Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Halikko sekosi uudestaan

Aloittaja weatherc, torstai, 14.05.2009, 15:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

LainaaOudointa ongelmassasi on minusta se, että täysin eri koneet tilttaavat!

Looginen vastaus olisi ehkä sähköpiikki: kone jumiutuu tai sammuu virran loppuessa/äkillisesti noustessa. Mutta eikös weatherc:llä ollutkin UPS? Silloin virtapiikki-selitys tuskin toimisi.

Totta, sse olikin yksi syy miksi eilen vaihdoin että ainakin se tulee tarkistettua, ottaen myös huomioon sen että ainut mikä siirtyi koneelta toiselle oli osio missä wx-tavarat. UPS:in takana koko asema.

Lainaa
Jos en väärin muista niin meidän WD softan tekijä käyttää sitä.

Niin jo taitaa käyttääkin. Taitaa muistaakseni myös tuo Niko ww-foorumilla käyttää sitä..

Lainaa
Oiskohan tuo SP3 sitten se ongelmanydin?
Et varmaan muista niin vanhoja aikoja että kuinka se wx-kone toimi tuon SP2 aikoina koska mulla on tuossa sääkoneessa SP2 sisällä ja sääkone on toiminut ilman ongelmia Windowsin osalta joten olen todennut että sinne on turha tunkea mitään tuoreempaa versiota niin kauan kun se toimii kunnolla koska noista päivityksistä ne ongelmat voivat sitten ehkä alkaa.

Sitä minäkin olen piiikkasen ruvennut epäilemään, no eihän tässä enää montaa syystä voi olla, käyttis tai ohjelmat.

LainaaTuntuu hiukan ihmeelliseltä tuo sinun wx-koneen tökkiminen?
Tuo oma mylly on roksuttanut tuossa aivan omissa oloissaan melkein samalla Windows asennuksella muutamaa kriittistä päivitystä lukuun ottamatta yli 4 vuotta ja yleensä ne ongelmat on ollut WD:n ftp lähetykset jotka ovat jääneet roikkumaan ja ovat jumittaneet koneen mutta siinäkin ilmeisesti on ollut vika palvelimella joka ei ole niitä vastaan ottanut ja ne ovat sen vuoksi jääneet tuohon tehtäväpalkkiin.

Totta, mulla ei tuota ftp-ongelmaa ole oikeastaan koskaan ollut varsinkaan sen jälkeen kun myllyssä ollut 2 gigaa RAMia jolloin se kerkee raksuttaa läpi myös WD:n raskaimmat osat.

En tie sit mitä pitä sille tehdä...
No, koska kumminkin on jotain tehtävä sille niin periaatteessa vois kokeilla Win2000:sta, täytyy siinä vaiheessa ensin vaan tarkistaa että Boltek toimii siinä.
Jonka jälkeen tekis radikaalin eli sen minkä ehdotin aikasemmin eli ottais vain data-tiedostot mutta ajais ne kumminkin peräkanaa sisään ilman viikon rakoja.
Tai sit vois XP:n SP2:sta kokeilla se mun XP-levy kun on SP2:lla tehty ja SP3;nen on ajettu sisään update-tiedostosta (ei siis update-sivulta vaan valmiista tiedostosta)...hmm...



J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 15.05.2009, 23:26
No, koska kumminkin on jotain tehtävä sille niin periaatteessa vois kokeilla Win2000:sta, täytyy siinä vaiheessa ensin vaan tarkistaa että Boltek toimii siinä.
Jonka jälkeen tekis radikaalin eli sen minkä ehdotin aikasemmin eli ottais vain data-tiedostot mutta ajais ne kumminkin peräkanaa sisään ilman viikon rakoja.
Tai sit vois XP:n SP2:sta kokeilla se mun XP-levy kun on SP2:lla tehty ja SP3;nen on ajettu sisään update-tiedostosta (ei siis update-sivulta vaan valmiista tiedostosta)...hmm...

Voin kertoa ainakin sen verran, että Boltek toimii Windows 2000:ssa, SP4:lla ja kaikki sen aikaiset Hotfixit ajettuna.
Ajuri asentui ilman ongelmia ja NexStorm myös.

Ongelmaksi on vain luettavissa se, että Microsoft lopettaa koko käyttöjärjestelmän tukemisen Heinäkuussa 2010, jonka jälkeen patcheja ei enää sille käyttikselle tule koskaan Microsoftin suunnalta.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

#12
Kiitos Jäntti!

LainaaOngelmaksi on vain luettavissa se, että Microsoft lopettaa koko käyttöjärjestelmän tukemisen Heinäkuussa 2010, jonka jälkeen patcheja ei enää sille käyttikselle tule koskaan Microsoftin suunnalta.

Ei ole varsinainen ongelma, eihän wx-kone tarviikkaan sisältää kaikki härpäkkeet ja serppentiinit, eihän alkuperäinen XP ollut kun 2000:nen johon oli lyöty uudet tapetit seinille ja pröristetty pöytien kulmat kulmasahalla  ;D ;D

Vakavasti puhuen...Tiedän tuon mutta 2K on ainakin vakaa jollei muuta ja ei siinä ainakaan mitään häviä, anetaan mennä sisälle vaan ;)

Siitä puheenollen... Nyt on SP:t ladattu netistä ja wx-osiosta otettu backup ulkoiselle kovolle josta noukitaan tarpeellinen data kun sen aika tulee. Halikko ajetaan alas alkaen nyt (klo 01) jonka jälkeen CD-monttuun työnnetään näppärä ohjelma nimeltään Killdisk ja annetaan se raksuttaa jokusen kotvasen, muistaakseni siihen voi mennä tunti jos toinenkin kun se kirjoittaa koko levyn täyteen 1 ja 0:a, siksi teen sen tähän aikaan yöstä.
Kun aamulla virkeänä ollaan herätty, myllyn lyödään Win2K SP4 sekä epävirallinen SP5.1 joka sisältää kaikki 2K:hon tulleet patchit ja sitten ihmetellään lisää...  ;)

Edittiä: Nostalgiatrippi on alkanut :) Killdisk:hän on vanhan kunnon DOS-ohjelma, tosin sen verran on alkuperäisestä muuttunut että löytyy buuttavalta CD-levyltä. :)
Ei se niin montaa tuntia ole ajatellut raksuttavansa 150 GB:iä, tunnin verran...

weatherc

Tilanne:

Win2K tyssäsi ääniin, ei saanut emoni ääniä asennettua vaikka muuta väitti (täytyyhän tutkassa olla äänet 8)) joten XP SP2 menossa sisään, mutta...
en tiedä oonko liian herkkä kumallisille äänille mutta jotenkin kuullosti tuossa kun oli ihan hiljaa että tuo kovo olisi pitänyt pikkasen "liian paljon" meteliä, eli tietääkö joku teistä hyvän kovalevy-testerin? Käydään nyt kaikki läpi kun kerran aloitettiin. Sen verran tutkailin ettei meidän paikallisella Tietoasemalla ole kovoja varastossa muuta kun 1TB levyjä hintaan monta euroa, eli sieltä ei pikaista apua siihen saa siinä vaiheessa.
Tosin tuo ei selitä sitä että se on temppuillut kahdella eri koneella, mun mielestä se viittaisi kyllä joko Teutarin ehdottamaan SP3:seen tai sitten on wx-osiossa jotain häikkää jossain, mainittakon tässä että oon käyttänyt plkästään NTFS:llä osioituja osioita varmaan viimeiset 5 vuotta eli FAT ja NTFS ei ole mennyt sekaisin...

Jatketaan harjoituksia...

weatherc

Lainaaeli tietääkö joku teistä hyvän kovalevy-testerin?

Tuo EASEUS näyttää osaavan sen joten eikun raksuttamaan. :)
Nyt on XP SP2 ja muutamat tilpehööriohjelmat sisällä (kuten Firefox), seuraavaksi ruvetaan ihmettelemään noita ajureita mm. Boltekille jonka jälkeen alkaa se mielenkiintoinen eli sääohjelmat pala palalta, asennan ne ihan tyhjästä eli pelkkä data tulee vanhana....

teutari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 16.05.2009, 12:15
Lainaaeli tietääkö joku teistä hyvän kovalevy-testerin?
Kovalevyn merkkikohtaisia testiohjelmia löytyy tuolta http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287

weatherc

#16
LainaaKovalevyn merkkikohtaisia testiohjelmia löytyy tuolta http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287

Kiitoksia, ajetaan sellainen läpi tässä vielä..

Nyt lähti ensimmäinen clientraw nettiin päin :) Mutta katkoksia tulee ja voivat olla pitkiä...

Edittiä: Nyt on tutkakin herätetty henkiin :) Uupuu vielä uusi sääennuste että saisin poies tuon viimeisenkin automaattivaroitusboxin. Tosin WD puskee tällä hetkellä pelkästään clientrawta ei mitään muuta toistaiseksi.

weatherc

Noniin, nyt homma rullaa taas ja dataa virtaa nettiin :)

Nuo kovalevyn vajaat 2 tuntia kestäneet testit eivät kertoneet mitään uutta, ei virheitä, hyvä niin.

Suurilta osin pitäisi datan virrata taas sivuille, saatta olla joitain kuvia jota ei päivity koska tein WD:n netti-konfiguraatiot täysin uudestaan/uusiksi. niitä korjaillaan sitä mukan kun ilmenee. Sääennuste on vihdoinkin uusi :)

Katkosta tuli yhteensä aika tarkkaan 15 tuntia mutta pare ettei hötkyile vaan ottaa iisisti  ;D

Nyyh se on ison kahvekupposen paikka sekä nokka kohti terassia  ;D

weatherc

Noniin, nyt rupee WD:n ruutu näyttää kotoisalta taas Nexstorm integroituna :)

Näyttä siltä että nuo mun maaperäanturat ovat läheneet paussille tai jotain, ovat molemmat näyttäneet prikulleen samaa monta päivää (nimetty 3 ja 4 ylimmässä boksissa)

weatherc

#19
Sinne meni...  :(

6 tuntia ja se oli siinä, musta ruutu sinisillä täplillä....

Nyt on hyvin lähellä että tämän aseman taru loppuu tähän, toivotaan kuitenkin ettei niin käy...Mulla loppus nimittäin nyt ideat mistä etsiä vikaa...