Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

voisko joku neuvoa?

Aloittaja kotimtereologi, keskiviikko, 16.02.2011, 15:49

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

teutari

Pistetään jatkoa tuohon Snowin postiin.

Foorumin Hakuun tuo webhotellin nimi, niin välttyy suuremmilta yllätyksiltä mitä kaikkea sieltä on odotettavissa kun liikennettä alkaa olemaan pikkusen enemmän. >:(

weatherc

#11
Pistetään jatkoksi Snowin ja teutarin viestihin että se ei välttämättä tarvi olla liikenne GB:ssä joka on se syy että webhotellit laittaa pillit pussiin vaan myös se että jotain filua haetaan liian usein riittää.
Esimerkkinä se johon itsekkin aikoinas törmäsin, clientraw.txt/realtime.txt. Kyseistä filua haetaan ylivoimaisesti eniten kaikista filuista jos käytössä on AJAX:illa (eli automaattisesti x sekunnin välein) päivittyvät sivut kuten Saratogan template. Koska kyseinen filu alkaa näkymään webhotellien logeissa korkealla niin tykkäävät kyttyrää siitä.

Jotta ei homma mene kokonaan pelotteluksi niin pienellä/kohtalaisella kävijämäärällä pärjää ihan hyvin webhotellissa mutta kannattaa varatua siihen että jos käy niin "hassusti" että sivuista tulee suositut niin voipi olla muutto edessä.

Sanottakoon vielä tuosta Suncometin "rajattomasta", se EI OLE rajatonta, siellä on rajat vastassa jossain kohtaa, mutta se mitä ne ovat onkin sitten ihan toinen juttu. Syykin on ihan ymmärrettävä, heillä kuitenkin määriteltynä kuinka monta tiliä pitää mahtua yhdelle fyysiselle palvelimelle (todenäköisesti satoja) ja kaikille pitää riittää tehoja/tilaa eikä sitä kaistaakaan ihan rajattomasti ole (tod. 1 Gbit/s putkessa olevat nuo purkit).
Eli jos ajattelee että tilejä olisi 200 se tekee 600 Kbit/s per tili keskimäärin. Vertailuna, dedillä olevat puolen tusinaa ukkostutka-sivua käytti parhaimillaan yli 60 Mbit/s kaistaa tuossa heinäkuussa.

finilves

Olisiko kellään neuvoa Cumuluksen tietojen siirtoon. Historiatiedot, sadekertymät eivät pysy tallessa sääkoneen bootin jälkeen,
Cumuluksen voi käyttää alhaalla silloin säilyvät. Cumuluksen logissa näkyy kaikki, muttei Saratogassa ja Cumuluksen tekemillä sivuilla ei.

Toinen onnistuuko Cumulukseen upottaa 1-wiren lämpötiloja.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: finilves - maanantai, 24.10.2011, 17:04
Toinen onnistuuko Cumulukseen upottaa 1-wiren lämpötiloja.

Cumulukseen ei voi upottaa 1-Wiren lämpötiloja, koska Cumulus ei tue kahta mittalaitteistoa yhtäaikaa ja sikäli, kun tiedän, 1-Wire ei ole Cumuluksessa tuettuna lainkaan.

Ainoa teoreettinen tapa, jolla tuo saattaisi toimia on se, että 1-Wire kirjoittaisi omat lukemansa datatiedostoon ensin ja tämän jälkeen Cumulus lukisi sen, täyttäen #-tagit omilla luvuillaan. Tämä tarkoittaa jonkinlaisen 1-Wire-ohjelman (LogTemp tai vastaava) asentamisen Cumuluksen rinnalle pyörimään, eli yhdellä ohjelmalla ei tuosta taideta selvitä.  :P
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

WD taitaa olla ainut softa joka osaa käyttää 1-wireä merkkiaseman rinnalla. Se osaa sen mutta voi olla että tulee raskaasksi sen jälkeen, ainakin omalla kohdalla kävi niin jossain vaiheessa.


finilves

Oma tarve on siinä vaiheessa kun pakkanen tippuu alle -40 loppuu asemasta näyttämä, 1-wire näyttää -55 asteseen.
Saksaan ja Kiinaan näkyy olevan yhtä pitkä matka, Saksasta tilasin USB palikan ja Kiinasta lämpöaqnturi samana päivän , perille tulivat samalla postilla.