Säteilysuoja ja sen tuuletin

Aloittaja weatherc, perjantai, 27.03.2009, 17:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Rikuli84

Itse olen rakentanut tälläisen säteilysuojan omalle sääaseman ulkoanturille. Prismasta lautasia ja motonetistä vähä kierretankoa sun muuta tarviketta. Noctuan 80mm tuuletin löytyi kaapista jäänyt jostain tietokone projektista ylimääräiseksi.

Pihalla on sitten vesisuojattu 12v virtalähde joka syöttää virtaa jatkuvasti tuulettimelle, ajattelin tulevaisuudessa muuttaa tuon vielä aurinko-ohjatuksi eli tuuletin pyörisi sitä nopeammin kun mitä enempi aurinko osuu säteilysuojaa. Vesikipon lämmitystä hoitaa myös sama virtalähde, lämmitys on ohjattuna termostaatilla ja jaksottaisella toiminnalla.

Lautaset on reijitty paitsi viimmeinen joka toimii "kattona" ja tuo ulkoanturi roikkuu siitä sitten alaspäin. Tuuletin on 2 ensimmäisen pohjalautasen välissä ja työntää ilmaa ylöspäin. Tuulettimen eteen olisi tarkoitus vielä lisätä sormisuoja. Huomannut muutamana aamuna että talitintti on ollut kiinnostunut tuosta. Menee vielä tunkemaan päänsä sinne :D

Kuvat kertovat enempi :)

teutari

#111
Yli 3 vuotta on pyörinyt nikkaroimani aurinkokennotuuletin systeemi (http://www.teutari.net/wxtuuletin.php) jota on matkan varella pikkusen modailtu mutta laite itsessään on alkuperäinen.
Aamupäivällä kun kävin putsaamassa sadekiposta koivun urvut ja muut töhnät pois niin otin kännykällä pienen videonpätkän. ;)
Aurinko paistoi aivan sivusta aurinkokennoon mutta siellä se teki jo sille annettua tehtävää joten ämyrin nappulat kaakkoon ja kuuntelemaan rouheaa soundia: http://www.youtube.com/watch?v=w5meA1Ku5PE  ;D

systeemi

Non ni säteilysuoja versio 2.0 käytössä. On hieman raakileen näköinen vielä, mutta testataan toimivuus ensin. Huomenna näillä näkymin hakemaan aurinkokenno ja toisenlainen puhallin vielä kaveriksi.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: teutari - sunnuntai, 27.05.2012, 18:04
Aamupäivällä kun kävin putsaamassa sadekiposta koivun urvut ja muut töhnät pois niin otin kännykällä pienen videonpätkän. ;)
Aurinko paistoi aivan sivusta aurinkokennoon mutta siellä se teki jo sille annettua tehtävää joten ämyrin nappulat kaakkoon ja kuuntelemaan rouheaa soundia

Kieltämättä oli kyllä varsin rapsakkaan kuuloinen tuo tuuletin siellä säteilysuojassa. Taitaa olla varmaan piakkoin syytä alkaa harkitsemaan uudemman vispilän asentamista, ennenkuin se hirttää kiinni. :)
Pitää varmaan harkita samantyyppisen aurinkokenno-tuuletin-yhdistelmän rakentamista omallekin sääasemalle, kun sen saa asennettua.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

teutari

Lainaus käyttäjältä: J.Laiho - sunnuntai, 27.05.2012, 19:50
Kieltämättä oli kyllä varsin rapsakkaan kuuloinen tuo tuuletin siellä säteilysuojassa. Taitaa olla varmaan piakkoin syytä alkaa harkitsemaan uudemman vispilän asentamista, ennenkuin se hirttää kiinni. :)

Onhan sille kertynyt noita pyörimistunteja aika paljon 3 vuoden aikana mutta ääntähän tähän maailmaan mahtuu niin annetaan sen pörrätä niin kauan kun se hommansa hoitaa ja katsotaan mikä tuommoisen vempaimen elinkaari on. ;)
Jos tuuletin lojahtaa niin eihän siitä antureille mitään vahinkoa tule ainostaan mitattavissa arvoissa alkaa näkymään.

Biltemasta näyttää löytyvän samanmoinen vempain ladattavalla akulla josta olisi helppo värkätä vaikka 24h fars.

systeemi

Käväisin hakemassa tuon bilteman aurinkokenno puhaltimen. Eilisen perusteella toimi tuo pelkkä suojakin. Tästä huolimatta illan päälle säteilysuojan maalaus ja puhaltimen asennus.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi


teutari

Kevään merkkejä jo ilmassa niin tuli käytyä biilteemassa soppailemassa ja ainahan sieltä jotain käteen tarttuu. ;D
Tuli vain yks ilta mieleen ajatus kun uni ei meinannut tulla  ;) että pitääkö sen olla pyöreä miksei se voi olla kantikas. :P 
Noista alla olevista roinista pitäis alkaa väkertämään sit sitä uutta design ilmanvaihtovempainta:

Aurinkokennotuuletin akulla
Ilmanvaihtoritilä 170x250mm 4kpl ABS-muovia
Ilmanvaihtoritilä pyöreä 125mm ABS-muovia
Muoviputki Ø 125mm l=300mm
Muoviputki Ø 100mm l=300mm
Pleksilasi Opaali 300x300x3mm 2kpl

teutari

Projekti on nyt siinä pisteessä että kaikki roinat alkaa olla kutakuinkin jo nipussa. ;)
Vielä pitäis tehdä tem/hum anturille jonkinmoinen orsi mihin sen saa kiinnitettyä sekä miettiä mistä tuota "mökkiä" sitten rupee kannattelemaan.

weatherc

Toihan on ihan style. Mielenkiinnolla ootellaan tuloksia toimivuudesta  ;D