Ennuste ajalle 08.08.2007-10.08.2007; Ei merkittäviä ukkosia Etelä-Suomeen

Aloittaja J.Jäntti, tiistai, 07.08.2007, 11:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Säätila ei osoita muuttumisen merkkejä Pääkaupunkiseudulla, eikä sen kehyskunnissa ukkosista pitävien suunnattomaksi pettymykseksi.
Lämpötilan odotetaan nousevan seuraavien päivien aikana +25°C ja +28°C välille ja ilmamassa jää kuivaksi. Korkeapaine EZALDA pitää huolta siitä, että ukkoset ovat ja pysyvät poissa Etelä-Suomesta lähipäivien ajan.
Brittein saarella oleva Matalapaine KARLHEINZ siirtyy vähitellen itään päin, EZALDA siirtyessä niinikään itään ja heiketen. KARLHEINZ tuo siirtyessään kylmempää ja epävakaista ilmaa, joka törmää EZALDAn pyörittämän lämpimän ilmamassan kanssa, kehittäen paikoittain voimakkaitakin ukkosia Baltian maihin ja Etelä-Ruotsiin. Ukkosia nousee samalla myös Länsi-Suomeen, akselille Hanko-Vaasa, kattaen koko läntisen rannikkoalueen. Mallinnusten mukaan Pääkaupunkiseutu jäisi kokonaan vailla ukkosia tuona aikana.
Pääkaupunkiseudulle ukkosia on luvassa 10.08.2007, mutta niiden mallinnukset antavat olettaa niiden olevan hajanaisia ja aktiviteetiltaan vähäisiä tai hyvin vähäisiä.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------