Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Talvi 2010-2011

Aloittaja Jussa, torstai, 25.11.2010, 15:41

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Snowi - keskiviikko, 08.12.2010, 00:37
Kuitenkin nyt jatkuva lumentulo alkaa vähän puuduttamaan tuon kolaamisen osalta. Varsinkin kun yrityksenkin sisääntulot pitää pitää puhtaina. Onneksi isommat alueet sentään hoitaa paikallinen lumenaurausfirma. Ehkä sitä pitää vakivissaan miettiä lumilinkoa  :D

Ei sitä ihan hirveän innoissaan täälläkään olla tuosta lumen määrästä, vaikka luonto onkin nyt kauniin näköinen, vaimoni mukaan jopa jouluinenkin.
Lumilinko kävi mielessäni myös sen jälkeen, kun eilen työpaikalla heitettiin yleiseen jakeluun ultimaatumi, että väärin (pihalle muualle, kuin varatuille autopaikoille) pysäköidyille autoille järjestetään sakkoyllätys tai hinaus. Kun valitin ultimaatumista ja totesin, että uhkaus on aika huonosti ajoitettu, jos julkinen liikenne toimii kuten toimii (eli ei) ja kiinteistön ulkopuolisilla yleisillä parkkipaikoilla lunta on liki puolesta metristä kolmen metrin lumihankiin ja että autoa on likimain mahdoton saada minnekään muualle, tuli ultimaatumin kirjoittaja henkilökohtaisesti toteamaan, että "Laiho, minua ei kiinnosta kiinteistön ulkopuoliset parkit kuules pas***kaan vertaa". Oli kuulemma saanut samasta asiasta kommenttia "hel**tin monelta".

Tänään sain sitten autoni ajettua puolen metrin hankeen ihan kivasti. Se onkin sitten oma lukunsa irtoaako se sieltä enää ilman lapiota ja kiroilua.
Pitää varmaan pyytää appiukolta lainaan hänen lumilinkonsa, niin parkkiongelmista tulee JTO - jonkun toisen ongelma. ;D
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

spege

Kiva oli lukea uutisia taas eilen, Helsingissä on erittäin huono ajokeli lumisten teiden takia. Täällä Savonlinnassa, oli aivan samanlainen tilanne, 15 cm lunta tiellä, eikä varoiteta kunnolla mitään. Ja tie minkä varressa asutaan on koko talven lumet vielä, kukaan ei kehtaa aurata.

Omassa mittauspisteessä 42 cm lunta.

Ja mielummin luminen talvi kuin ei olisi lunta kuin 10 cm. Lapsille tämä on hauskaa.

Itä-Suomeen luvataan perjantaiksi lumipyryä.
FLC foorumissa nimimerkki Speijo.

Snowi

Lainaus käyttäjältä: J.Laiho - keskiviikko, 08.12.2010, 07:35
kiinteistön ulkopuolisilla yleisillä parkkipaikoilla lunta on liki puolesta metristä kolmen metrin lumihankiin ja että autoa on likimain mahdoton saada minnekään muualle

On se kyllä uskomatonta, jos lumia ei saada parkkipaikan ulkopuolelle. Ymmärrän kyllä, että tilaa ei välttämättä ole paljoa, mutta sitten kasataan vaikka 10m vuori jos ei muuta  :). Meidänkin yrityksen parkkipaikkojen reunoissa alkaa jälleen olemaan ihan hyvän kokoisia vuoria, mutta lumi ei missään nimessä saa viedä ainuttakaan parkkipaikkaa. Viime talvena kasojen korkeudet lähenteli varmaan 5 metriä ja pelkästään kasojen järjestämiseen piti käyttää jonkun verran aikaa.

Lainaus käyttäjältä: spege - keskiviikko, 08.12.2010, 08:44
Ja mielummin luminen talvi kuin ei olisi lunta kuin 10 cm. Lapsille tämä on hauskaa.

Juu ehdottomasti. Kyllä näin valkoinen maa on huomattavasti mukavampi kuin ne loskakelit. Pääsee myös vähän paremmin sitten jouluna joulutunnelmaan  :). Viime vuosina valkoiset joulut on ollu harvinaisuuksia, joten mielelläni otan vastaan valkoisen joulun tänäkin vuonna viime vuoden tapaan.

weatherc

Täällä ollaan aivan saamaa mieltä edellisten kanssa että kyllä tämä keli voittaa loskakelit 10-0 vaikkei täällä mitään puolen metrin hankia olekkaan (21 cm) ;D

tito

Katselin tuossa Pohjois-Norjan Mehamnin säätietoja. Viime syksynä tuli käytyä siellä ruskareissulla ja silloin siellä oli verrattomat ilmat.
Kovia pakkasia tuolla Barentsinmeren rannikolla ei ole varmaan ole kovinkaan usein, mutta tuuli on jäätävää kuten käyrästä näkee, vaikka viime päivien aikana on ollut katkos säätiedoissa.

Jos jonkun mieli tuonne tekee käydä, voin suositella. Ifjordista, josta täytyy lähteä pohjoiseen, oli uusi asfalttitie, joskin aika kapea, mutta eipä ole paljon liikennettäkään. Mehamnista kannattaa jatkaa vielä Gamvikiin, joka on pieni kyläkeskus melkein yhtä pohjoisessa kuin Nordkapp.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukka ei muista aikaa taaksepäin kuin puolensataa vuotta. Niin kauas tosin ei häävisti, mutta viimeiset kolmisenkymmentä vuotta ainakin tuntuisi muistissa olevan kohtalaisesti. Silloin vanhoina hyvinä aikoina ei Suomessa tukehduttu lumeen, vaikka sitä olisi tullut kuinka paljon. Tienpidolla oli kalustoa silloisen TVH:n varikoilla pilvin pimein. Samoin oli kunnilla ja kaupungeilla omat varikot ja siellä samanlaiset konevoimat rivissä. Jos ei koneilla ollut käyttöä, niin ne olivat viivasuorissa riveissä. Tarpeen tullen jokaisen koneen pukille löytyi jostain kuski, kun tarvetta oli.

Pääkaupunkiseudulla en ole asunut sitten vuoden 1981. Enkä sitä ennenkään kuin puolenkymmentä vuotta. Ei noina vuosina kuitenkaan ainakaan muistin mukaan samanlaisia paniikkikohtauksia puhtaanapidossa tullut, miltä tilanne nyt kuulostaa. Nehän kuljettivat silloin lunta kuorma-autoilla merenrantaan ja kippasivat sinne. Ja sitten ajettiin sisemmissä osissa kaupunkia lumenkaatopaikoille.

Se on tainnut tämä systeemi heittää häränpyllyä siellä kaupungeissa nyt, kun pienemmät ja isommat lumisateet seisauttavat ja lamaannuttavat koko seutukunnan. Samassa suhteessa tienpito on tietty huonontunut täällä maalla Lapissa ja muuallakin kehäkolomosen pohjoispuolella. Ei niillä raukoilla ole kalustoa ja ukkoja siellä, eikä täällä. Kalusto on kärrätty kait Viroon ja muualle, koska sitä saa turhaan täälläkin odotella siivoamaan edes pääteiden lumia. Tulipa sitä paljon tai vähän, niin laiskasti näyttää sivuun lentävän. Polkeentuu vain tien pintaan, eikä sitä sitten edes saada siitä siivottua, kun ei ole olemassakaan niitä tiekarhuja.

Ei sitä entiaikaan tässä nykyisessä laajuudessa tarvinnut ihmisten stressata semmoisilla seikoilla, että saako autonsa pysäköityä työmaansa viereen, kun sinne aamulla tulee. Semmoinen on tämän nykyjärjestelmän yksi järjettömyyksistä.

Ukalla on toistaiseksi hyvä osa, eikä sitä toivottavasti oteta Ukalta pois. Tulipa lunta minkä verran tahansa, niin Sipolan Jarkko tulee traktorinsa ja linkonsa kanssa ja siivoaa pihan aina silloin, kun omansakin siivoaa. Parikymmentä kertaa talvessa enimmillään. Kait sitä tuhannen neliön paikkeilla tuota aurattavaa pihaa on, en ole mittonut. Siinä olis parkkitilaa muutamalle pirssille, mutta nytkin omien kahden ollessa tallissa, on aurattua tilaa käyttämässä vain yksi kiestinginkarjalainen satunnainen matkailija, joka täällä katselee kaamosta. Lingotulla pihalla seisoo Nivamaasturinsa.

www.naruska.com

tito

Lainaaon tainnut tämä systeemi heittää häränpyllyä siellä kaupungeissa nyt

Häränpyllyä on heittänyt maaseudullakin.
Kymmemen vuotta sitten kun lähdin töihin kello  5 aamulla, en muista ainuttakkaan kertaa, että tie olisi ollut auraamatta yöllisen lumisateen jäljiltä.
Nykyisin kun yöllä on ollut tuisku, tie aurataan, jos aurataan vasta puolen päivän maissa.
Olen muutaman kerran tästä paikalliselle entisen Tielaitoksen mestarille ystävällisesti huomauttanut, mutta ne on ne direktiivit ja sentit lumensyvyydessä ja tieluokitus mitkä määräävät auraamista.

Muutama vuosi sitten tuli virolaiset urakoitsijat teiden hoitajiksi tälle alueelle tarjousten perusteella. Kävi niin, että tiet jäivät hoitamatta ja heidän aliurakoitsijat ilman korvauksia tekemästään työstä.
Muistan vielä miten isoon ääneen tätä virolaisten palkkaamista silloin aikanaan kehuttiin.

Snowi

Jostain syystä täällä Klaukkalassa aurataan lumet kyllä aika haipakkaa pois. Klaukkalantie menee tossa ihan lähellä ja kuulee hyvin kuinka aurat siellä kolisee. Välillä tuntuu, että ajavat siitä edestakas jatkuvasti  :). Mutta on tuo tie kuitenkin sen verran vilkas, että kyllä se pitää pitääkin ajokunnossa. Ei voi siis valittaa ainakaan Klaukkalan osalta, tosin pienemmistä teistä en Klaukkalankaan osalta juurikaan tiedä, koska ei tarvitse kauheasti muita teitä käyttää, tuo Klaukkalantie kun menee suoraan Hämeenlinnanmotarille.


weatherc

Ei se niin kovin hääviä ole täällä vajaat 100 km kehä kolmosestakaan...Tuo suurella rahalla ja kauheella metelillä rakennettu E18-motari on kyllä aika hyvä esimerkki tuosta lumenaraamisen tilasta, täältä kun lähtee Turkuun päin niin iskee puolessa välissä matkaa selvästi "erämaaosuus" jossa auraamiset ovat vähän niin ja näin, Turun päässä on taas yleensä todella hyvin aurattu.
Ja onhan sitä jokune kerta tullu ajeltua tilassa jossa keskellä menee yksi ura jossa koko porukka ajelee hiljaa hissukseeen peräkanaa eikä lumiaurasta tietoakaan vaikka takuulla on direktiivit ja lumesyvyydet ylitetty monin kerroin. Koko kyseinen pätkä pätkä kuuluu siihen korkeimpaan "aina sula"-tieluokkaan jossa lunta ei sais olla kun nimeksi ;)
Vois tuo tiepitäjä heittää nuo direktiivit ja senttimetrit roskiin ja katsoa ulos íkkunasta sen sijaan  ;D

spege

Savonlinnan kohdalta on ainakin Valtatie 14 loistavassa kunnossa, kun aurataan aina kun sataa lunta sentti. Ärsyttävät äänet kyllä kuuluu yöllä aina, mutta pääasia että tie on asfaltilla.
FLC foorumissa nimimerkki Speijo.