Lumimittarille lentää liikaa lunta.

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, lauantai, 06.01.2018, 09:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Näyttäis Puuttininsuunnan tuuli tekevän Ukan sademittarille hiukka, tai ei niin hiukkakaan virheellistä lukemaa. Piti aamulla kiivetä pimiässä oikeen kattomaan tuonne, miksi sademittari viimeseltä vuorokaudelta ilmottaa 17 milliä vettä, vaikka lunta ei maahan ole tullut muutamaa senttiä enempää.

Syy löytynee viime kesänä vesimittarin viereen piipun päälle rakentamastani piipunhatun peltisuojasta. Kuvista ja siellä paikan päällä pystyi päättelemään, että itätuulella lumi ilmeisesti pyörii reippaammin strutsinmunan sisälle, kun näytti pikkukinoksia olevan vieläkin mittarin ympärillä. Ja paljonlaisesti näytti sulattaneen lunta mittarin ulkopuolellekin.

Siinäpä pohdittavaa, jos meinaa pitää lukemat oikean suuntaisinakaan. Sulattamiseen hormin lämmöllä olen edelleen tyytyväinen, kunhan keruupuoli saataisiin täsmällisemmäksi. Muutama aamupimiässä oleva kuva selvennykseksi... :o ;)

www.naruska.com

teutari

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - lauantai, 06.01.2018, 09:10
Muutama aamupimiässä oleva kuva selvennykseksi... :o ;)

Nyt pukkaa tommosta tekstiä: "Kuvaa http://www.finwx.net/forum/index.php?action=dlattach;topic=4902.0;attach=5750;image ei voida näyttää, koska se sisältää virheitä.">

Johtuu siitä kun Foorumille Sallittujen liitteiden koko: 10240 kilotavua, liitteitä viestiä kohden: 5

Pitäis pienentää noiden kuvien kokoa:

Sade3.JPG (2415.88 kilotavua, 3840x2160
Sade2.JPG (1903.65 kilotavua, 3840x2160

Naruskan Ukka Matinpoika

Laitamma kuvat uusiksi. Virhe vesimittauksessa taitaa olla Ukan nippunakkisormien aiheuttama lukemien vuosinollauksen yhteydessä. Nytkään en ole varma, onnistuinko siirtämään keskusyksikön oikeaan asentoonsa tulevien lukujen mittaamiseksi, mutta sepä nähdään lähisinä aikoina.

www.naruska.com