Spammibottien hyökkäykset lisääntyneet - rajoitusta harkitaan

Aloittaja J.Jäntti, tiistai, 07.10.2008, 09:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Spammibotit ovat ottaneet tämän foorumin jonkinasteiseksi kohteekseen. Nämä, pääsääntöisesti Venäjältä ja entisistä Neuvostoliiton satelliittivaltioista tulleet, spammiviestit ja mainokset ovat lisääntyneet huomattavasti ja viimeisten päivien aikana määrä on ollut jo sen verran korkealla, että Foorumin palstoja on saanut olla joka päivä ja nyt jopa pitkin päivää olla siivoamassa toinen toistaan käsittämättömimmistä ja joissakin tapauksissa jopa hyvän maun (tai lain) rikkovista viesteistä.

Tällä hetkellä suhdeluku Spammibottiviestit : Käyttäjät on 12 : 6, eli spammibottien lähettämien viestien määrä on tuplasti sen, mitä te käyttäjät tyypillisesti päivässä tänne kirjoitatte.

Nämä spammibotit käyttävät häikäilemättömästi hyväkseen Foorumimme vierailijoiden kirjoitusmahdollisuutta ja Foorumiohjelmistosta käsin näitä viestejä on melkolailla mahdotonta estää saapumasta, ellei spammibotti esiinny samalla nimellä joka kerta. Niinikään myös IP-osoiteavaruuksien blokkaaminen on likipitäen mahdotonta, emmekä siihen haluaisi edes lähteä, koska työmäärä olisi liian suuri ja vaatisi jatkuvaa päivitystä, johon meillä ei ole resursseja.

Mikäli spammibottien lähettämien viestien määrä lisääntyy tästä vielä entisestään, joudumme väistämättä tilanteen eteen, jossa joudumme sulkemaan kaikilta vierailijoilta mahdollisuuden kirjoittaa Foorumille ilman rekisteröitymistä, jotta tästä ei tule spammibottien lääke- ja aikuisviihdemainosten kaatopaikka.

Mikäli tämä tapahtuu, ilmoitamme asiasta uudessa viestiketjussa.
Pahoittelemme syvästi rajoituksen uhkaa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------