Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Dedi nurin

Aloittaja weatherc, sunnuntai, 12.01.2020, 12:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Mysli tekee "kuolemaa" ja loadit kirjaimellisesti taivaissa, kävi yli 200  :o :o
(Työt vähän häiritsi tutkimista...)

Elikkäs...
Huomattuani ongleman aamulla huiteli loadit 40:ssä..jeps...
Myslin uudelleenkäynnistys vain pahensi asiaa, tämän jälkeen loadit lähti katosta läpi, yli sadan. Tässä kohtaa oli pakko lähteä töihin käymään joten se jäi odottelemaan...
Kotiin tultua niin loadit oli siinä 200 korvilla, vähän kuten odottelinkin ettei ne ainakaan olis laskenut. Ihme kyllä, komentorivi vastasi joskin hitaasti..
Koko virtualin reboottia kehiin...kesti vartin...ja tultua linjoille takas loadit lähti uudestaan raketoimaan...
Tässä kohtaa oli pakko saada loadit edes vähän alas joten Nginx kiinni ettei tuu liikennettä sisään (on edelleen kiinni) sekä tapettua ne 300 php/apache-prosessia jotka roikkui. Loadit tippui 30 korville..woot...
Tällä hetkellä mysli yrittää edelleen saada ittsensä käyntiin rebootin jäljiltä (yrittänyt jo yli tunnin), loadit huidellessa 40:ssä, logista:


200112 11:53:07 [Note] InnoDB: Waiting for page_cleaner to finish flushing of buffer pool
200112 11:54:07 [Note] InnoDB: Waiting for page_cleaner to finish flushing of buffer pool
200112 11:55:08 [Note] InnoDB: Waiting for page_cleaner to finish flushing of buffer pool
200112 11:56:08 [Note] InnoDB: Waiting for page_cleaner to finish flushing of buffer pool
200112 11:57:09 [Note] InnoDB: Waiting for page_cleaner to finish flushing of buffer pool


Jussa

Onko tilanne kuinka toivoton tällä hetkellä?

weatherc

#2
Täysin...

Löhes kaikki palvelut sammutettuna (paitsi ne jotka tarvitaan jotta olisi yhteys + cpanel) niin loadit kukkuu väkisinkin 5 pinnassa. Myslin kun käynnistää niin ollaan taas 10 ja 30 välimaastossa. Mysliin jos koskee komentoriviltä niin se alkaa taas tuota loputonta flushingiä mutta Cpanel saa sen käynnistettyä noin minuutissa jos ensin tappaa sen komentoriviltä.
Tein toisenkin rebootin siinä kohtaa kun pieni toivonkipinä oli, heh, 150:iin meni että heilahti alta minuutissa...

Probleema tuossa on se ettei mitään selvää syypäätä ole löytynyt. Mieleen tullut rautavika, mutta karttavirtuaali sekä fyysinen purkki rullaa ihan ok. Lättyjen SMART-lukemat huutaa failed mutta vain käyttötuntien osalta (toinen 35000 ja toinen 29000 tuntia).
Toinen voisi olla virtuaalin "kovalevy" eli tiedosto. Mutta tila ei riitä tehdä toista (eikä ole ip:täkään) että pystyis tekemään uusi ja kopioida vanha => uusi.

weatherc

Heh, nyt tapahtui jotain. Ei saa kysyä että mitä koska en tiedä enkä koskenut siihen.
Loadit tippui alle 2:een noin 25:stä.
Rebootti (koska ei hajuakaan mitkä palvelut on tullut tapettua) meni täysin normisti.

Jussa

 ;D

Juu, mulle ehti jo tulla huolestunut kysely miksi aseman sivut nurin😅 Aseman seuraajat oppineet siihen, että toimii kuin junan vessa🤭

weatherc

Jatketaan purkin sorkkimista :)

Fyysisen purkin Proxmox:in backup jumissa koska syyskuinen backup raksuttaa edelleen. Ja tuo backup kun olis suht tärkeä...Eikä se tottele edes kill -9 käskyä. Proxmoxin foorumilla tuli vastaan vastaavia ongelmia joissa joillakin ainoa ratkaisu purkin uudelleenkäynnistys. No, ennen sitä niin ajetaanpa sisään päivitykset niin fyysiselle purkille kuin kartta-virtuaalille. Siitä kun on tovi jos toinen, uptime 728 päivää :o

Voisin olettaa että uudelleenkäynnistykseen menee tovi, varsinkin jos Linux saa päähänsä tekemään jonkun sortin levytarkistuksen. Tapahtunee noin 19:30.

weatherc

Se tovi kesti minuutin ja 46 sekuntia  8) Homma rokkaa taas :)

Proxmox tosin ilmoittaa että sen versio 4.4 on EOL ollut jo kohta 2 vuotta  ;D
No syy tähän on fyysisellä purkilla käytössä oleva Debian 8 Jessie kun nykyinen olisi Debian 10 Buster....
Asiaa pitää miettiä että tarvisko jotain tehdä asialle vai ei, samoin kuin nuille SSD-lätyille joilla käyttötunnit tuli täyteen jo joskus kauan sitten  8)

weatherc

Nyt toimis backup/snapshot taas niinkuin pitää ja ne tuli viime yönä tehtyä sekä tallennettua Hetznerin tallennustilaan ok. :)

weatherc

Aamuyöstä taas juntturoinut jotain tuloksena se ettei päässyt sivuille. Myös SSH oli toooodella hidas. Päästyäni sisään niin näytti homman kyllä toimivan joskin hitaaaasti, loadit huiteli 50:ssä.  >:(
Vähän aikaa ihmteltyäni että top oli täynnä mm cronjobeja sekä ihan normi sivu-php-komentoja jotka yleensä ei top:iin asti kerkeä, ja ettei mitään vaikutusta vaikka sammutti nämä normit Nginx, Apache, Myslin niin tutkailin Proxmoxia. Sen käyrästä kävi ilmi että virtuaalin IO:t oli lähtenyt raketoimaan joskus 05 aikoihin. Syytä siihen en kylläkään löytänyt...Homma korjaantus reboottaamalla koko serveri  :)

einari

Arvasin että jotain isompaa tekeillä.. illalla jo oudosti pätki.joskus vähän ennen 03. se ainakin oman aseman kohdalla alkoi tuo datan tulo hiipua kokonaan.. aamulla kun katsoin niin ei ollut netatmoista kuin pohjois-norjasta jonkin verran ja enontekiön salmivaarantie.. joka noin tunnin välein päivitti.. Norjan puolella oli myös enontekiö nimellä asema silloin ja korkeus 9 metriä.. aika syvässä montussa jos enontekiöllä olisi ollut ;D

Nuo paikannusnamiskat ja haut ei toimi  nyt.. ainakaan etusivulla.. asemasivulla kyllä haki... :(