Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

voisko joku neuvoa?

Aloittaja kotimtereologi, keskiviikko, 16.02.2011, 15:49

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kotimtereologi

Moi,

Miten saan omalta koneeltani säätiedot nettiin?
Miten Cumuluksen asetukset tulee muuttaa, että se hoitaa
tiedot nettiin?

t: kotimetereologi

jamo


weatherc

LainaaMiten saan omalta koneeltani säätiedot nettiin?
Miten Cumuluksen asetukset tulee muuttaa, että se hoitaa
tiedot nettiin?

Ensinnäkin tarvitset domainin ja webhotellin jonne lähettää datat.
Joillakin ISP:llä on ilmaistilaa olemassa, tosin sitä ei suositella sääsivun ylläpitoon niitten rajoitusten takia, mutta muutamalla kympillä vuodessa saa ihan kelpo webhotellin jopa Suomesta.

Kun tämä on pystyssä niin webhotellin antamat kirjautumis-tiedot Cumuluksen "Internet"-osioon ja uploadaus aktiiviseksi ja olet linjoilla :)

Rambe


  Asiasta tietämätön utelee...... ???

Kiinnostus myös herännyt datan siirrosta nettiin.

Selkeät ohjeet on täällä, mutta nuo webhotellien "rajoitukset".
Kertokaapa minulle mikä on tuollainen normaali aseman tiedonsiirtomäärä / kk?
Ja paljonko tilaa tuolla hotellin kovolla tulisi olla tilaa/käytettävyyttä?

Lähinnä ajattelin, ettei tulisi "vuokrattua" liian pientä pakettia tai kustannuksiltaa/tilavuudeltaan yli-isoa pakettia.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Rambe - maanantai, 15.08.2011, 19:09
Selkeät ohjeet on täällä, mutta nuo webhotellien "rajoitukset".
Kertokaapa minulle mikä on tuollainen normaali aseman tiedonsiirtomäärä / kk?
Ja paljonko tilaa tuolla hotellin kovolla tulisi olla tilaa/käytettävyyttä?

Lähinnä ajattelin, ettei tulisi "vuokrattua" liian pientä pakettia tai kustannuksiltaa/tilavuudeltaan yli-isoa pakettia.

Tyypillisimmillään tiedonsiirtorajoitukset kulkevat Gigatavuissa (= tuhansissa Megatavuissa) ja vaihtelevat palveluntarjoajasta toiseen ja useimmin myös palveluntarjoajan omista paketeista toiseen. Kaikki on tyypillisesti kiinni siitä, mitä palveluja ajattelit säätietojen lisäksi tarjota.

Jos säätiedot sääasemaltasi on ainoa palvelu, jota tarjoat ulos, silloin ei tarvitse mitään kovin kallista tai tiedonsiirtorajaltaan suurta pakettia, sillä liikenne koostuu vain kotisivun säädatan tiedonsiirroista sekä kiinnostuneista sivulla kävijöistä. Sitten, jos kuvioon astuukin esimerkiksi salamatutka, saattaa webhotelli saada raivarin, kun kävijämäärä suorastaan räjähtää.

Mitä sitten webhotelli tekee suuttuessaan?
Sekin on riippuvainen webhotellista, mutta jotkut saattavat lyödä tunnuksen (ja samalla sivut) kiinni, kunnes uusi laskutuskausi alkaa ja lukemat putoavat nollaan. Toinen tapa on se, että seuraavassa laskussa sinulta veloitetaan rajoituksen yli menneestä datasta. Kolmas vaihtoehto ja melko harvoin käytetty sellainen, on se, että nopeutesi romahdutetaan niin, että sivusto ei vastaa yhtä nopeasti.

Tämän vuoksi webhotellin käyttöehtoihin on hyvä tutustua, vaikka ne luettavana ovatkin hyvin tylsiä.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Tässä muutamia omaia ja muutaman muun kokemuksia:

- Kokoa normi sääsivulle ei kerry kovinkaan paljoa (< 100MB) joten se ei tuota ongelmia, joku 1GB paketti on ihan hyvä jolloin on varaa laajentaakin ;)
- Liikennettä kertyy jonkun verran. Tässä kannattaa lukaista niitä ehtoja taikka kysäistä webhotellilta että lasketaanko FTP-liikenne mukaan siihen. Useasti kyllä. FTP (eli siirto palvelimelle) tuottaa suurimman liikenteen sääsivuilla koska tiedot päivittyvät jatkuvasti.
Sitä olisi hyvä olla ainakin 20GB joka ei tuottane ongelmaa löytää (monella on "vapaa liikenne", joka ei todellisuudessa ole täysin vapaata). Siinäkin kohtaa kannattaa lukaista ehtojen pientä pränttiä että mitä se todellisuudessa tarkoittaa.
- Yksi kulmakivistä on sallittu yhtäaikasten FTP-yhetyksien lukumäärä joka ei webhotellissa ole kovikaan häävi, varsinkin jos suunittelee webkameraa, mahdollisesti ukkostutkaa tai jotain muuta. Jokainen ohjelma kun avaa uuden yhteyden ja olisi hyvä että olisi sen verran sallittua että kaikki ohjelmat voivat olla yhteydessä samaan aikaan + 1 jää yli omalle FTP-ohjemalle kun rakentelee sivuja tai siirtää tavaraa manuaalisesti.
- Lue kyseisen hotellin review:tä netistä varsinkin jos menet ulkomaiseen hotelliin ja muista, ei kannata juosta sen ihan halvimman perässä jossa luvataan unlimited sitä ja unlimited tota ja ilmaisen matkan kuuhun.

Tässä yksi ihan asiaa ajava paketti-esimerkki: http://www.hetzner.de/en/hosting/produkte_webspace/level4 joka sijaitsee samassa firmassa jossa oma dedikoitu palvelin on jossa majalee kourallinen suomalaisia sääsivuja  ;D

Niin ja mitä tapahtuu kun sitten se mahdollinen liikenneraja menee rikki tai muuten käytät liikaa resursseja, webhotellissa ehdottomasti yleisin on että sammuttavat tilisi kunnes lupaat ja vannot ettei tapahdu uudestaan, aivan kuten laiho sanoi edellisessä viestissä. Ja siitä ei välttämättä tule mitään varoitusta etukäteen.

Rambe


  Kiitoksia

Tuota tietoa olin vaille, kun ei ole käsitystä tuosta data-liikenteestä. Lähinnä minkä verran sitä kulkee.
Elikkä tuossa katselin erästä kotimaista palvelun tarjoajan pakettia. Levytila 4Gt Liikenne 40Gt/kk. Elikkäs tuntuis riittäviltä luvuilta weatherc:n lukemiin.

Kotimaista lähinnä siksi, kun nuo kansainväliset puheet vain kuuntelen sujuvasti. ::)

weatherc

Sanoisin että ihan asiallinen setti noin tilan ja liikenteen osalta.
Kannattaa kysäistä ihan varoksi että onnistuuko liikennerajan nosto tarvittaessa ja mihin hintaan jos kävisi niin että tarvii lisää ettei tule ylläreitä sitten siinä kohtaa.  :P

Argonex

Mulla on suncometilla sivut. Toistaiseki ainankin toiminut moitteetta, sitä käyttöehtopränttiä mä en ole niin tarkkaan läpi lukenut mutta siirtorajojen, sähköpostiosotteiden, mysql tietokantojen, levytilan, alidomainien jne suhteen siellä on käytössä rajaton määrä.
Taisi mennä vähä mainostamisen puolelle.
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää

Snowi

Tuo on se Suncometin "mainostustapa", eli tyytyväiset asiakkaat  ;D. He kun eivät muuten mainosta ollenkaan, ainakaan silloin kun kysyin yhteistyötä heidän kanssaan.

Itselläkin oli siis Suncomet vajaan vuoden verran ennen kuin tuli rajat vastaan ja oli pakko siirtyä sieltä pois. Nykyään majaillaan weatherc:n hallinnoimalla dedillä, joka on Saksan maalta  :). Suncometin asiakaspalvelu on liostavaa tasoa ja tuona kuuluisana 8.8.2010 päivänä kun minulla paukkui rajat moninkertaisesti, he sammuttivat yhteyden vasta puolen yön aikoihin. Sivustoa "pommitettiin" jatkuvasti, eivätkä he voineet avata sitä ihan heti uudelleen. Sanoin heille, että tarkoitus olisi siirtyä dedikoituun palvelimeen, mutta jos he mitenkään pystyisivät sen aikaa pitämään sivut pystyssä, niin olisi hieno homma. Niinpä he pistivät seuraavana päivänä sivut taas pystyyn ja pitivät niitä pystyssä aina siihen asti kun lähdin pois, siitä huolimatta, että rajat menivät rikki lähes jatkuvasti.