Lightning/2000-ohjelma ei enää saatavilla (helposti)

Aloittaja J.Jäntti, keskiviikko, 19.06.2019, 10:36

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Tässä aamukahvia juodessani kuulin tutkan ilmoittavan sähköhäiriöstä. Siitä aivoni rakensikin ruosteisen aasinsillan salamapaikannusohjelmiin. Vanha kunnon NexStorm on pyörinyt koneellani iät ja ajat ja muistelin että minulla pyöri jossain vanha Aninoquisi Software Design:n Lightning/2000-ohjelmisto, jonka hommasin samaan aikaan NexStormin kanssa tehdessäni päätöksiä kumpi ohjelmista olisi käyttökelpoisin.

Löysin kun löysinkin pölyn peittämästä CD-levykoteloiden pinosta kyseisen ohjelman. Levyssä luki "Version 3" ja vuosiluku oli 2005... 14 vuotta vanha ohjelma. Melkein täydellä varmuudella pystyi tekemään päätelmän että tämä ei tulisi toimimaan salamatutkaserverilläni mitenkään enää, sillä tämä ohjelma oli tehty pyörimään Windows 98:sta Windows XP:hen saakka. Niinpä netti levälleen ja katsomaan mikä olisi viimeisin versio ja tutkimus päälle siitä miten ohjelma on tämän vuosikymmenen aikana ehtinyt muuttumaan ja parantumaan toiminnoiltaan versiosta 3 ja voisiko sitä testata ihan piruuttaan NexStormin kanssa.

Vastaus oli, että olihan se muuttunut ja ei voi testata. Ohjelman kirjoittanut Mark Mears oli ehtinyt wxforum.net-sivulta saatujen tietojen mukaan menehtymään (viestiketju oli vuodelta 2017), jonka myötä sivusto oli kadonnut maailmankartalta ja ohjelman kehitykselle ja ylläpidolle oli tullut täysi stoppi. Viimeinen tunnettu versio oli 6.7.2.

Tietty olisin voinut harkita pyytää tuon version itselleni, mutta omat, hatarat muistikuvani ohjelman lisensöintipolitiikasta ovat sellaiset, että ns. Major Version-hypyissä mentiin ostamisen puolelle, eli jos omistit version 3.x.x, ei sen ohjelman rekisteröintiavain tulisi toimimaan versiossa 4.x.x =>.

Muutamissa sääkaupoissa olisi vielä myynnissä Lightning/2000-ohjelmistoa, mutta tohdin epäillä saatavuutta.
Olin siis useita vuosia myöhässä. Sen sitä saa, kun elää pää patterissa ja patterikin on hukassa.  :(
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------