Kauhajoella ampumavälikohtaus

Aloittaja meteorologi, tiistai, 23.09.2008, 15:50

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

meteorologi

Se tapahtui jälleen...........................................
Kauhajoella koulumassamurha.

Uutista pukkaa CNN:stä jä ties mistä.....

J.Jäntti

#1
Täsmälleen. Oli taas järkyttävää havaita, että se tapahtui taas, mutta nyt homma levisi virkavallalta totaalisesti käsiin:

Lainaus käyttäjältä: YLE Uutiset
Poliisi oli kuulustellut Kauhajoen oppilaitoksen ampujaksi epäiltyä Matti Saarta jo maanantaina YouTube-videoiden vuoksi. Sisäministeri Anne Holmlund (kok.) kertoi hallituksen infossa, että ampujaksi epäilty oli julkaissut perjantaina internetissä videon ampumaradalla tehdystä ammuskelusta.
Asia tuli poliisin tietoon heti perjantaina, mutta henkilöä ei tuolloin tavoitettu. Henkilö tavoitettiin Holmlundin mukaan maanantaina ja kutsuttiin haastatteluun videoon liittyen. Tiettävästi poliisi oli tehnyt ampujan kotiin myös kotietsinnän.

Asiaa käsitellyt rikoskomisario kuitenkin totesi, ettei löytynyt seikkoja, joiden perusteella ase tai sen hallussapito olisi peruutettava. Poliisi selvittää toimintaansa asiassa.

Henkilöllä oli määräaikainen aselupa 22-kaliiperiseen pistooliin. Hän oli saanut aseluvan elokuussa. Ase oli miehen ensimmäinen.

Holmlundin mukaan on selvää, että nyt tarkastellaan mahdollisia tiukennuksia ampuma-aselakiin. Lisäksi sisäministeriössä on annettu yleisohjeita sekä täydentävää koulutusta aselupien antamista varten.

Poliisiylijohtaja Mikko Paateron mukaan tällä hetkellä ei tiedetä, mitä harkintaa poliisi on tehnyt Kauhajoen epäiltyä ampujaa haastatellessaan. Epäiltyä ampujaa haastatellutta poliisia ei Paateron mukaan ollut tavoitettu vielä kello 15:een mennessä.

- Voisin kuvitella, että asetta tai kantolupaa ei otettu pois, koska nettivideolla ei uhkailtu ketään, Paatero kertoi YLE Uutisille.

Paaterolla ei ollut tarkkaa tietoa siitä, kuinka paljon vastaavia suomalaisia ampumavideoita on netissä julkaistu. Poliisiylijohtaja arveli kuitenkin, ettei poliisi ole montaa ihmistä haastatellut tämän kaltaisten videoiden vuoksi.

Siis mitä helv***iä??!! Tyyppi tekee uhkailuvideon ja postaa sen YouTubeen, kirjoittaa IRC-Galleriaan uhkauksen tai vastaavan ja laittaa liikkeelle .zip-paketin nimeltään Massacre at Kauhajoki.zip, kokoluokkaa noin 50 Megatavua ja poliisi ei ota tältä asetta pois? Eikö poliisi osaa tehdä sitä työtään, johon he ovat koulutettu?

Taas nähtiin se, että jonkun piti taas kuolla, ennenkuin aletaan tekemään jotain merkittävää ja tapahtuman piti vielä tapahtua kahdesti! Nyt alkaa oikeasti pinna palamaan!

Lainaus käyttäjältä: YLE Uutiset
Holmlundin mukaan on selvää, että nyt tarkastellaan mahdollisia tiukennuksia ampuma-aselakiin.

Vasta nyt sitten, kun aseet ovat Kauhajoella vaienneet ja yhdeksän täysin asian ulkopuolista ihmistä ovat kuolleet, on Kokoomuksen "olen-saanut-ministerin-tittelin-vahingossa-pesukoneesta"-sisäministerille, Anne Holmlundille, yhtäkkiä kirkastunut, että jotain pitäisi tehdä, vaikka syy siihen annettiin jo viime vuonna, mutta mitään ei tehty. Se, että niitä tiukennuksia aloitetaan kaavailemaan nyt, ei paljoa tuossa ammuskelussa perheenjäseniään - joissakin perheissä jopa ainokaisensa - menettäneitä juurikaan lohduta eikä niitä takaisin tuo. Pa**a osui tuulettimeen jo ja valuu nyt pitkin seiniä, arvon sisäministeri.

Toinen seikka, joka minua ottaa päähän suunnattomasti on se, että yhdeksänkertainen murhaaja vietiin kriittisessä tilassa sairaalaan ja pidettiin meidän veronmaksajien rahoilla siellä letkuissa, vaikka oli selvääkin selvempää, että se ei siitä selviäisi. On päivänselvää myös, että .22 kalipeerin luoti tekee päässä sellaista tuhoa, että aivokapasiteetti putoaa maa-artisokan ja jääkaapissa makaavan porkkanan välimaastoon ja siitä ei palata. Jo ihan säästösyistä minä olisin jättänyt sen k**ipään valuttamaan päänsä sisällön ja verensä kuiviin sinne. Siitä ei mitalia olisi saanut, mutta hyvän mielen ainakin.

Tämä tragedia on nyt antanut minulle syyn nousta barrikaadeille.

Vaadin sisäministeri Anne Holmlundin välitöntä erottamista tehtävästään ennekuin lisää ihmisiä saa surmansa, koska hän on selvästi kyvytön hoitamaan virkaansa.
Aselakia olisi pitänyt tiukentaa viimeistään Jokelan jälkeen eikä jäädä vain toivomaan ja luulemaan, ettei tämä toistu. En halua olla ilonpilaaja sisäministerille, mutta kylmä tosiasia on se, että suomalaisa on sellaiset kuutisen miljoonaa ja siitä valtaosa on yli 18-vuotiaita, eli mahdollisuus hankkia ase on olemassa. Jostain löytyy varmasti vielä lisää pekkaericauvisia ja mattisaaria tekemään samanlaista tuhoa, siitä lyön vaikka vähäisen kaupungin työntekijän palkkani vetoa[/b].

Vaadin myös Kauhajoen poliisijohdon välitöntä erottamista tehtävästään ja ampujaa haastatelleen poliisin asettamista syytteeseen avunannosta yhdeksään murhaan ja useaan murhan yritykseen.
Vaatiiko vaatimukseni jotain perusteluja? Ampujaa haastatellut poliisi tietää mokanneensa ja siksi piileskelee omiltaan. Tavallisissa työpaikoissa tulisi kenkää tuollaisista tehtävien laiminlyönneistä välittömästi ja vielä suuremmalla syyllä, jos ihmisiä kuolee. Sisäministeriö ja sen alaisuudessa oleva poliisi ei missään tapauksessa saa olla tässä poikkeus.

Sanotaan, että suomalainen luottaa poliisiin. Tämän päivän tapahtumien valossa en ainakaan itse ole asiasta enää yhtään varma.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Liityn joukkoon välittömästi.

LainaaJostain löytyy varmasti vielä lisää pekkaericauvisia ja marttisaaria tekemään samanlaista tuhoa, siitä lyön vaikka vähäisen kaupungin työntekijän palkkani vetoa[/b].
En muista minkä lehden sivulla se oli mutta tuon Kauhajoki-hiipiön IRC-galleria:ssa oli kuulemma moni todennut että aikoo tehdä samaa eli nyt viimeistään olisi Suomen johdon korkea aika herätä todellisuuteen ja antaa poliisille tarvittavat voimavarat sen kummemmin kyselemättä ennenkun tulee lisää ruumiita.


meteorologi

En jaksa kuunnella enää pahoja asioita koulutragedioista.

Allekirjoittakaa adressi Holmlundin eroamisesta.

Muutan kohta Siperiaan, jossa näitä hulluja ei ole!

Miksi kummankin piti olla SUOMESSA!? JA peräjälkeen??!!!

meteorologi

Näistä kahdesta traumasta riittää jälkipyykkiä pitkälle 2010-luvulle asti.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Meteorologi - tiistai, 23.09.2008, 19:09
Allekirjoittakaa adressi Holmlundin eroamisesta.

Aivan loistavaa! Allekirjoitin sen välittömästi ja suosittelen muita tekemään samoin. Tällaista mokaa ei voida katsoa läpi sormien. Jos katsotaan, on Suomen poliittinen eliitti yhtä syyllisiä näiden 10 viattoman ihmisen kuolemaan.

Sisäministeriön touhu Jokelan jälkeen muistuttaa Douglas Adamsin kirjoitelmaa, joka meni kutakuinkin näin:
Lainaus käyttäjältä: Douglas Adams
...se on niin umpityhmä otus, että jos asetat kätesi silmiesi eteen, se luulee, ettei se näe sinua...

Lainaus käyttäjältä: Meteorologi - tiistai, 23.09.2008, 19:09
Miksi kummankin piti olla SUOMESSA!? JA peräjälkeen??!!!

Perimmäisten kysymysten äärellä ollaan. Tässä oli selvä merkki

Lainaus käyttäjältä: Meteorologi - tiistai, 23.09.2008, 19:10
Näistä kahdesta traumasta riittää jälkipyykkiä pitkälle 2010-luvulle asti.

Aivan varmasti.
Huomenna ei kannata ostaa kumpaakaan Ilta-alkuista lehteä; Siellä nimittäin tullaan revittämään tätä tragediaa sivukaupalla, alkaen siitä, miten kaikki alkoi, päättyen siihen, että ampuja kuoli, pohjakuvaa koulusta ja kertomukset, mihin kukakin oppilas tuupertui saatuaan luodista ja mihin kohtaan heiteltiin polttopullolla - ja jotta Auvisen teko ei jäisi varjoon, he varmasti tajuavat laittaa Auvisen ja Saaren kuvat vierekkäin ja kuvatekstissä tullaan päivittelemään, kuinka yhdennäköisyys on häkellyttävä.

Tässä hommassa tulee aina esille yksi varsin outo ja häiritsevä piirre: He kuuluivat aina johonkin yhteisöön joko IRC-Galleriassa tai muussa instanssissa ja aina kyse on siitä, että henkilön mielestä ihmiskunta kuuluu jollekin tietyn ryhmän ihmisille. Auvisen paidassa luki "Humanity is overrated" (Inhimillisyys/ihmiskunta on yliarvostettu(a)") ja IRC-Galleriaan jätetyissä jäähyväisissä puhui siitä, kuinka älykkäät ihmiset perivät maan, kun ovat ensin harventaneet "tyhmempiään" pois. Saari taasen kuului yhteisöön nimeltään "Misantropia", eli tulkintani mukaan "ihmisviha".

On kummallista, että molempien pitää tappaa asiasta mitään tietämättömiä ihmisiä ja lopulta itsensä, ajattelematta asiaa ensin, että tappamalla itsensä he eivät ainakaan pääse näkemään heidän asettamaansa päämäärää, vaan heidän taistelunsa päättyy itsensä teloittamiseen? Auvinen ei asiaa ajatellut, eikä päässyt tavoitteeseensa, eli "älykkäitten yhteiskuntaan", "pois idiokraattisuudesta". Saari taasen ei tajunnut ilmeisesti olevansa itsekin ihminen, vaikka omassa YouTube-kanavassa mainosti pitävänsä asioista, joista ihminen tiettävästi pitää (eli seksi ja kalja(t)). Jos hän olisi ihmisyytensä tajunnut, olisi hän ehkä tajunnut silloin vihaavansa myös itseään, olisi voinut olla edes sen verran viisas ja oletettavasti älykäs ja käyttänyt vain yhden .22:n luodin ohimoonsa - omassa kodissaan. Lopputuloksena olisi ollut pieni poksahdus, jonkin verran verta ja töitä siivoojille, mutta siinä kaikki; ei enää olisi syytä vihata ihmistä eli itseään. Vaan kun ei - sinne koululle piti sitten mennä ja tappaa koetilaisuudessa istuvia, aseettomia oppilaita.

Osanottoni ja sympatiani kaikille niille, jota tämä tragedia on koskettanut kaikista pahimmin; Kaikkia niitä perheitä ja ystäviä jotka ovat menettäneet läheisensä tässä hirvittävässä tragediassa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

meteorologi

Hulluja ukkoja Suomessa riittää;
kuulin radiosta, että joku Joroisten koulu tyhjennettiin, kun siellä uhattiiin  tehdä isku.

Onneksi jäi "vain" uhkaukseksi.

teutari

Lainaus käyttäjältä: Meteorologi - tiistai, 23.09.2008, 19:09
Allekirjoittakaa adressi Holmlundin eroamisesta.

PERK... >:( Linkki ei toimi ja adressit.com:iinkaan ei pääse. >:(

Näinkö hienosti nää asiat hoidetaan Suomen maassa? Sivut suljetaan että kansa ei pääse sanomaan mielipidettään jotta ministerille ei tulisi paha mieli. >:(

Tatu

Kyllä se nyt mulla ainakin toimii...

teutari