Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Halikko muuttaa :)

Aloittaja weatherc, keskiviikko, 29.12.2010, 23:17

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Halikon sääasema muuttaa toiselle puolelle E18-motaria alkaen 31.12.2010. Nykyisen suur-Salon alueella pysytään jatkossakin, matkaa linnuntietä ei ole kun ehkä 12 km, tosin jos vanhoja kuntarajoja käytetään vaihtuis kunta, joten kun asema palaa linjoille se ei enää ole Sääasema Halikko vaan joku muu ;)
Mikä, en kerro vielä  :P

Ylläolevassa kun voi pätellä niin asema jatkaa myös uudessa paikassa (tottakai) ;D
Nykisessä paikassa asemaa aletaan purkaamaan pe 31.12 ja uuteen paikkaan on tietty pyrkimys saada se ylös mahdollisimman nopeasti. Koska pakkaslukemien keräilystä ei haluais jäädä paitsi niin ulos kerämään dataa se pyritään saamaan heti kun suin mahdollista. Pyrkimys on palata linjoille viikon 1/2011 aikana, ja eihän sitä tiedä vaikka jotain dataa ilmestyis vielä viikonlopunkin aikana  ;)
Mitä todennäköisemmin pakkasesta (ruuvajan sormet jäätyy :P) ja jos haluaa/tarvis jonkun tolpan/kaapelia kaivaa maahan niin roudasta johtuen niin asennus tulee olemaan joskin tilapäinen aluksi. Näin pystyy myös sitten ajalla ja rauhassa (kun pahvilaatikoista selviää) miettimään parempaa asennusta.
Samoin tulen noita wanhoja wmr-antureita käyttäen tutkimaan pikkasen eri mahdollisten asennuspaikkojen eroja lämpötiloissa.

Tässä on viimeiset parisen viikkoa valmisteltu muuttoa ja mm. wxsimiin on hankittu lisä-kustomointi joka antaa ennusteen uuteen paikkaan. Nytten voisin jos haluaisin tehdä ennusteet molempiin paikkoihin :)
For the record: Jos muuttaa kannataa ottaa suoraan yhteyttä WxSimin Tom:iin niin hän antaa tarjouksen lisäkustomoinnista riippuen muuton suurudesta ;)

Myös sivua on valmisteltu muuttoa varten, mitään näkyvää ei toistaiseksi näy :P
Esim. koska muutto on ilmaston kannalta minimaalinen tulee WD jatkamaan datan keruuta "vanhaan kantaan" eli mitään fresh startia ei tule, ja toisaalta en halua luopua myöskään jo 2 kk vajaa 5 vuoden tiedoista :)

Vuoden vaihde ei wx-hullun kannalta nyt ole ihan ihanteellinen ajankohta muttaa sille ei mitään voi.
Hamilton sanoi että WD pitäisi toimia ok vaikka ei olis käynnissä kun vuosi vaihtuu, tarkistaa vaan että kaikki vuosiennätykset on nollaantunut ja tekee raportit manuaalisesti jollei WD niitä tee ja uppaa ne sivulle.
Sama koskee NWN:ää, koodin mukaan se *pitäisi* nollata vuosi-toplistat, mutta sitä ei tiedä. Jollei se sitä tee, joutuu ne odottamaan kunnes saan koneen käyntiin taas. Tarjolla on moblíilikaista joten nettiin kyllä pääsen heti kun kone on kasassa :)
Kuten myös dediä, jos se nyt jostain kumman syystä keskis jotain ajalla 31.12-2.1 niin voi korjaus kestää mutta ihan vakaasti se on raksuttanut joten sen riski luulis olevan aikas minimaalinen.

;D :)

Snowi

Toivottavasti kaikki sujuu hyvin muuton osalta, kuten myös sääaseman asennuksen osalta  :). Tälläisissä tilanteissa langaton olisi kyllä kova, mutta harvemmin niitä piuhojakaan enempään kuin kerran täytyy asentaa.

Mielenkiintoista nähdä mikä sääaseman uusi nimi tulee olemaan ja minkälaista kuvaa se kamera uudesta paikasta välittää  ;D.

J.Jäntti

Muutos sääaseman FinWX-tunnuksessa huomioidaan operaattorin ilmoitettua muuton onnistuneesti suoritetuksi.
Muuton ajan sääasema- ja salamatutkatunnukset pysyvät ennallaan.

Pidämme peukkuja, että muutto sujuu täydellisesti ja ongelmitta. :)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Lainaaminkälaista kuvaa se kamera uudesta paikasta välittää

Kameran kuvaa en itsekkään vielä tiedä mutta tänään pääsen tutkimaan tilannetta pikkasen tarkemmin samoin kun sitä että miten aseman asentais :)

weatherc

Sääasema sammutettu klo 11:00.
Nyt se pitäisi kaivaa esiin tuolta lumesta  :P

weatherc

No niin, nyt on asema laatikossa odottamassa kuljetusta :)

Kolmisen tuntia kesti koko hienouden purku, jessus sitä piuhan määrää  :P

Kiikutin ensin kaikki osat saunan lauteille sulaamaan/kuivumaan pariksi tunniksi, eihän edes johtoja saa kasaan tälläaisella kelillä, joten systeemi oli osa kerrallaan irti ja sisälle.
Nätisti kun rivitti niin mahtui myös tutka ja kamera Daviksen laatikkoon, asiaa tosin auttoi myös se että tuo lämpötilamötiskä on irrallaan sadeämpäristä  ;D

Kone on vielä kasassa, riisututuna, eli ainut mitä siinä on kiinni on näppis ja hiiri, loput on laatikossa myös.

weatherc

No niin, mööpelit kannettu ja nyt pienen purkupaussin aikana oli hjuva kasata purkki (sehän tietty oli pakattu/tuotu siten että helppo löytää), joten linjoilla ollaan taas noin yleisesti...  ;D

meteorologi

Vai että Pertteliin asema muutti.  ;D
NWN-kartalla näyttäisi nököttävän joku toinenkin samassa paikassa.

Snowi

Näköjään Pertteliin meni  :). Liittyykö tuo toinen Pertteli tähän asiaan millään tavoin, vaan oliko tuo vain sattuma? Eroa on näyttää näiden kahden välillä olevan kuitenkin sen verran, että kyllä sen tietää kumpi on kumpi  ;D. Tällä hetkellä tuo toinen Pertteli taitaa olla offline, mutta mielenkiintoista nähdä miten lämpötilat eroavat toisistaan.

weatherc

#9
Iski piuhatekninen ongelma joten offline om asema taas ;D

Juu Pertteliin mentiin, se on ihan sattuma että Perttelistä löytyy toinenkin asema, linnuntietä parin kilometrin päästä. :)
Tai, no, Salossahan ollaan edelleenkin mutta jos vahaa kuntajakoa käyttää niin Perttelissä, Kaivolan kylässä ollaan, Saloonhan liittyi muistaakseni 10 ympäristön kuntaa kertaryksäksellä tuossa jokunen aika sitten joten pelkkä Salon käyttö antaa todella ison alueen, Uudenmaan rajasta Paimioon länsi-itä-akselilla.

ISS & co ei ole mitenkään asennettu vielä vaan säteilysuoja istuu etuoven vieressä olevalla kaiteella oleen samalla ainut josta edes jotain dataa tulee, kun piti saada läpömittari kehiin ;D

Mitä oman aseman nimeen tulee niin pohtisin vähän aikaa että mitä siihen pistäisi, mutta päädyin Pertteliin tämän kylän nimen sijaan, Pertteli on kuitenkin tunnetumpi...Pitääpi miettiä pikkasen sen suhteen koska NWN:ään tarviin ainakin keksiä "oman" nimen koska se toimi kahdella samannimisellä, yksi idea voisi olla "Pertteli K", kun Salo, Pertteli, Kaivola tuntuu "hiukan" pitkältä kun taas "Salo, Pertteli K" voisi toimia, ehkä... ;D