FinWX siirtymässä WAMP-konfiguraatiosta LAMP-konfiguraatioon

Aloittaja J.Jäntti, maanantai, 16.07.2018, 02:30

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Päivän tapahtumia, 30.08.2018:

...not a valid Win32 application.
Tämä ei nyt todellakaan ole tehty helpoksi, ei sitten niin millään. Suoritettuani MySQL:n päivityksen versioon 5.5.61 ja päivitettyäni PHP:n versioon 5.4.45 oli aika jälleen kerran ajaa vanhat libmysql.dll-filut yli 5.5.61-version .dll-filuilla, jotta keskustelu PHP:n ja MySQL:n kanssa sujuisi mutkitta.
Tai no, näin ainakin kuvittelin. Homma levisi käsille jälleen kerran tutuksi tulleella tavalla: Foorumi junnasi paikallaan tekemättä elettäkään sivun näyttämiseksi; Ei virhettä, ei timeouttia, ei mitään. Koska olin tähän jo kertaalleen törmännyt, en tästä ollut juuri millänsä. Ajattelin, että "no okei, se ei ilmeisesti nyt vain juttele sivistyneesti koska taustalla rullaa pölyinen Apache 2.2.

Siispä tuumasta toimeen; Paketti purkuun, servicet seis ja poistoon, uutta versiota päälle ja service asennuks...<"httpd.exe is not a valid Win32 application">. Että mitä? Tarkistin monta kertaa että minulla oli 32-bittinen versio Apachesta (kyllä) ja Visual C++ 11:lla kasaan nakutettu (kyllä). Silti "not a valid Win32 application". Tuijotin ruutua hölmistyneenä, tuntien, kuinka vanne alkoi vähitellen kiertymään ujosti pääni ympärille. Tämän piti olla se tie varmaan voittoon jossa pääsen haluttuun lopputulokseen, eli 2.0-versioon foorumista ja sen tietokannasta, valmiina implementointiin Linux-alustalle. Mutta ei... Ei hitto soikoon. Taas tiiliseinä. Ei muuta kuin takapakki PHP:n päivitystä edeltäneeseen tilanteeseen ja ikkunat kiinni tältä päivältä.

Tämä minun Windows Server 2003 R2-romu on siis jo lähtökohtaisesti niin loputtoman antiikkinen että jossain kohtaa jopa 32-bittinen ohjelmakin lakkaa olemasta sille oikea 32-bittinen ohjelma.
Mitä tämä yrittää kertoa minulle tilanteesta on se, että olen kumma kyllä vähän kusessa tämän systeemin kanssa: WAMP-järjestelmä, jossa Windowsin Apache on 2.4-versiota, mennään sellaisessa ohjelman "bittileveys-arkkitehtuurissa", joka samaan aikaan siis on ja ei ole 32-bittinen ja tämä vanha käyttöjärjestelmä ei sitä ymmärrä lainkaan. 2.2-versiota ei tueta enää, enkä usko että se tuosta paranisi vaikka kelaisin 2.2:n vihoviimeisen mohikaanin jostain netin syövereistä tähän rullaamaan.

Mitäs nyt sitten? Vaihtoehtoja on tässä kohtaa enää viisi.
1) Yritetään suorittaa foorumin päivitys 1.1 => 2.0 viimeisimmällä MySQL 5.5-versiolla ja PHP 5.4:lla, käyttäen libmysql.dll:n viimeisintä toimivaa versiota ja toivoa, että kävisi tajuton munkki ja vanhempi 2.0-versio ei tukeudu libmysqli.dll:ään lainkaan.
2) Windows Server 2008 R2 ylös, 2003 R2:sta suoritetaan WAMP-romujen migraatio siihen ja "toivotaan toivotaan", että vanha versio lähtee ylös tuolla alustalla, sitten päivitellään ohjelmat.
3) Windows Server 2008 R2 ylös ja asennetaan AMP-osasto sinne suoraan versioihin 2.4, 5.5 ja 5.4 ja sitten pusketaan sivusto foorumeineen päivineen sinne ja suoritetaan päivitys 1.1 => 2.0
4) Kloonataan tulevasta Linux-purkista korvaava Staging-serveri ja suoritetaan "downgrade" MySQL:lle ja PHP:lle ja sitten päivitetään foorumi 1.1 => 2.0.
5) Aloitetaan foorumi kokonaan alusta.

Viimeiseen en lähde kuin korkeintaan kirveellä ja aseella uhattuna. Foorumi on ollut niin pitkään olemassa, että sen aloittaminen alusta ei ole käytännössä oikea vaihtoehto. Tälle on pakko löytyä ratkaisu noista neljästä vaihtoehdosta, vaikka se tietäisi uuden alustan käyttöönoton viivästymistä 1.1.2019 asti.

Homma jatkuu siis näillä näkymin vaihtoehto 1:llä huomenna, aikatauluista riippuen. Hermot alkavat olemaan sen verran riekaleina tämän päivän tappelusta, että jos nyt jatkan, teen todennäköisesti vain älyttömiä virheitä.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

#31
Tuli mieleen...Ettet vaan yritä tehdä tuplasti hommia nytten...Ootko kokeillut seuraavaa:
- unohda win-purkki
- asenna linukalle uusimmat myslit ja kumppanukset jota nykyinen foorumi ja sen tietokanta tukee
- dumppaa tietokanta siihen (sehän on ymmärtääkseni vain se tietokanta mitä tarvitaan vanhasta)
- pävitä linukassa haluttuihin versioihin


J.Jäntti

Päivän tapahtumia, 31.08.2018:

Kas niin, hyvät naiset ja herrat. Oli aika ottaa työpäivän jälkeen härkää sarvista ja täräyttää Staging Serverille eilisen vaihtoehto 1:n mukaiset tilanteet ja päivittää foorumi versiosta 1.1, versioon 2.0.6.
Varmistaakseni, että kaikki menee kuten kuuluukin, ajoin vielä viimeisen Apache 2.2:n version sisään ja katsoin että se toimii kuten kuuluu. Kaikki tarkistukset menivät läpi, joten ei muuta kuin foorumin päivityspaketti päälle ja selaimella kiinni. Kaikki näytti jopa poikkeuksellisesti hyvältä, sillä järjestelmä toivotti minut tervetulleeksi suomeksi, mitä aiemmin ei käynyt. Klikkasin vaihtoehdot, annoin käyttäjätunnuksen ja salasanan ja luvan käynnistää toiminnot - ja siihen se sitten taas tyssäsi: minuutti odotusta ja "Unknown Error". Tunsin taas kuinka pään ympärille alkoi kiertymään vanne jälleen kerran. Sammutin Apachen ja muutin .ini-filussa extensiot mysql.dll:stä mysqli.dll:ksi. Apache päälle ja uusiksi. Sivu alkoi välittömästi aukomaan päätään, että minä olen jo ajamassa päivitysskriptiä ja varmisteli kovasti että haluanko aloittaa alusta. Halusin tietenkin ja lopputulos oli: Tyhjä ruutu. Ei tervetulotoivotusta, ei mitään.

Muistin jonkun ehdottaneen, että myös php.exe:llä voi ajaa skriptejä suoraan, joten heitin cmd:n auki ja iskin sinne käskyn ajaa ja parsia upgrade.php. Löin enteriä ja:
"The procedure entry point ReleaseSRWLockExclusive could not be located in the dynamic link library KERNEL32.dll" ja skripti pysähtyi siihen.


Okei. Se siitä ja sen kestävyydestä.

Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 31.08.2018, 00:23
Tuli mieleen...Ettet vaan yritä tehdä tuplasti hommia nytten...Ootko kokeillut seuraavaa:
- unohda win-purkki
- asenna linukalle uusimmat myslit ja kumppanukset jota nykyinen foorumi ja sen tietokanta tukee
- dumppaa tietokanta siihen (sehän on ymmärtääkseni vain se tietokanta mitä tarvitaan vanhasta)
- pävitä linukassa haluttuihin versioihin

Linuxissa ei ole ainakaan näitä hiivatin ureanpolttamia .dll-filuja sun muita pilipaliviritelmiä AMP-ympäristössä, joten se voisi toimia. Huom!: voisi.
Tässäkin on oma työnsä: Pystyn varmasti ajamaan foorumia Apache 2.4:lla Linuxissa, mutta sisään pitäisi ajaa PHP 5.4 ja MySQL 5.5.61. Jälkimmäisen saa vielä reposta ajettua sisään mutta PHP 5.4:sta en ole varma. Käytännössä voisin ajaa 5.6:n sisään ja yrittää päivittää 1.1:n tietokannan 2.0:n tasolle korkeintaan foorumin versiolla 2.0.13, sillä 2.0.14:sta ylöspäin se ei enää tue PHP 5.3:sta (varmaan tarkoittavat 5.4:sta) ja sitä vanhempia.

Simple Machinesin foorumilla joku oli viisaasti esittänyt kysymyksen ns. standalone-tasoisesta tietokantakonvertterista 1.1:stä 2.0:aan. Se idea lähinnä naurettiin ulos ja ehdotettiin seuraavaa:
- Tyhjä 2.0-foorumi sisään
- Tyhjän foorumin tietokannan droppi ja 1.1:n tietokanta sisään sen tilalle
- Foorumin upgrade-palaset sisään ja päivitys 2.0 viimeisimpään versioon.

Yritin tuota ylläolevaa aiemmin ja se keskeytyi siihen, että tämä päivitysskripti (2.0.14 ja .15-versioissa ainakin) ei muka löytänyt itselleen elintärkeitä filuja (niitä erittelemättä koska se on koodiin kirjoitetun kommentin mukaan "tyhmää"), joita tarvitsee päivityksen tekemiseen, vaikka ne olivat ainakin minun mielestäni siellä missä pitivätkin. Päätin sen seurauksena kylmästi antaa 7777-oikeudet kaikkialle sinne, mutta sekään ei tuottanut tulosta. Pitänee testata foorumin versio 2.0.7 ensin.

On tosin järkevämpää olla nyt suututtamatta itseään enempää tämän päivän osalta ja ottaa asia käsittelyyn joko huomenna tai sunnuntaina, riippuen aikatauluistani viikonlopun osalta.
Romutan tuon Windows-kloonikoneen kuuseen ja asennan CentOS 7-linux purkin tilalle valmiiksi odottelemaan että populoin AMP-osat siihen. Pakko tämän on jollain tavalla onnistua.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

#33
Jos itse tekisin nyt uuden purkin niin LAMPiin menisi Apache 2.4 (sehän on nykyään oletus), (Nginx), PHP 7.2 (PHP5 katoaa kuitenkin jossain vaiheessa), sekä MariaDB (uusin versio). Ohje esim täältä , Howtoforgen ohjeita olen itsekkin käyttänyt ja ovat olleet ihan toimivia, ja Googlella löytyy lisää.
Nämä toiminnassa niin kaivaisin Googlella ohjeen miten SMF päivitetään 1 => 2. Nettihän on pullollaan foorumeita joten ohjeitakin siihenkin kyllä löytyy.

Pointtini on se ettei näitten kanssa kannata alkaa hakkaamaan päätä seinään, tulee vielä kuhmuja päähän. :P Kylmästi tuore asennus linukasta + ohjeita kehiin ja kokeilemaan. Ja jollei ensimmäinen ohje toiminut niin seuraava kehiin  ;D

J.Jäntti

Syyskuun ensimmäisen päivän tapahtumia:
Staging Server: Päivitys onnistuu!

weatherc:lle ensimmäiseksi kiitokset siitä että sai minut paiskaamaan Windows-serverin huitsin nevadaan. Se oli kuin olikin ratkaisun avain.

CentOS 7:lle asennettiin Apache 2.4, MySQL 5.5.61 ja PHP 5.4.21, joka vastasi foorumin 1.1-version kanssa pyörivää järjestelmää. MySQL:lle dumpattiin FinWX:n foorumin viimeisin tietokanta ja 1:1-kopio foorumista.
Kopioinnin ja asetusfiluun tehtyjen polkumuutosten jälkeen foorumi vastasi Staging-serveriltä suoraan sellaisena, jona me sen tänään tunnemme. Aloitin päivitysprosessin ja sieltä se ensimmäinen tiiliseinä nousi vastaan. Päivitystyökalu väitti minulle kivenkovaan ettei kykene kirjoittamaan filuille, jotka se nyt jopa listasi. Homma oli äärimmäisen outo, seikka sillä chown:lla tehty omistajamuutos apache => root ei tuottanut tulosta, eikä edes se, vaikka annoin chmod:lla ensin 0775:t ja sitten 0777:t koko foorumihakemistoon ja siitä alaspäin. Filut Settings.php ja Settings_bak.php olivat jostain syystä siitäkin huolimatta edelleen tilanteessa joita päivitystyökalu ei niitä vain kertakaikkisesti kyennyt kirjoittamaan. SMF:n tukifoorumi tarjosi samaa ratkaisua, kun mitä jo kokeilin. Yksi ohjeista käsitteli suunnilleen samaa ongelmaa, kuin mikä minulla oli, eli Windows-puolelta Linuxiin siirtoa, mutta erotuksena se, että se oli omalta serveriltä web-hotelliin. Ongelmat olivat käytännössä identtiset ja loppujen lopuksi ainoa asia, jota tukifoorumista sanottiin oli "vaihda hosting-palvelua". Kiitti. Olipa hyödyllinen neuvo. ::)

Googlailtuani suunnilleen vartin verran löysin toisen lähes identtisen ongelman kanssa painineen henkilön foorumipostauksen. Tässä ongelman tuotti vakiokiusankappale SELinux, joka tulee RHEL- ja Fedora-pohjaisissa Linuxeissa vakiona ja on erääntyyppinen Linuxin kerneeliin syvälle hakattu turvallisuuspalikka, joka toimii Linuxin palomuurin, firewalld:n kanssa, Linuxin suojana netistä päin tehtäviä pahantahtoisia temppuja vastaan. Pistin tuon suoraan disableksi sen config-filusta ensimetreillä kun serveri oli vielä minuutteja vanha, koska serveri on rautapalomuurin takana. Vähänpä tiesin, että vaikka muutoksen tein, jostain syystä sen asettamat File System Security Contextit pysyivät edelleen voimassa ja ne olivat kirjoituksen esteenä. Annettuani koko foorumihakemistoon järjestelmälle oikeudet httpd:lle kirjoittaa, tämä ongelma otti ja katosi. Tietokanta lähti päivittymään 1.1 => 2.0:aan ja koko foorumisofta sen mukana.

Vasta jälkeenpäin tajusin myös, että muutin vain SELinuxin config-filua, mutten käynnistänyt serveriä ikinä uudelleen. Tämä oli unohtunut koska keskityin MySQL:n ja Apachen kanssa näpertelyyn ja niillä oli omat servicensä, joita pystyi kyykyttämään ilman serverin uudelleenkäynnistystä. Tarkistin, että config-filussa parametri oli "disabled", niinkuin olikin, mutta kun kysyin SELinuxilta getenforce-komennolla että mikäs moodi sillä on päällä, sieltä tuli takaisin "Enforcing", mikä on sen alkuperäinen asetus. Kun käynnistin serverin uudelleen, moodiksi palautui "Disabled". Pitänee siis vielä palauttaa serveri takaisin tilanteeseen ennen päivitystä (joka on myös Staging-serverin lähtötila, kun tämä foorumi siirretään lopullisesti uudelle alustalle) ja katsoa, toistuuko tämä "apache:apache + 0775 = ei kirjoitusoikeutta"-ongelma uudelleen. Ei pitäisi, mutta vaikka toistuisi, tiedän jo että "chcon -R -t httpd_sys_rw_content_t <foorumin hakemisto>"-komennolla sen tilanteen saa korjattua.

Mikä minusta oli tässä koko päivityksessä ehkä hämmentävintä oli se, että foorumin 2.0.6-päivityksen jälkeen foorumi pyysi päivittää itsensä askel askeleelta ihan viimeisimpään versioonsa (2.0.15) saakka ja mikä odottamattominta, se teki sen myös onnistuneesti. Foorumi toimi normaalisti vaikka taustalla pyörivä PHP-versio oli edelleen antiikkinen 5.4. Se tekee tuosta SMF:n vaatimusluettelosta vielä kummempaa luettavaa, sillä se antaa ymmärtää, että PHP 5.4 lakkaa olemasta toimiva siinä vaiheessa, kun versio nousee 2.0.7:n ohi. Ilmeisesti ei sitten kuitenkaan.

Pahin tilanne on siis ohi: Foorumi saadaan päivitettyä nyt onnistuneesti.
Päivä ei ole vielä kuitenkaan täysin ohi: Ajan seuraavaksi dumpin tuosta muutetusta tietokannasta ja paiskaan sen Apache 2.4:sta, PHP 7.1:stä ja MySQL 5.7:aa pyörittävälle, tulevalle alustalle, jotta näen mitä odottaa tapahtuvaksi, kun siirron viimeinen askel otetaan.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Lainaaweatherc:lle ensimmäiseksi kiitokset siitä että sai minut paiskaamaan Windows-serverin huitsin nevadaan. Se oli kuin olikin ratkaisun avain.

Ollos hyvä.  :)
Alkoi vaan tulemaan mieleen tuo että ihan turhaan koitat saada sitä Windowsia päivitettyä kun kerran Linukkaan oot siirtymässä  ;D

LainaaPäivitystyökalu väitti minulle kivenkovaan ettei kykene kirjoittamaan filuille, jotka se nyt jopa listasi. Homma oli äärimmäisen outo, seikka sillä chown:lla tehty omistajamuutos apache => root ei tuottanut tulosta, eikä edes se, vaikka annoin chmod:lla ensin 0775:t ja sitten 0777:t koko foorumihakemistoon ja siitä alaspäin.

Normisettiä. Linkukka ja sen oikeudet saa välillä kyllä aaarghhh-kiljahduksia aikaseksi ;D

LainaaVasta jälkeenpäin tajusin myös, että muutin vain SELinuxin config-filua, mutten käynnistänyt serveriä ikinä uudelleen.

Normisettiä sekin  ;D

LainaaPitänee siis vielä palauttaa serveri takaisin tilanteeseen ennen päivitystä (joka on myös Staging-serverin lähtötila, kun tämä foorumi siirretään lopullisesti uudelle alustalle) ja katsoa, toistuuko tämä "apache:apache + 0775 = ei kirjoitusoikeutta"-ongelma uudelleen. Ei pitäisi, mutta vaikka toistuisi, tiedän jo että "chcon -R -t httpd_sys_rw_content_t <foorumin hakemisto>"-komennolla sen tilanteen saa korjattua.

Täälläkin on harrastettu tuollaista ja todettu ihan toimivaksi systeemiksi että ensin koittaa rakentaa X, kun se on saatu toimimaan niin kone tyhjäksi ja eikun uusiksi, samalla kirjoittaen ylös että mitä tuli tehtyä, mulla yleensä pelkät komennot jotta helppo ajaa uusiksi copy/pastella.  :)

J.Jäntti

Itse itseäni lainaten:

Lainaus käyttäjältä: J.Jäntti - lauantai, 01.09.2018, 14:21
Päivä ei ole vielä kuitenkaan täysin ohi: Ajan seuraavaksi dumpin tuosta muutetusta tietokannasta ja paiskaan sen Apache 2.4:sta, PHP 7.1:stä ja MySQL 5.7:aa pyörittävälle, tulevalle alustalle, jotta näen mitä odottaa tapahtuvaksi, kun siirron viimeinen askel otetaan.
Päivä on nyt pulkassa ja mikä parasta, onnistunut sellainen. Syytä hymyyn on viimeinkin. ;D
Ajoin uudelle alustalle SMF 2.0.15:n suoraan, samoilla tiedoilla kuin alkuperäinen foorumi on. Se meni köhimättä läpi. Sitten ei muuta kuin droppia foorumin tietokannalle ja dumpista virallinen 2.0-versio sisään, mikä meni myös läpi. Jopa konversio tietokannan 5.5.61-versiosta 5.7:aan meni kerralla ja ilman mitään rähinöintiä läpi.

Foorumi nousi uudella serverialustalla ylös ja on tällä hetkellä, tätä kirjoittaessa, noin 6 tuntia vanhempi versio tästä foorumista. Kaikki toiminnot ovat siellä: Viestit ja postaukset, jäsenet ja heidän tietonsa ja kustomoidut avatarinsa. Vain foorumin ulkonäkö on hieman erilainen (kuva liitteenä).
Sunnuntaina suoritan tämän saman konversio- ja siirtotempun testiksi vielä toistamiseen ja tarkistan että kaikki onnistuu yhtä hyvin, kuin nyt. Jos kaikki menee niin kuin pitää, loppusuora alustan vaihdossa alkaa vihdoin häämöttämään.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

J.Jäntti

#37
Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 01.09.2018, 15:22
Lainaaweatherc:lle ensimmäiseksi kiitokset siitä että sai minut paiskaamaan Windows-serverin huitsin nevadaan. Se oli kuin olikin ratkaisun avain.
Alkoi vaan tulemaan mieleen tuo että ihan turhaan koitat saada sitä Windowsia päivitettyä kun kerran Linukkaan oot siirtymässä  ;D

Syy, miksi ylipäänsä yritin tuota Windowsin raatoa tekohengittää oli se, että siitä piti saada kyhättyä konversiosilta helposti vain kloonaamalla vanha serveri ja siitä kyhäämällä vähän uudempia paketteja päälle. Tarkoituksena oli saada sellainen WAMP-versioyhdistelmä, joka pyörittäisi foorumin 1.1-versiota ja joka olisi siitä nostettavissa versioon 2.0. Valitettavasti Windows-maailmassa se oli yksi pirullisuuden ilmentymä, kun Apache tukeutui erillisiin .dll-filuihin keskustellakseen MySQL:n ja PHP:n kanssa, josta todistetusti tuli lopulta yhtä tiiliseinään juoksemisen suurta juhlaa. Viimeksi taisi olla yhtä turhautunut meininki, kuin aikoinaan levyjärjestelmäpäivityksen kanssa painin. Taisin käyttää samaa kuvaakin kuvastamaan mikä oli fiilis juuri silloin.

Kun nyt katson tätä tappelua taaksepäin, voin vain kysyä itseltäni, että "mitä helvettiä taas oikein ajattelit?". Samassa ajassa, mitä käytin tuon Windows Server 2003 R2:n kloonaamiseen ja yksilöintiin, kaikkien komponenttien hakemiseen, asentamiseen ja testaamiseen ja vian etsintään, olisin nostanut CentOS 7:n, ja AMP-komponentit ylös valehtelematta 3-4 kertaa ja ne kaikki olisivat toimineet lähes heti konversiosiltana.

On olemassa yrittämistä ja sitten on olemassa liiallista yrittämistä (mikä lienee jonkinlainen tyhmyyden merkkikin, uskallan väittää) ja kun jälkimmäiseen jää jumittamaan, kuten minulla on paha tapa, lopputulos on se että pää on otsastaan litteä jatkuvan tiiliseinään juoksemisen takia.

Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 01.09.2018, 15:22
Linkukka ja sen oikeudet saa välillä kyllä aaarghhh-kiljahduksia aikaseksi ;D

Sinällään kyllä, mutta jos siinä ei ole SELinux välissä, tuo ongelma on loppupeleissä melko vähäinen. SELinux on sentään helppo pysäyttää tolpilleen ja siten tehdä järjestelmästä perinteisempi Linux. Näyttää hyvin vahvasti siltä, että LAMP-ympäristö on vähemmän murheellinen konfiguroitava, kuin WAMP. LAMP:ssa nuo eri komponentit keskustelevat huomattavasti suoraviivaisemmin keskenään, eikä siinä tarvitse upottautua mihinkään käsittämättömään .dll-filujen sekamelskaan, jonka toimivuudesta ei ole lopulta minkäänlaisia takeita.

Tässä kohtaa näyttää myös siltä, että jos olisin vain bootannut serverin, tuota chcon-komentoa ei olisi edes tarvittu. Sitä taas oppii olemaan tarkempi.

Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 01.09.2018, 15:22
Täälläkin on harrastettu tuollaista ja todettu ihan toimivaksi systeemiksi että ensin koittaa rakentaa X, kun se on saatu toimimaan niin kone tyhjäksi ja eikun uusiksi, samalla kirjoittaen ylös että mitä tuli tehtyä, mulla yleensä pelkät komennot jotta helppo ajaa uusiksi copy/pastella.  :)

Itse en ole kirjannut mitään ylös, mutta tiedän jo tässä kohtaa tiiliseinään juosseena mistä ne tiiliseinät nousevat ja pystyn ne välttämään.
15 vuotta vanhan Windows-käyttöjärjestelmän aika alkaa olemaan pikkuhiljaa loppumassa. Jos sunnuntaina tai maanantaina suoritetty testiajo osoittautuu onnistuneeksi, suoritetaan uusien ilmoittautuneiden ja tietonsa korjanneiden sääasemien päivitys uuteen järjestelmään, PHP:n konfiguraatioajo testitasosta tuotantotasolle ja sivuston finaalitestaus. Kun se on todettu toimivaksi, huoltoikkuna avataan foorumin siirtämiseksi vanhalta alustalta uudelle.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

J.Jäntti

Keskiviikon (05.09.2018) tapahtumia:

Tuli sitten viimein sen verran vapaata aikaa, että pääsi testaamaan asioiden toimivuutta uudemman kerran.
Suoritin foorumin konversioajon toistamiseen viimeisimmällä tietokannan varmuuskopiolla ja kaikki meni läpi jälleen kerran kirkkaasti ilman minkäänlaista ongelmaa. Nyt hommat menivät edellistä nopeammin, koska tulevalla alustalla oleva foorumi on suoraan versiossa 2.0.15 ja 2.0.6:n tietokanta putoaa siihen suoraan sellaisenaan ilman tarvetta ylimääräisiin kikkailuihin.

Näin ollen ensi viikonlopun (07.-09.09.2018) aikana suoritetaan sääasematietojen synkronointi ja tietojen muokkaukset uudella alustalla valmiiksi, jonka jälkeen muutoskielto (Feature freeze) astuu voimaan sääasemien osalta myös uudella alustalla ja se puretaan kun uusi alusta ottaa ohjat. Kun muutos sääasemien suhteen on tehty, alusta siirretään Apachen ja PHP:n osilta testimoodeistaan tuotantomoodeihinsa ja sitten julkaistaan huoltoikkunan ajankohta foorumin siirrossa vanhalta alustalta uudelle.

Alamme siis olemaan vihdoinkin loppusuoralla tämän projektin kanssa. Ei siihen olekaan mennyt tässä vaiheessa, kuin puolitoista kuukautta - lähemmäs kaksi. 8)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

J.Jäntti

Viikonlopun (08.-09.09.2018) tapahtumia:
Kaikki alkaa olemaan valmista!

Uusi alusta on enää foorumia vaille valmis yliheitettäväksi.
Koko kuluneen viikonlopun ajan olen konvertoinut FinWX:n sivuja vanhasta ISO-8859-1 standardista yleismaallisempaan UTF-8:aan, sekä testaillut ja silotellut uuden alustan sivustolla olleita ryppyjä, jotka aiheuttivat virhetilanteita.
Viimeisimmät testit osoittivat sivuston toimivan nyt täysin identtisen oloisesti, kuin vanha alusta - poislukien tietenkin se, että nyt kaikki https:ien takana majailevien sääasemien tiedot näkyvät nyt sivustolla myös, mikä oli pääsääntöinen tahtotila kun tähän projektiin ryhdyttiin. ;D

Apache ja PHP ovat molemmat asetettu testitilastaan tuotantotilaan eikä tämän aikana myöskään havaittu häiriöitä sivuston toiminnassa.
Tämän lisäksi kaikkien mukana olevien sääasemien tiedot ovat nyt synkronoitu ja tiedot muokattu uudella alustalla valmiiksi, sekä tämän projektin aikana mukaan ilmoittautuneiden, että poistolistalle päätyneiden sääasemien operaattoreiden ilmoituksien pohjalta.
Näin ollen muutoskielto (Feature Freeze) astuu voimaan nyt myös FinWX:n uuden alustan osalta 09.09.2018 kello 18:00 alkaen ja se puretaan kun uusi alusta on ottanut ohjat.

Kaikki on siis valmista foorumin päivitykseen ja siirtoon uudelle alustalle.
Huoltoikkunailmoitus tulee erillsenä ilmoituksena.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------