Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Ulkonäkö uudistuu

Aloittaja weatherc, tiistai, 16.06.2009, 16:08

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Samalla kun vaihdan VPS:ään tulee myös sivuston ulkonäkö uudistumaan ;)

Ollut jo pidemmän aikaa mielessä että jotyain tarttis tehdä varsinkin "content"-osalle (eli se osa sivua jossa "itse sivu") koska kaipaan pikkasen lisää leveyttä siihen joillekin sivuille ja nyt on sitten samalla hyvä tilaisuus tehdä se.
Sivustoni rakenne on siitä näppärä että en tarvi tehdä kun uuden index.php:n sekä css-tiedoston ja se on siinä. Plus tietenkin joitakin pieniä hienosäätöjä joillekin sivuille mutta koko sivustoa ei tarvi kirjoittaa uudestaan. :)

Pienellä avustuksella Budskär/Särö-aseman omistajalta niin pääsin hyvin alkuun uuden templaten kanssa ja se on nyt hienosäätöja vailla valmis ja odottaa nyt että jos tuo saksalaisten koodi tulis torstaihin mennessä. Jollei tule ja hienosäädöt tehty, niin voi hyvin olla että laitan se julki jo ennen muuttoa. ;)

Samalla käyn kaikki php-kuvat läpi, kuten esim. JpGraph:it, ja katson että miltä osin olisi mahdollista tallentaa käppyrä joskin aikaa ja generoida se uudestaan vaikkapa tunnin välein, ilman että käppyrän tuoreus kärsii.

Tutkasivua tulee koittamaan totaalinen uudistus joka alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan mielessä mutta en vielä tarkkaan tiedä miten sen tehdä koodissa.

Sivusto tulee myös käyttämään cache-toimintoa jossa koko sivua ei generoida php:llä joka kerta vaan sopivin väliajoin, tääsäkin siten ettei tuoreus kärsi. Cachen aikarajaa jonka jälkeen generoidaan tuore versio voi säätää sivukohtaisesti. Tätä ei sivun katsoja tule edes huomaamaan vaan se on täysin taustajuttu joka rauhoittaa palvelinta.

weatherc

Päivitystä tilanteeseen:

Uusi template on julkaisua vailla valmis :)

Sen verran muutosta että NSDisplay tulee takaisin (ainakin seuraavaan ukkoseen asti) koska oon tehnyt siihen pieniä muutoksia jotka pitäisi rauhoittaa serveriä olennaisesti, esim. siten että kaikki php-kuvat (kuten käppyrät) tallennetaan siten ettei niitä tarvi tehdä joka sivulatauksen yhteydessä vaan sopivin väliajoin, esimerkki:

Uusi systeemi:
Käppyrän X:än aikarajaksi on asetettu 1 minuutti, 1 minuutin sisään vierailee 10 katsojaa sivulla, tarkoittaen sitä että 1 kastoja generoi käppyrän ja loput 9 näkee siitä kopion.

Vanha:
1 minuutin sisään vierailee 10 katsojaa sivulla, tarkoittaen sitä että jokaiselle katsojalle generoidaan oma käppyrä alusta loppuun.

Koska valmiin kuvan näyttäminen on serverille paljon kevyempää kun koko käppyrän generoiminen niin tuloksena saadaan vähemmän kuorimtusta. :)

Tämän systeemin on laittanut kaikkiin noin 15:sta php-kuvaan jota sivullani on (käppyrät, etusivun mittarit ym), aikaraja vaihtelee 20 sekunnista 1 tuntiin riippuen kuvasta.

Uusi template julkaistaan VPS:ään muuton yhteydessä, toivottavasti vielä tänä iltana. :)

weatherc

Uudessa templatessa pieniä hienosäätöjä tehty, nyt pitäisi menyy toimia myös IE:ssä (ainakin IE8:ssa)

;D ;D