Uutiset:

13.10.2024
PALAUTUMISTIEDOTE

FinWX:n palvelut katkesivat hetkellisesti 13.10.2024. FinWX:n web-serveri palautettu vuorokautta aikaisempaan tilanteeseensa.
Lue häiriötilanteesta lisää täältä.

FinWX:n ylläpito pahoittelee katkoksen aiheuttamaa häiriötä.

Main Menu

Hakkerointi ja eri sääasemamerkit

Aloittaja einari, sunnuntai, 08.07.2018, 21:16

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Aloitan tämän mielestäni aika selkeällä toteutukseen sääsivuista, datan tuottajina Vantage Vue ja raspi...
http://yr.hveem.no/day/today
Jos likkaa  sivun alalaidasta  Tor Hveem - nimeä, näkee miten on rakennettu.

Palaan huoltokatkon jälkeen sitten varsinaiseen hakkerointiin, laitan tähän lasten lelun, jolla on suuri merkitys kaikenlaisten koodien purusta.
nimi on IM-ME
https://hackaday.com/tag/im-me/


weatherc

#1
Eihän tuossa mitään hakkerointia ole.
Ihan sama setuppi mitä täälläkin on käytössä X 2: Davis => Raspi jossa WeeWX jossa WD-pluginni (generoi clientraw-filut) => websivu
Itsellä käytössä vielä realtime-plugari (Cumulus) joka generoi realtime.txt:in oikeesti reaaliajassa aina kun asemalta tulee dataa - Daviksen kohdalla joka 2.5 sek.
;D

einari

Et vissiin lukenut loppuun asti.. Että palaan varsinaiseen hakkerointiin myöhemmin ;D  tykkäsin toteutuksesta.. Ei mitään turhaa krääsää ja kaikki on esitetty selkeästi.. Siksi laitoin sen..

einari

#3
Ilmeisesti on aika suosittu koska yli 300 000 kävijää.

Tässä pitää hieman jäsennellä ajatuksia. Aloittaako siitä mihin jäi aikaisempi keskustelu vai ottaako toisen lähestymistavan. Mutta siitä myöhemmin, tämä siksi ettei asiasta tule ns. Sillisalaattia..

weatherc

#4
Lainaus käyttäjältä: einari - tiistai, 10.07.2018, 11:08
Et vissiin lukenut loppuun asti.. Että palaan varsinaiseen hakkerointiin myöhemmin ;D  tykkäsin toteutuksesta.. Ei mitään turhaa krääsää ja kaikki on esitetty selkeästi.. Siksi laitoin sen..

Toki luin.
Mutta tuo Davis/Raspi/WeeWX ei tarvi mitään hakkerointia, vaan normaalia koodaamista korkeintaan lähinnä websivun osalta. WeewX:kin on normaalia Pythonia joten kaikki koodi on lueattivissa/muokattavissa jos haluaa. Siinä on vissi ero.  ;D
Kaikki löytyy suoraan valmiina senkun pistää palaset kokoon. Setuppi on simppeli, kevyt, halpa, vakaa ja ennenkaikkea sähköpihi (Raspi < 1 watti). Lisänä se että datan kanssa voi tehdä mitä haluaa myös paikallisesti eli Raspilla. ;D

Lelusta tallin avaajaksi taas ei ole mitään tekemistä sään kanssa...

einari

en niin väittänytkään että olisi.. mutta nyt  alan väittämään...
Lähden kuitenkin siitä liikkeele mihin jäätiin...

Sekä vanhemmissa, että uudemmissa niin langallisissa ja langattomissa konsoleissa on Amtellin 128L tai (atmega)328p mikrokontrolleri.. molemmat perustuvat AVR:n 8-bittiseen arkkitehtuuriin ja se data mitä ne puskee ulos Tx-pinnistä on Raw-muodossa, eli käsittelemätöntä raakadataa, eli käytännössä purettavissa vaikkapa ihan suoraan linuxiin..  Mitä tulee sitten vanhemman konsolin ja wireless-iss yhteensopivuuteen, en ole ehtinyt vielä tutkia, mutta ehkä jostain löytyy vastaus.

Nämä eri bittinikkarit kun on enemmän panostaneet esim. daviksen wireless-iss:n RF-piirin kaappaamiseen.. ja sama RF-piiri u(udemmissa hieman tehokkaampi) on myös (Texas Instruments CC110-sarja) käytössä  Netatmolla 868 MHZ radiopiirinä, millä tieto siirtyy ulkoantureilta sisäyksikköön.. Kuitenkin se data siirtyy molemmissa merkeissa edelleen TX ja RX pinnien välillä..ristiin konsolin, envoyn tai oien viritelmien suhteen, samoin jos laitetaan väliin toistin (repeater), periaatteessa kaikki data on kaapattavissa.. oli se missä ja missä muodossa tahansa.. vaikka valokuidusta ta satelliitista... jollei sitä ole riittävästi koodattu. Tai ongelman voi ratkaista sillä että laittaa saman mikrokontrollerin peliin ja ajaa sinne kyseisen firmwaren... ja imee datan sinne ;D

Myönnän että alkuperäinen oletukseni oli hieman väärä, vaikka kyllä mainitsin systeemin viestiin vastatessani että toimiiko vanha ja uusi firmware keskenään.. eli siis laiteohjelmisto... sinänsä datan varmaan saa helposti vanhaankin, mutta kykeneekö ohjaamaan uutta iss.. se onkin toinen juttu.

Jatkan asiasta hieman myöhemmin.. mutta laitan tähän muutaman linkin joista asiaa voi tutkia, ensimmäisenä jutun jossa mietin.. miksi davista verrataan cadillac:iin, tulin siihen tulokseen, vanhanaikainen, iso, ei niin tarkoituksenmukainen arkkitehtuuri.. poislukien viimeisimmät langattomat.. kun oli pakko kehitellä muuta ettei jää kelkasta.. se minua ihmetyttää, miksei davis laita siihen wi-fi-piiriä ja valikkoa millä voi ohjata suoraan esim. omille sivuille datan.. vertasivat siltä osin netatmoon.. jäi liitettävyydessä kauas taakse ::)

https://www.techhive.com/article/3121332/software-weather/davis-vantage-vue-wireless-weather-station-review.html

sitten langattoman kaappauksesta..
https://www.muddydogs.life/2018/04/03/hacking-a-davis-wireless-vantage-pro2-weather-station-part-1-the-theory/
https://www.muddydogs.life/2018/04/17/hacking-a-davis-wireless-vantage-pro-2-weather-station-part-2-the-basic-hardware/

tiedän.. että joku taas kommentoi huuhaana... mutta ihan vapaasti...


einari

#6
Koska sivustolla ilmenee epätietoisuutta mitä hakkerointi on... se on puhtaasti tietoteknisten taitojen hyödyntämistä ja asioiden tutkimista ilman tietomurtoja.. vähän sellaista kuin weatherc:nkin kanssa tehtiin netatmojen suhteen.. käytettiin saatavissa olevaa dataa eri systeemillä kuin he sitä oikeastaan jakoi...  ;D


Jos esimerkiksi rakentaisin sellaisen vempaimen jolla voin kaapata jonkun toisen omistaman aseman tiedot.. tai estää konsolin yms. tiedonvaihdon kaappaamalla Rx-portin tai lukitsemalla sen.. lisäksi muuttaa sen antaman datan (Tx)vaikkapa lpt 20° > 55° tai estämällä pääsyn kokonaan tekemällä perusteellisen muutoksen koko firmwareen..

pelkän mikrokontrollerin manipulointi onnistuneee tälläkin.. ja se olisi Krakkerointia kuten tuo pätkä edellä..

https://www.microchip.com/mplab/avr-support/atmel-studio-7

einari

Kerroin tuolla aiemmin, että keskityn signaalinvahvistukseen ja toistimiin.. On hieman kieltämättä hieman kornia että kun hakee niitä Rf piireillä, niin melkein kaikki vastaukset liittyy Davisin oli haussa sitten mukana hack, arduino tai raspi.. Mutta luulen että jokin multiband hoitaa asian. Olen myös miettinyt LoRa- juttua.. Mutta pitää lähestyä serkkupoikaa Sys-Open'ssa joka on moneen kertaan palkittu radiokeisseissä.. Hänen isänsä oli myös asiantuntija niissä asioissa.. Rakensi Vr: n ensimmäisiä linkkisysteemejä sähkörata-aikaan siirryttäessä. Oli ensimmäinen suomalainen radioamatööri joka sai yhteyden Etelämantereelle pohjoiselta pallonpuoliskolta. Eläkepäivillään laittoi virattomaksi käyneistä Motoroloista verkon vapepan edeltäjän käyttöön... Jotta ehkä saan vastauksen noihin Rf- piireihin..

Jos joku tuntee että tämä on hyökkäys jotain tiettyä merkkiä vastaan.. Niin ollos hyvä ja kertoo sen.. Pannaan sitten ketju jäihin :D