Alkuvuosi on ollut rikkonainen

Aloittaja einari, keskiviikko, 24.01.2024, 10:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Taas vaihteeksi häikkää ewn:ssä, mikähän lienee tällä kertaa kun netatmot ja osa tiesääasemista ei päivity... :(

weatherc

#1
Netamot päätti lopettaa hakemisen kun heidän surkea Auth-systeeminsä failasi. Se kun failaa kerran niin se lopettaa haut siihen ja vaatii että ne access-koodit generoidaan uudestaan manuaalisesti..

Tiesääasemien kohdalla niin nehän perinteisesti tykkää olla offlinessä aina välillä osittain tai kokonaan milloin mistäkin syystä. Suomalaista "laatutyötä" niidenkin datan tuotanto. Not.

einari

Ilmeisesti taas pitäisi uusia Oauth-tunnus, taitanee kuukauden välein teettää sen :o

Löytyisiköhän siihen jokin häkkyrä joka sen tekisi 8)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - sunnuntai, 03.03.2024, 07:12Ilmeisesti taas pitäisi uusia Oauth-tunnus, taitanee kuukauden välein teettää sen :o

Löytyisiköhän siihen jokin häkkyrä joka sen tekisi 8)

Olin jossain lukevinaan että ovat taas pelleilleet sen Oauthin kanssa eli tehneet jotain muutoksia siihen...

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - sunnuntai, 03.03.2024, 07:12Löytyisiköhän siihen jokin häkkyrä joka sen tekisi 8)

Ainakin tulossa se muutos Oauthiin että se on voimassa vain kerran. Toisaalta tuo oma häkkyrä on koko ajan toiminut sillä periaatteella että joka kerralla tallentaa ne saadut koodit seuravaa kierrosta varten. Jostain syystä oli vaan tullut tyhjät vastaukset joka johtaa siihen että homma tyssää siihen.
On kyllä aika uskomatonta pelleilyä tuollainen systeemi jostain säädatasta....

einari

Netatmolla oli katkos 14.20 - 15.40 tuon minun Weatherwizzin mukaan, se palautui mutta EWN on ollut poikki katkoksen alusta alkaen

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - tiistai, 12.03.2024, 18:29Netatmolla oli katkos 14.20 - 15.40 tuon minun Weatherwizzin mukaan, se palautui mutta EWN on ollut poikki katkoksen alusta alkaen

Tuossa lienee yksi ongelmista. Eli katkoksen aikana EWN saanut oAuth-kyselyssä tyhjän vastauksen
 - siinähän on mukana refresh_token jolla saa uuden access_tokenin seuraavalla kerralla (ja uuden refresh_tokenin sitäseuraavaa kertaa varten) - joka ei korjaannu itsekseen koska kyseinen refresh_token on tyhjä.
Tuo koko oAuth on tavallaan ikiliikkuja joka ei siedä ainuttakaan virhettä jos sen tekee automaattisesti. Jos multa kysyy niin täysin ylimitoitettu systeemi jotain säädataa varten.

Lisäsin tarkistuksen että mikäli juuri saadut uudet tokenit tyhjät niin exit; siltä päivitys-kierrokselta jospa se auttais ees vähän asiaa .
 

 

einari

Toivottavasti pysyy vastedes.. 8)

Tosin tällä hetkellä näkyy olevan runsaasti katkoksia siellä täällä, ewn:ssä ei tällä hetkellä näy edes fmi:n asemat juuri nyt ja ilmeiesti muutkin olivat osin pois illan mittaan 18.00-20-00 välisenä aikana. ongelmat alkoivat eilen aamulla ainakin itsellä, kaksi kolmesta asemastani "jämähti" kuten myös ukan rovaniemi, naruska taasen pelasi. kun katkos oli kestänyt monta tuntia niin panin  2 ja 3 asemat aino lakritsijäätelöpurkkiin(tyhjä) suolautumaan, olkoon siellä vielä pari päivää..  sinänsä hämärä homma kun 1 asema pelasi ok, tosin minulla on 2 reititintä kuidussa ja saattaa että 1 asema on plveluntarjoajan reitittimessä ja muut omassa... tilanteesta pari kuvaa..

Ilmeisesti ongelmat koskevat telian runkoverkon kautta myös muita mobiiliverkkoja ja myös valokuitua koska samoissa kaapeleissa ne kulkee, telia tekee parhaillaan laajalti muutostöitä vaihtaessaan 3g:n taajuuksille 5g-verkkoa, operaatiohan tapahtuu periaatteessa vain runkoverkon laitteissa, mastoissa pysyät vanhat antennisysteemit. tämäniltaisista katkoksista näkymää tuolla, https://www.rouvi.fi/?page_id=2489
Tuossa 3 aseman lämpötiloissa oleva ero johtuu siitä juurikin siitä että ovat suljetussa kipossa, reagointi lpt:n muutoksiin on myös hidasta ???