Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Tuoreimmat viestit

#21
Netatmo / Vs: Ilmatieteenlaitos ja Netat...
Viimeisin viesti käyttäjältä arikalli23 - keskiviikko, 27.03.2024, 19:25
Ilmeisesti jotkut netatmo sademittarien käyttäjät eivät osaa/tiedä, että sademittari pitää kalibroida ja vielä tarkasti näyttääkseen sateen oikein. Sademittarien vertailukin kyllä on hankalaa vaikka sen tekisi kuinka ns. tieteellisesti, kun sademäärä vaihtelee paljon pienelläkin alueella 100m päässä sataa mutta meillä ei.
#22
Netatmo / Ilmatieteenlaitos ja Netatmo
Viimeisin viesti käyttäjältä einari - keskiviikko, 27.03.2024, 08:37
Allaolevan linkin tiedoista löytyi että kyseinen instanssi on kaikessa hiljaisuudessa tehnyt vertailua netatmojen sademittarien sademääristä omiin asemiinsa.. tuossa tutkielmassa oli alunperin noin 3400 sademittaria joista karsinnan jälkeen jä 2500 vertailukelpoista netatmoa, suurinpiirtein 75% oli karsinnan jälkeen mukana, tosin paljon oli huonolla hoidolla syystä tai toisesta. eli petraamisen varaa olisi joillakin 8)

Siitä kävi ilmi että vastaavaa tutkimusta ovat tehneet lämpötilojen osalta...  Ilmeisen käyttökelpoista dataa ovat saaneet alueellisten sademäärien kartoittamiseen..

https://helda.helsinki.fi/server/api/core/bitstreams/3139a753-1c06-4b7e-abbc-0a5c45743ccb/content
#23
EWN - European Weather Network / Ei kai vielä pyyhettä kehään?
Viimeisin viesti käyttäjältä einari - tiistai, 26.03.2024, 19:06
Weatherc ei ole informoinut täällä syytä miksi Netatmot ovat kateissa EWN:stä, siis sen Oauth2 lisäksi...
niin tutkailin asiaa.

Ilmeisesti ongelmat johtuvat Eu:n GRPR-tietosuoja-asetuksesta..  Löysin yhden sivun jonka kautta voi pyytää
pääsyä julkiseen dataan. tuolla on se lomake..( https://www.netatmo.com/weather-with-netatmo) täytynee valita vaihtoehto I want access public data. 8)

Näkyy myös FMI olevan ns. kumppanina hakemassa kyseistä dataa.. 

kyseinen lomake kuvana
#24
Kurikka-30 / Nettiyhteys toimii jälleen
Viimeisin viesti käyttäjältä Ecu - sunnuntai, 24.03.2024, 17:56
Nettiyhteys tuli kuntoon automaagisesti keskiyön ja 9.30 välisenä aikana :) .
Olen tarkkaillut liikennettä päivän ja liikenne on toiminut normaalisti.
Toivotaan, että uusia katkoksia ei tapahdu.
#25
Kurikka-30 / Nettiyhteys poikki toistaiseks...
Viimeisin viesti käyttäjältä Ecu - lauantai, 23.03.2024, 23:43
Nettiyhteys katkesi tänään klo.18. Vikailmoitus on jätetty. Valittavasti korjaus alkaa vasta ensiviikolla, joten sääaseman tiedot eivät päivity toistaiseksi.
#26
Yleistä keskustelua / Meshtastic lupavapaa radioverk...
Viimeisin viesti käyttäjältä angle - torstai, 21.03.2024, 09:45
Törmäsin tuttuun asemaan kun itsekin tämmöisen vehkeen hankin, joten ajattelinpa avata langan tänne. Tämä meshtastic on siis lupavapaa radioverkko datalle, kuten viestit ja erilaiset sensorit. Lisää tietoa osoitteesta https://meshtastic.org/. Onkos Helsinki-71 suunnittelemassa jotain langattomia sensoreita?
#27
EWN - European Weather Network / Vs: ECMWF ryhtyny hurjaksi
Viimeisin viesti käyttäjältä einari - tiistai, 12.03.2024, 18:32
"Sääuutiset: Talven sääennuste oli väärässä
Kuluneen talven sää ei vastannut vuodenaikaisennustetta. El Niño -ilmiö saattoi hankaloittaa ennustamista."

poimittu Iltalehdestä, joka on lainannut Markus Mäntykangasta Forecan blogissa 8)
#28
EWN - European Weather Network / Vs: Alkuvuosi on ollut rikkona...
Viimeisin viesti käyttäjältä einari - tiistai, 12.03.2024, 18:29
Netatmolla oli katkos 14.20 - 15.40 tuon minun Weatherwizzin mukaan, se palautui mutta EWN on ollut poikki katkoksen alusta alkaen
#29
EWN - European Weather Network / Vs: ECMWF ryhtyny hurjaksi
Viimeisin viesti käyttäjältä J.Jäntti - tiistai, 12.03.2024, 12:16
Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 08.03.2024, 13:00Tuo AI-malli sanotaan myös olevan pirun nopea tehdä, 10 päivän, koko maailman kattava, 0.25 asteen ennuste, on valmis minuutissa. :o
Melkoisen räväkällä vauhdilla se tuon tekee mutta mikä on luotettavuus sillä ennusteella?
#30
Helsinki-71 / Salamatutka pois toiminnasta
Viimeisin viesti käyttäjältä J.Jäntti - tiistai, 12.03.2024, 10:48
Nyt, kun saimme pitkällisen odottelun jälkeen sääaseman perustoiminnot linjoille takaisin, toistaiseksi vielä kameraa lukuun ottamatta (sen asennus odottaa vähemmän hyisiä kelejä), huomio kiinnittyi aseman salamatutkaan, joka testiajossa näyttää saaneen vaihteeksi raivokohtauksen ja keksii jostain taas haamuiskuja ja heijastumia pitkin ja poikin, tällä kertaa kaakkoon ja luoteeseen. Koska on lähes sanomattakin selvää ettei alueella kertakaikkisesti salamoi ja iskuja sataa kuitenkin käytännössä satamäärin, joku asia on levinnyt taas kerran täysin tutkassa ja syyllinen löytyy jostain kolmesta eri osoitteesta: Salamapaikannin, sen ja PCI-kortin välinen kaapeli tai itse Boltekin PCI-kortti. Tyypillisesti syyllinen on paikantimen ja kortin välinen kaapeli, muttei olisi ensimmäinen kerta, kun paikannin olisi levinnyt.

Tarkoitus on ottaa paikannin irti ja lähteä testaamaan missä vika on tällä kertaa, mutta tässä kohtaa on todettava, että mikäli paikannin on hajalla, pitää lähteä tosissaan harkitsemaan, onko kyseistä paikanninta järkevää nostaa toimintakuntoiseksi.

Homma on mutkikkaampi nyt, koska Boltek ei enää valmista ANT-1-paikanninantennia. Tilalle he tarjoavat uutta ANT-2:sta, joka korvaa vanhan ANT-1:n ja ENC-1-sääsuojan yhdellä kokonaisuudella. Tässä hienossa ajatuksessa piilee vain yksi pikkujuttu: Sitäpä ei asennetakaan enää samalla tavalla, kuin ANT-1:sta, vaan 100% onnistunut asennus vaatii mastoasennustarvikkeet. Boltek on tietoisesti jättänyt muutamia strategisia mittoja pois spekseistä jotta omatoiminen asennus olisi astetta hankalampaa. Mastoasennustarvikkeet maksavat Boltekilta tilattuna paikantimen hinnan päälle sellaiset satakunta dollaria, jolloin koko paketin hinta nousee lähemmäs 450$ ja siihen kun lyödään vielä tuntematon summa UPS:n suorittamalle kansainväliselle toimitukselle ja sen perään vielä ALV, niin hinta pompsahtaa reilunlaisesti ylöspäin, arviolta johonkin 600-700€ nurkille.

Boltekilla on toki jälleenmyyjänsä, mutta sekään ei ole suoraviivaista. Jännittävästi vain Brittein saarilta pystyy tilauksen tekemään niin, että hinta on tiedossa. Sieltä laitteen saa ilman mastokiinnikkeitä ja ALVia päälle 300€:lla. Tuohon sitten ALV päälle ja homma on sellaiset 400€ kokonaisuudessaan. Halvemmaksi tuo siis tulee Briteistä tilattuna, kuin Jenkeistä suoraan.

EU:n sisällä olevat puljut, joita ei sitten olekaan kuin kourallinen, eivät yksikään hintaa suostu sivuillaan kertomaan, mukaan lukien suomalainen Ilkka Lilja Oy, jonka sivusto katapulttaa lisätietoa haluavat takaisin jenkkilään.

Jos PCI-kortti osoittautuu vialliseksi, silloin koko salamatutkalaitteisto on samantien SER-kamaa, koska Boltek on lakkauttanut pidemmän aikaa sitten PCI-kortin valmistuksen ja pää tulee kipeäksi ja lompakko hoosiannan huutajaksi, jos LD-sarjalaisen haluaa tilalle. Sitä et nimittäin saakaan ellet jostain repäisen tiskiin paiskattavaksi 500€:n seteleitä kolmea kappaletta, eikä sitäkään voi taata, että sekään riittää.

On siis olemassa mahdollisuus, että FinWX Helsinki-71:ltä lähtee yksi sääaseman ominaisuus pois kokonaan, jos käy äärimmäisen huono säkä.

Ilmoitan tässä ketjussa asioiden etenemisestä tämän epäonnen laitteen kanssa.