että se lisäisi .flv-videoiden striimauksen domaineille.


weatherc

#11
GeoIP kehissä jotta NWN-kartta toimii taas (synopdata uupuu siitä nuo errorrivit ylälaidassa...)

EDIT: No niin, NWN porskuttaa taas :)
Vika oli näkymätön "newline" mun copy/pasteamassa cronin pätkässä. Koita sitten korjata vikaa jota ei edes näy...  ;D


weatherc

Ahaa...
Ongelma cPanelin autogeneroiduissa conffifiluissa Apachelle. Postia lähti cPanelin aspaan (muokkasin ne manuaalisesti että osivut näkyisi, tämä tosin auttaa vain kunnes cPanel generoi ne uudestaan....)

weatherc

Noin, nyt näyttää conffifilut generoituvan OK.
Oman sivun sivutkin alkaa olemaan taas trimmissä polkujen osalta. Statussivun serveristatus on vielä offlinessä sekä videot uupuu kalentereista. Todennäköisesti joudutaan tekemään pikku päivitys NexStorm-videoallakkoihin jotta sen polku saadaan oikein.

Täytyy sanoa että on kyllä vanhan Pleskin ja cPanelin välillä eroa niin itse softassa kun aspassa kun yöllä ja päivällä.
Siinä missä Plesk tuntui monelta osin olevan talo joka pysyi pystyssä vain tapettien avulla ja pienikin reikä siihen niin koko talo lahoaa kuin korttitalo niin cPanel on kun hirsihuvila, polkuongelmat oli vaan ovi jossa saranat väärällä puolella :)
Pleskin aspa tunnetusti on olematon kun taas cpanelissa se on auki 24/7 ja vastaa nopeasti.

Se tiesin jo kun koko projektia aloitin että Plesk->cPanel-migraatio ei välttämättä ole se maailman helpoin ja ongelmia tulee maykalla aivan varmasti. Asiaahan ei auttanut yhtään se että migraatio tehtiin samaan purkkiin joka kaiken kukkuraksi on livenä. Jos olisi ollut toinen purkki jonne "muuttaa" niin olisi voinut paremmin tarkistaa kaikki systeemit ja sitten vasta siirtää domainit osoittamaan sinne.

Mitä eniten ihmetyttää on se että palvelin/web-osasto on kuitenkin nk. moderni ala ja palvelimia jossa jonkunlainen hallintapaneeli on miljoonia niin ei olla saatu aikaseksi minkäänlaista standardia miten ne esmex tallentaa käyttäjän filut ja tiedot vaan mm. polkurakenne on täysin erillainen kaikissa. Näinollen myös migraatio on aika hankala. cPanelin isoksi plussaksi on ilmainen migraatio-palvelu, jonka saa vaikket ole maksanut koko paneelista senttiäkään (paneeli jonne sivut migreerattiin evakkon oli trial-versio).
Sitten taas kun siirsin ne takaisin dedille dedin cpaneliin niin ei voillut olla paljoa helpompaa, tiedot sisään, valitse domainit ja paina OK ja katsele kun data rullaa ruudulla. :)

Siinä missä Pleskissä ei voinut oikeastaan tehdä mitään jos niin cpanelissa voi tehdä lähes kaiken selaimella mitä tulee softien asennukseen/tweakkaukseen kuten myös jos tarvii jotain asetusta muuttaa "lennosta" esim ruuhkan takia. Tietenkin cpanelissakin SSH on poikaa ja tarpeellinenkin osiin juttuihin. :P

Turvallisuus...CSF-palomuuri, joka meillä oli vanhassakin, integroituu täysin cpanelissa mitä se ei Pleskissä tehnyt, mukaanlukien 135 kohdan "turvallisuustesti" joka todella näppärä josta voi tarkistaa että unohtuiko jotain tähtitieteelistä sillä saralla. Tämän hetken score dedillä on 132/135, loput kolme on tyyliin "harkitse tämän maksullisen lisäosan hankkimista" :)
Tähän lisäksi Mod_securityt ja CPHulkit sun muut tweakit.

Meni vähän cPanelin mainospuheeksi tämä mutta...  ;D

Snowi

Kyllä cPanel on vain yksinkertaisesti tuossa hintaluokassa omaa luokkaansa. Sieltä saa kätevästi itsekin suoraan selaimen kautta säädettya erinäisiä juttuja, jotka ei muissa hallintapaneeleissa välttämättä onnistu ollenkaan. Muutenkin oon itse tottunut cPanelia käyttämään enemmän kuin muita, sillä se oli ensimmäinen hallintapaneeli johon tutustuin silloin aurinkokomeentan palvelimen kautta. Sen jälkeen se on puolestaan yrityksen uusilla nettisivuilla ja palvelimella käytössä ja nyt siitä saadaan jälleen nauttia sääsivukäytössäkin  ;D

Itsekin olen ihmetellyt, että miksi ihmeessä ei ole mitään standardia polkurakenteella, vaan jokaisella voi olla pieniä ratkaisevia eroja, joka aiheuttaa sitten käyttäjille työtä sen verran, että kaikki vastaavanlaiset polut pitää vaihtaa uusiin.

Itselläkin sivusto toimii jo pääosin normaalisti. Enää olisi saapalvelu.fi domainin subdomainit, Klaukkalan sääaseman sääkamera, kaikkien ukkostutkien ftp-tiedot tai lähinnä polut ja suurinosa sääkameran videoarkiston videoista vielä puuttuu. Pistin latautumaan osan videoista yön ajaksi, mutta tuo isompi paketti pitää laittaa vaikka ensi yöksi.

weatherc

LainaaPistin latautumaan osan videoista yön ajaksi, mutta tuo isompi paketti pitää laittaa vaikka ensi yöksi.
Ei tarvi, ovat tulossa just kohta ;D

weatherc

- Videot paikallaan, tarvii vielä tutkia tuota video-almanakkaskritptiä.
- FFMPEG paikallaan, sama juttu tässä että pitää tutkia itse skriptiä enenkun laitan kehiin
- GFS-data, odottaa että cpanelin aspa kertoo miten saan mysql-libsit asennettua kun ei onnannut normi kautta eikä löytynyt sopivaa versiota cpanelin omasta rpm-asentajasta :)

Snowi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - maanantai, 26.03.2012, 18:19
LainaaPistin latautumaan osan videoista yön ajaksi, mutta tuo isompi paketti pitää laittaa vaikka ensi yöksi.
Ei tarvi, ovat tulossa just kohta ;D

Näköjään tuli pelkät mp4-versiot videoista. Periaatteessa voisin ne poistaa kokonaan noiden flv-versioiden tieltä, mutta ne jäi sinne silloin kun muutin videot flv-muotoon :)

weatherc

Eli haluat poistaa mp4:set?
Voin tehdä sen SSH:lla, on huomattavasti nopeampi kun ootella FTP:tä niiden poistamisessa :)
Flv:t... Hmm..Tutkitaan sanos lääkäri (zipit ovat vielä tallessa :P)