Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Yhteys dedille katkesi

Aloittaja weatherc, tiistai, 07.12.2010, 13:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Jaahas, nyt katkes koko yhteys dedille (Hetzner prkl..).

Hetznerin seurannan mukaan itse purkki on ylhäällä ja ok. Tein tracertin ja se timeouttas Hetznerin hos-tr4.ex3k14.rz6.hetzner.de-retittimen jälkeen.

Lähti postia heitin supporttiin että missä mättää...Odotellaan vastausta...

weatherc

16 minuutissa vastaus :)

Purkki oli mukamas login-statessa, höh?
(Laitoin kysymystä että mistä moinen voi johtua tai mitä logia voisi lähteä tutkailemaan, kun en ole edes koskenut koko purkkiin tänään)

Jokatapauksessa, Hetznerin heppu käynnisti sen uudelleen ja taas mennään :))

weatherc

Jo on markkinat...Taas pätkässyt poikki...Nyt ei kohta hyvältä näytä...

weatherc

Asiaa koitetaan tutkia Hetznerin supportin kanssa (sanoivat äsken että purkki "on ylhäällä")...hrmm...mutta kun ei ole pääsyä purkkiin...traceroute timeouttaa samaan kohtaa kun iltapäivälläkin...

Nopein tapa vois tässä olla suoraan uudelleen-asennus (Pleskin backuppi löytyy backupservulta) mutta tarvis ensin löytää syypää, eihän esim. se uudelleenasennus mitään auta jos vika onkin esim. failaava muistikampa tai jotain...

weatherc

Ainakin täältä käsin porskuttaa taas.

Mutta voi hidastella tai pätkiä koska nyt menee samantien tuore Pleskin backup tekoon backupservulle (syö tehoja ihan kivasti), sekä ajan joitain kökkö-etsijä-ohjelmia, mm. rkhunter saadakseen selville onko jotain kökköä purkilla jota sen vois aiheuttaa.

Voi olla myös että rebootti voi tulla yllättäen tahikka jos niin pahasti on, uudelleenasennus, mutta siitä pyrin ilmoittaa dediviestillä sivun ylälaidassa edes hetken etukäteen jos suin vain mahdollista.

teutari

No pkle... onks tää nyt sitä miksi tuo ftp:kin on välillä pistänyt hanskat naulaan?

weatherc

Vahva epäilys on että kyllä.

Positiivisena asiana on se että purkilla ei ollut kökkö-ohjelmia/filuja rkhunterin mukaan :)

Epäilys on että se on Perl joka kaiken syypää, suuri osa ohjelmistahan käyttää sitä jossain vaiheessa, koska se urputtaa jotain yhteensopivuusongelmaa kun ajaa updaten.
Löysin Googlella ohjeet miten sen sais korjattua (poistaa kyseinen moduuli ja asentaa sen uudelleen) mutta purkki kaikessa näppäryydessään haluaa siinä vaiheessa myös poistaa Pleskin jolloin olis tulos purkki sekaisin eikä sitä saa poistettua yksinään.
Tämä myös estää käytännössä virheettömän updaten tekemistä kokonaan, Perl kun on sen verran tärkeä.

Se miten epäsopiva moduuli on ilmestynyt on pieni mysteeri koska yum asennusohjelma tarkistaa aina yhteensopivuudet...

Koska se on nyt tehnyt saman tempun kahteen kertaan reilun 3 tunnin sisään ei luottamus että pysyisi pystyssä ole kovinkaan korkealla ja se että ainakin kun "tilanne on päällä" en saa purkkia edes rebootattua Hetznerin paneelista eikä minkäänlaista yhteyttä purkille ole vaan se vaatii supportin hepun tekemän rebootin on kyllä paras ja helpoin tie tehdä uudelleenasennus. Tällöin saadan se ainakin korjattua.
Pleskin ansiosta uudelleenasennus pitäisi olla aika kivuton koska sen backuppi sisältää kaikki sivujen/käyttäjien filut sekä asetukset :)

Ajan nyt tuoreet viikko-backupit backup-servulle (normaalisti menevät la/su-yönä) jotta ovat tuoreet ja jollei purkki nyt ihan lähituntina tee uutta temppua selailen että onko muuta mitä tarvis ottaa talteen.

Ja uudelleenasennus voisi tapahtua heti vielä tänään jollei mene liian myöhään tai sitten huomenna päivällä (tiedän, liikenteellisesti ei paras ajankohta mutta sille ei mitään voida). Jos se nyt tekee uuden tempun ennen sitä niin painetaan reinstall-nappia saman tien. ;)

weatherc

Taidan päätyä siihen että uudelleenasennus tehdään huomenna aamupäivällä jolloin on enemmän aikaa koska kokemus kertoo että niihin pikkusäätöihin menee aina jonkun verran aikaa vaikka kuin "pitäisi olla nopeaa". Tällöin sen saa ajalla tehtyä ja aamupäivä on jokatapauksessa liikenteellisestikkin hiljaisempi.   

Ammupäivää puoltaa myös se että Hetznerin support-heppuja on päiväs-aikaan todennäköisesti enemmän paikalla kun öisin ja mahdollisen vastauksen/korjauksen saa nopeammin kun öisin, tosin heillä on myös ainakin emergency-supporttia öisin mutta sitä ei tiedä kun nopeaa se on.
Normaali support-aika kun meitin dc:ssä on 6.30-22.30 CET ja se vastasi tänäänkin ihan kiitettävän nopeasti "server-problem"-otsikoituun tikettiin, heitillä nippu vaihtoehtoja että mihin kategoriaan tiketti kuuluu, aina suunnilleen pölyjen pyyhkimisestä alkaen ;D ;)

Tarkkaa aloittamis-ajankohtaa en vielä osaa sanoa mutta heti kun mahdollista aloitan. :)

Pidetään peukkuja että pysyisi pystyssä siihen asti ja että se saa vielä tuoreet backupit tehtyä ens yönä jotka uppaan backup-servulle ennen aloittamista. ;)

Snowi

En ole tänään ollut paikalla ja enkä tiedä tapahtumista mitään, mutta onko tämä vaikuttanut kaikkiin dedin sivustoihin? En ainakaan huomannut kävijätilastoissa minkäänlaista epänormaalia tiputusta.

weatherc

Tuosta en osaa sanoa mitään koska mulla ei ollut minkäänlaista yhteyttä dedille (juu, olen tarkistanut että esim. palomuuri ei blokkaa mua), mutta sanoisin että kummalista olisi jollei vaikuttanut.

Se että eilen pätkis noinkin rajusti ja se että FTP on pätkinyt ei välttämättä johdu samasta asiasta vaikka tuo osittain riikkinäinen Perl voi olla, ja epäilen että on, se osasyy jollei jopa pääsyy molempiin, Perl kun on yksi niistä eniten käyetyistä kirjoiutuskielistä, ja esim Plesk on Perlissä kirjoitettu. Myös se ettei Hetnzerin paneelin CTRL-ALT-DEL/hardware-reset toimi vissiin tuon takia on aikas huono homma koska sillä voi yrittää saada kokonaan juntturassa olevan purkin henkiin ilman supporttia.

Mitä eniten potuttaa tääsä kohtaa on se että sitä rikkinäistä Perl-moduulia ei saa poistettua/uudelleenasenettua ilman että se poistaa myös mm. Pleskin joka taas hajoittaisi kaikki web-ohjelmat kuten php:n, apachen, myslin jne. ne kun ovat sisäänrakennettuja noissa paneeleissa, mikä jos multa kysyy on täysin typerää. Sen korjaaminen veisi varmaan aikaa jokusen toven ja lopputuloksesta ei olisi mitään takeita.

Niistä system-logeista mitä tutkailin en löytänyt mitään mitä olisi suoraan huutanut erroria.