Uutiset:

13.10.2024
PALAUTUMISTIEDOTE

FinWX:n palvelut katkesivat hetkellisesti 13.10.2024. FinWX:n web-serveri palautettu vuorokautta aikaisempaan tilanteeseensa.
Lue häiriötilanteesta lisää täältä.

FinWX:n ylläpito pahoittelee katkoksen aiheuttamaa häiriötä.

Main Menu

Sukellus C#:n ihmeelliseen maailmaan

Aloittaja weatherc, sunnuntai, 24.06.2012, 14:41

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

weatherc

Tuossa viikolla kun oli tylsää niin asensin koneelle M$:än Visual C# 2010 Express.
Kyseinen softahan on, vaikka M$ kyseessäkin, ilmainen.  ;D

Lähtöidea oli että saisinko aikaseksi sen kuuluisan "hello world"-softan. Noh, ei mennyt montaa minuuttia niin oli pikku softa jossa luki "BÖÖ". Tämä paljon kiitos "You-get-what-you-see"-systeemin. Pari klikkausta ja homma oli siinä ja ensimmäinen oikea ohjelma oli kasassa :) En nyt laske ohjelmiksi noita .bat-filuja ja .sh-scriptejä mitä on matkan varrella tullut tehtyä vaikka ohjelmia tavallaan ovatkin.

Aravaten saattaa että oli tässä taka-ajatuskin, tuon NSD2:en exe:ksi naamioitu NSBackend-.bat-filu oikeaksi ohjemaksi.
Sehän ei ole mitenkään kovin monimutkainen vaan ajastuksella lukee kahta filua ja tekee niistä riisutut versiot ja uppaa ne serverille + kutsuu yhtä serverillä olevaa php-häkkyrää ajastuksella.

Muutaman Googlauksen jälkeen, "Visual C# [ongelma tähän]"-haulla löytyy todella paljon jeesiä, alkoi se tekemään haluttuja juttuja. Suurin yllätys oli että siihen on sisäänrakennettu FTP-palikka olemassa tai oikeastaan se on .NET Frameworkissa johon tuo nojaa.
Toinen pikku yllätys oli "hide to tray", muistelen että Hamiltonilla oli WD:n kanssa siinä ongelmia. Tiedä häntä onko ohjemien kielessä kuinka paljon eroa mutta ainakin tuossa Visual C#:ssä se hoitui todella simppelisti ilman ongelmia.
Kaikenkaikkiaan olen yllättynyt kuinka helppoa tuollaisen pikku softan kasaaminen on. ;D

:)

Snowi

Tuo on kyllä loistava uudistus NCBackendiin, sillä varsinkin jos sen voi laittaa trayhin ton jälkeen :). Saako siihen myös sellaisen lisän, että noi tarvittavat FTP-tiedot pystyisi laittamaan sieltä ohjelmasta käsin? Ja vielä sellainen, että se salasana olisi piilotettu tähdillä  :)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: Snowi - sunnuntai, 24.06.2012, 15:25
Tuo on kyllä loistava uudistus NCBackendiin, sillä varsinkin jos sen voi laittaa trayhin ton jälkeen :). Saako siihen myös sellaisen lisän, että noi tarvittavat FTP-tiedot pystyisi laittamaan sieltä ohjelmasta käsin? Ja vielä sellainen, että se salasana olisi piilotettu tähdillä  :)

Juu, tuo tray-piilotus on yksi mitä haluin jo nykyiseen muttei toiminut.
Tällä hekellä se lukee config.ini:ä asetuksia varten eli sama mitä nykyisessäkin. Se oli helpoin tapa saada ne ilman ylimääräisiä laatikoita ja että varmasti on tallessa restarttia varten. :)
Tällä hetkellä se ei myöskään tue muita filuja kun NSGraph.txt (60 sekunnin välein jos muuttunut) ja NSStrikes.txt (10 sekunnin välein jos muuttunut) jotka molemmat hardkoodattuja mutta siten että polun NSLog:iin voi asettaa configissä eli ei tarvi olla samassa kansiossa kun NSBackend. Yks pääjutuista on ettei se generoi/uppaa niitä jollei NSLog ole niitä päivittänyt.
Surin este multifilu-uppauksille on etten ole vielä keksinyt miten upata/renameta useampi filu samalla yhteydellä.  :)

OT:na niin NSD2:seen on kehitteillä timelapse-tabi jossa X viime minuutin kartat loopissa :)

weatherc

Toinen minka sain impletoitua on NSStrikes.txt:in croppaus. Se pitää sen koon kurissa mutta myös siivoo karttaa suurien ukkosten aikana. Faktahan on myös se että jossain kohtaa alkaa nuo js-kartat failaamaan suuren iskumäärän takia.
Mulla ei ole mitään hajua missä tämä raja on ja se riippunee selaimesta mutta NWN:ssä ainakin vajaat tuhat ikonia menee ihan hyvin. Joten laitoin rajan configiin ja oletuksena, kunnes saadaan aktiviteettiä riittävästi testaamiseen, 2000 iskua. Jos tunnissa enemmän iskuja se ottaa vain 2000 tuoreinta.