Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Toinen WD maaperä-asemaksi

Aloittaja weatherc, tiistai, 19.05.2009, 19:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Tuossa kun muutenkin oli aika tutkailla pikkasen tuota mun maapinta/-perä-osasta niin heräsi ajatus että jos värväis tuon vanhan WMR968:n siihen hommaan, lisäanturithan (nuo missä anturi on 1.5 m johdon päässä lähettimestä) ovat ihan tomintakelpoisia ja samalla saan irti muutaman 1-wiren tuosta pääasemasta.
Leikittyäni myyrää lapion kanssa olin päässyt 65 cm syvyyteen, sitten tuli sen verran kovaa heikkaa/kiveä vastaan ettei oikeen syvemmälle päässyt, tosin alkoi loppumaan käsivarresta pituuskin ettei sitä monttua kovin paljoa syvemmälle olis saanut ;)
Löysin metrin verran jotain pesukoneputken tapaista ohutta putkea joka sai kunnian toimia syöttöputkena ettei tarvi kaivaa sitä monttua uudestaan jos tarvi huoltaa antureita ja siihen sopivan kepin johon sai anturit teipattua sopivaan kohtaan kiinni.
Nyt on anturit 10 cm maapinnan yläpuolella ja 30 sekä 65 cm syvyydessä.

Sitten eikun asentamaan toisen WD:n koneelle, WD:hän voi ajaa useampi samalla koneella aivan eri asetuksin näppärällä konstilla, laittaa ennen ensimmäistä käynnistystä WD:n kansioon tiedoston nimeltään 2wd.txt, ja siihen WMR968 syöttämään dataa.
Datan syötän customtageilla tiedostoon jossa on vain tämän hetken sekä max/min lämpötilat ja pää-WD hoitaa sitten sen puskemisen nettiin, eli 2-WD lukee vain noita kolmea anturia sekä tekee sen customfilun niistä.

Jotta tuo 2-WD ei näyttäis niin ankealta kokeilin sellaista mitä se myös osaa eli se lukee tuoreet tiedot Turun lentoaseman METAR:sta ja käyttää niitä "stationless"-modessa ja hyvin toimii :) Tosin nuo METAR:ithan eivät päivity kun kerran tai kaksi tunnissa.

Että tällaista...

J.Jäntti

Hienot ovat rakennelmat, täytyy myöntää.
Pitäisiköhän minun laittaa tuo maaperän mittausdata osaksi sääasemasi mittausdataa FinWX:llä? ;D
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Kiitoksia :)

Täytyy ottaa muutama fotograaffi siitä virityksestä.
Päältäpäin se on naamioitu sellaisen tynkäsäteilysuojan sisään jossa 2 lautasta jotka seisovat kierretangosta tehdyistä jalkojen päällä maapinnalla :)