Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Halikko muuttaa :)

Aloittaja weatherc, keskiviikko, 29.12.2010, 23:17

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

#10
On se hyvä että Daviksen pojat ovat pistäneet aivan mielettömän pitkä piuhan ISS:n ja konsolin välille. Sillähän vetelee puol kylää tarvittaessa  ;D
Nyt Davis online.  ;D
Aurinkoanturi tuuppas jotain ihme lukemia joten se ei ole kytketty, tuulianturi on *aivan* liian matalalla joten tuulta ei pahemmin nyt aluksi tule, pitääpi hakea pidempi keppi sille ;)

Tutkan kaapeli on puolessavälissä matkaa koneelle ;)

Tästä tuli pikkasen piuhan vetelimistä koska löysin tuulikaapin viereisestä pikku komerosta tuuletusreiän (alias kylmävarasto tai jotain) joten siitä saan piuhat sisälle todella näppärästi koska ikkunat vaikutti ihan liian tiiviiltä että niihin mitään piuhia pistelee ;)
Ainut mutta on siinä että reikä sijaitsee tietenkin toisella reunaa kämppää niin koneesta kun aidanpätkän mihin asensin ISS:in nähden  ::)

Samalla webcamsivulla olevat Liikenneviraston kameroiden lukumäärä kasvoi kuuteen kun vihdoinkin saivat nettiin E18-motarin Turun pään kameroita, ei siihen mennyt kun x vuotta  ;)

weatherc

Seuraava osa kytketty, muttei linjoilla, tutka  ;D

Koska täytyy hakea pidempi keppi noille tuuliviiri/tutka/uv/aurinko-antureille niin tutka on kyllä ulkona ja kytketty (jotta sain kaapelin vedettyä) ja saan seurattua niitä harvoja iskuja mitä näkyy mahdollisen suunnan toivossa  ;D

Jossain vaiheessa täytyy hankkia uusi kaapeli koko hienoudelle, nyt 2 peräkanaa kytkettyä kaverusta, pitää pistää tilausta tuonne Vaasaan taas, tarvii lisää noita Scotchlockeja kanssa :)

weatherc

Aurinkoanturikin on herännyt henkiin, oli vissiin vain tilapäinen mielenhäiriö kun sen kytkin ensiksi, nyt kun oli irti ISS:stä vuorokauden ja laitoin takaisin niin ihan ok lukemat tuli  ;D

Sadeämpärin sulatus ei vielä toimi, johto puuttuu, mutta täytyy saada se toimimaan ennen loppuviikoksi luvattuja sateita ;)

weatherc

Zoomailin tuossa GoogleMapsia ja rupesin katselemaan että NWN:ssä voisi tapahtua nimenmuutos:

- Nykyisestä Pertteli:stä tulisi  Salo, Pertteli, Hähkänä minkä Google antaa kyseisen "kylän" nimeksi
- Omasta tulisi Salo, Pertteli
Näin antaa ainakin tuo GM kun riittävästi zoomaa ja onhan tässä "kylässä" myös kirkko vaikkei varsinaisesti kirkonkyläksi olla kutsuttukkaan ja jos puhutaan Perttelistä niin menee se ajatus juuri tähän "kylään", tuo missä toinen Pertteli-asema sijaitsee on taas puheessakin Hähkänä.

Kun esim. NWN:ää ajattelee niin pitäisi kieltää tuollaiset jättimäiset kuntaliitokset mikä tapahtui Salon osalta, kun nimistä tulee prkl pitkiä ja Salon kohdalla "Salo" kattaa Etelä-Suomen mittapuun mukaan todella ison alueen, 2100 km².
Yksi vaihtoehto on tietty että jättäis Salo-nimen pois molemmista, onhan esim. Nauvo oikeesti "Länsi-Turunmaa, Nauvo", en vaan ole muuttanut sitä koska sekin liitos tapahtui sen jälkeen kun Nauvo liitettiin NWN:ään, sama koskee myös asemia Kemiö (Kemiönsaari) ja Korppoo, Norrskata (Länsi-Turunmaa). Tällöin menisi kaikki yhdenmukaisesti vanhojen kuntarajojen mukaan ja käyttäisi Saloa vain jos ilmestyy asema vanhan (pienen) Salon alueelta.
Eli silloin olisi:
- Nauvo
- Korppoo, Norrskata
- Kemiö
- Pertteli
- Pertteli, Hähkänä

Snowi

Noi nimitykset on kyllä välillä vähän hankalia. Salo on sinällään hyvä olla siinä nimessä, koska suurin osa varmasti tietää missä Salo on, mutta silloin nimestä tulee aika pitkä. Omankin aseman nimi voisi periaatteessa olla Nurmijärvi, Klaukkala, mutta Klaukkala on kuitenkin sen verran "suuri" - taitaa olla Suomen suurin kylä asukasluvultaan - että on parempi käyttää pelkkää Klaukkala nimeä. Pääkaupunkiseudulla asuvat monet myös varmasti ovat kuulleet Klaukkalasta, sen verran lähellä se Helsinkiä kuitenkin on. Klaukkala on myös asukasluvultaan selvästi suurempi kuin Nurmijärven kirkonkylä, joka on siis tämän kunnan ns. pääkaupunki, vaikka Klaukkalakin sai oman kirkkonsa vuonna 2004  ;D. Klaukkala myös mielletään täällä jopa vähän erillisenä kirkonkylästä ja harva Klaukkalalainen kutsuu itseään Nurmijärveläiseksi  :)

Tuo vain selittää sitä, että miten paikat on syytä nimetä esim. NWN-kartalla. Tarkemmin sen tietää vasta kun tutustuu kyseiseen paikkaan, kuten tuossa Perttelin tapauksessa, kun sanoit että Pertteli mielletään tuoksi paikaksi missä Kaivolan kylä sijaitsee. Sama juttu täälläkin. Usein Nurmijärvestä puhuttaessa tarkoitetaan vain Nurmijärven kirkonkylää.
Kun katsoo Pertteliä esim. Eniron kartalta, niin kyllä siinäkin Pertteli on sijoitettu juurikin Kaivolan kohdalle ja Hähkänä on sitten erillään tuosta. Sitten kun zoomaa lähemmäksi, tulee esiin Kaivola.

weatherc

Totta, aika hankalaa on välillä nuo.
Esim nuo Turunmaan asemien paikkakunnat (Kemiö,Nauvo,Korppoo) tunnetaan jo ennestään hyvin joten siinäkin mielessä en viitsinyt niitä muuttaa.
Samoin Klaukkala, ainakin itse hahmotin heti että "Helsingin kupeessa se on" joten ei sekään mitään Nurmijärveä tarvi.

Mulla ollut linjana NWN:ssä se että jos on vain yksi asema paikkakunnalla niin kunnan nimi riittää kuten Paimio ja jos on useampi niin joku erottaja niille ja silloin ainakin toiselle kylän nimi jos on eri kun toisella asemalla. Tai jos kunta on iso pinta-alataan, kuten Enontekiö, silloin voisi lähempi sijoitus olla paikallaan kuten Kilpisjärvi. Poikkeuksena pääkaupunkiseutu/isommat kaupungit jossa muutenkin käyetään kaupunginosien nimiä paljon enemmän kuten Laihon Hki,Kannelmäki.

Tästä vois kyllä yhtenäisyyden nimissä tehdä niin että NWN:ssä teen omasta Pertteli ja toisesta Pertteli, Hähkänän. Tällöin olisi linja sama esim. noiden Turunmaan asemien kanssa.
Sivulla se tulee olemaan Salo, Pertteli

weatherc

Dodiih, nyt on omat sivut Salo, Pertteli-nimellä ja NWN:ssä Perttelinä, vanhasta Salo, Pertteli-asemasta tuli Pertteli, Hähkänä. Näin ovat yhtenäiset käytännöt kaikille asemille, jossa heitetään osittain piupaut kuntaliitoksille ;D jotka ei tee muuta kuin heikentää palveluja >:(.

Oman sivun kohdalla taas Kuukle kiittää kun tuli varmaan suht suosittu sana lisää titleen kun tuli Salo sinne :P :P

weatherc

Noni, kamerakin taas kehissä ;)
Se kuinka pysyväksi maisema jää en tiedä mutta tuo oli helppo näin aluksi, suunta jotain kaakon paikkeilla  ;D

Tuuli/aurinko-keppikin tuli investoitua joten sekin saadaan karvan verran korkeammaksi kunhan maali on kuivunut ettei se ihan heti lahoisi pystyyn  ;D

Tutka odottelee uutta verkkokaapelia Vaasan suunnalta koska huomasin että siinä on myös muutamia halkemia, pakkanen vissiin tehnyt tehtävänsä jossain mutkissa. Ei sen puolen tarkoitus oli uusia kaapeli joka tapauksessa ennen kesää.

weatherc

Vaihdoin paikkaa Davikselle tuossa iltapäivällä, nyt asennus on samantyylinen mitä teutarilla eli katonreunassa, ja pikkasen paremmin jemmassa sekä tuulihärveli pikkasen korkeammalla ;D

weatherc

#19
Kamera saatu toiseen paikkaan ettei pelkkiä puita näkyisi vaan pikkasen taivastakin, suuntana NE:n paikkeilla ;D

Tutka odottaa edelleen uutta johtoa jonka "rakas" Posti on hukannut jonnekkin, ollut matkalla Turun lajittelusta Saloon (50km) jo 6 päivää viime keskiviikosta lähtien. Heidän moderni chat-aspa sanoo vaan että "pitäisi olla noudettavissa lähipostistasi", jep, jep...