Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Re: 05.08.2007 Sää.

Aloittaja Veli V, sunnuntai, 05.08.2007, 16:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Veli V

Täällä +23 ja ukkospilviä näytäisi muodostuvan taivaale  ::)

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Hade - sunnuntai, 05.08.2007, 12:48
Ukkosfanille huonolta näyttää.


Siitä on kiittäminen armasta korkeapaineen selännettä keskisestä Euroopasta. Se pitää lämpötilat korkeana ja ilman kuivana. Kuvasta on nähtävissä, että ainoastaan Venäjällä ja Espanjassa olisi mahdollisesti ukkosta tiedossa. 7.8. pyyhkii Baltian maiden yli epävakaisemman ilmamassan vyöhyke ja Latviaa ja Liettuaa todennäköisesti odottaa helteen jälkeiset ukkoset. Lukemat eivät ole mitään häkellyttäviä, mutta selvästi ukkosta ennustavia (CAPE/LI: 800J/kg ja -3°C).

Vyöhyke pyyhkii 8.8. Itämeren yli ja aloittaisi mallinnuksen mukaan myräkän Etelä-Ruotsissa. 9.8. epävakainen vyöhyke leviää Etelä- ja Keski-Suomeen yön tunteina, mutta lukemat eivät ennusta kuin maksimissaan todella harvoja ukkosia (CAPE/LI: 400J/kg ja ±0°C). Tilanne räjähtää käsiin vasta kello 15-21 välillä, kun epävakainen alue muodostuu Baltian maiden alueella. Tämä alue leviää akselille Helsinki-Kokkola. Tällä alueella CAPE-arvot nousisivat jopa 1000J/kg:n tasolle, LI:n jäädessä -1°C. Kovin rytäkkä osuisi mallinnuksen mukaan Viroon, Tallinna-Tartu-akselille, jossa CAPE/LI-arvot olisivat jopa 1200J/kg ja -1°C. Kello 21-03 mennessä alue syvenee Kokkola-Oulu-akselilla, kun LI-arvo putoaa -3°C.

Katsokaa liitteenä olevia kuvia niin se hieman selventää. :)

Kyseessä on luultavimmin kylmän rintaman osuminen helteiseen ilmamassaan. Merivesi on lämmennyt näiden päivien aikana sen verran paljon, että Suomenlahti ei ole "tappavan kylmää" ukkosen ylimenolle.


[attachment deleted by admin]
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------