Ruottalaiset hörökorvat

Aloittaja teutari, maanantai, 18.08.2008, 19:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

teutari

Kohta ei uskalla pitkänmatkan Skypejäkään vetää kun ruottalaiset hörökorvat on linjoilla vaanimassa ja pallohan siitä tulee jalkaan kun ne kuulee aivan omiaan. ;D ;D ;D ;D

Poliisi tutki FRA:n lähimaaston
Salakuuntelijoiden tukikohdassa säikähdettiin laukauksia

Tietoliikenteen salakuuntelijaksi ryhtyvä FRA hälytti sunnuntaina poliisin tutkimaan tukikohtaansa kantautunutta pauketta.
18.8. klo 07:19 Tukholma - Ruotsin kohuttu tiedusteluviranomainen FRA kuuli sunnuntaina ammuskelua toimipaikkansa lähituntumassa. Paikalle lähetettiin useita poliiseja ja poliisihelikopteri, mutta lähistöllä ei havaittu mitään epäilyttävää. Etäämpänäkin ammuskeltiin ihan vain luvan kanssa.


Viime aikoina runsaasti mediajulkisuutta osakseen saanut Ruotsin tiedusteluviranomainen FRA (Försvarets Radioanstalt) hälytti sunnuntaina puoliltapäivin poliisin tukikohtaansa Tukholman tuntumassa. Laitoksen lähimaastosta oli kuultu ammuskelua, jonka äänet saattoivat ilmoituksen mukaan olla lähtöisin automaattiaseista, kertoo Ruotsin TV4:n ylläpitämä Nyhetskanalen -uutissivusto.

FRA-tukikohdan lähimaastoa kerrotaan tutkitun useiden poliisien ja poliisihelikopterin voimin. Merkkejä ammuskelusta ei löydetty, joten operaatio keskeytettiin. Iltapäivälehti Expressenin mukaan myös poliisit kuitenkin kuulivat yksittäisiä laukauksia.

Poliisin mukaan ammuskelun äänten on täytynyt kantautua FRA:n tukikohtaan kilpailusta, jota sunnuntaina käytiin kolmen kilometrin päässä sijaitsevalla ampumaradalla. Alunperin äänten tosin arveltiin kuuluneen toiselta suunnalta, Nyhetskanalenin uutinen kertoo.

Tiedustelulaitos FRA:n toiminta on viime viikkoina kuulunut Ruotsin ykköspuheenaiheisiin. Eduskunnan kesäkuussa hyväksymän signaalitiedustelulain nojalla laitos on äänekkäistä protesteista huolimatta saamassa oikeudet valtakunnan rajat ylittävän tieto- ja teleliikenteen seurantaan.

Digitoday

teutari

Ruotsin pelätty salakuuntelulaki muuttaa muotoaan

Vielä äskettäin äänekkään FRA-kritiikin sanottiin kumpuavan väärinymmärryksistä. Nyt hallitus kuitenkin vastaa mielenosoittajien huutoon muuttamalla merkittävästi signaalitiedustelulain muotoilua.

Ruotsin hallituspuolueet ovat kiivaista puolustuspuheistaan huolimatta taipuneet uudistamaan kohuttua signaalitiedustelulakiaan. Tiedusteluviranomainen FRA:n toimivaltaa on rajattu, ja jopa hallituksen olisi jatkossa haettava tuomioistuimen hyväksyntä tiedustelutoimeksiannoilleen.

Signaalitiedustelulain eli niin sanotun FRA-lain voimakas vastustus on pakottanut Ruotsin hallituksen muuttamaan lakitekstiä monin tavoin.

Vielä äskettäin Ruotsin hallitus torjui kaiken FRA-lakiin kohdistetun kritiikin toteamalla sen kumpuavan väärinymmärryksistä. Torstaina hallituspuolueet kuitenkin vaihtoivat taktiikkaansa ja ilmoittivat yhteen ääneen kuunnelleensa erilaisia ehdotuksia, muokanneensa lakitekstiä ja löytäneensä asiassa kaikkia neljää puoluetta tyydyttävän sopuratkaisun.

Hallituksen nyt esiin nostama lakiteksti eroaa huomattavasti siitä, jonka Ruotsin eduskunta kiivaan keskustelun jälkeen kesäkuussa hyväksyi. Hallituspuolueiden torstaisen tiedotteen mukaan yksityisyyden suojaa on tekstiä uudistettaessa vahvistettu tuntuvasti ja signaalitiedustelun valvontaakin on tiukennettu. Tämä tarkoittaa muun muassa, ettei FRA enää automaattisesti pääsisi seuraamaan kaikkea Ruotsin rajat ylittävää tietoliikennettä ja televiestintää.

Käytännössä lakitekstiä ollaan muuttamassa muun muassa niin, että tiedusteluviranomainen FRA:n toiminta alistetaan erillisen tuomioistuimen tarkkailtavaksi. Hallituksen ja hallituskanslian ohella vain puolustusvoimilla olisi mahdollisuus antaa FRA:lle signaalitiedusteluun liittyviä toimeksiantoja. Jopa Ruotsin hallituksen olisi hyväksytettävä tiedusteluun liittyvät toimeksiantonsa mainitulla tuomioistuimella.

Lakitekstin tuoreimmassa versiossa sanotaan selväsanaisesti myös, ettei FRA saa seurata viesti- tai teleliikennettä, jos sekä vastaanottaja että lähettäjä ovat Ruotsissa. Yksittäisten henkilöiden seurantaan vaaditaan erityinen lupa. Uudistettu lakiteksti parantaa myös yksityishenkilöiden mahdollisuuksia selvityttää, ovatko heihin itseensä mahdollisesti kohdistuneet tiedustelutoimet olleet laillisia.

Digitoday


Kyllä näköjään tähänkin asiaan lopulta  joku tolkku tuli kun Ruåttalaiset nosti metakan!
Hyvä Ruåttalaiset!!!!