Sähkönsyötön huoltotyö ohi - Infra-UPS ottanut työt itselleen jälleen.

Aloittaja J.Jäntti, sunnuntai, 20.12.2015, 20:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

FinWX:n huoltoikkunassa ollut sähkönsyötön siirtotyö saatiin onnistuneesti päätökseen.
Työt aloitettiin sunnuntaina 20.12.2015, kello 00:00 ajamalla ensin foorumi huoltotilaan ja sen jälkeen kaikki virtuaalikoneet, fyysiset koneet ja tietoliikennelaitteisto.

Purkutöiden aikana tuli selväksi se, että sähkönsyöttöä pitää järkeistää radikaalisti, sillä UPSin lähdöistä lähtevät kaapelit olivat kaikkien muiden kaapeleiden kanssa yksi epämääräinen käärmeenpesä, josta ei pirukaan ottanut mitään selvää. Kyse oli myös selvyyden lisäksi paloturvallisuudesta, jonka katsoin olevan sen käärmeenpesän myötä vaarantumassa.

Kun HELEN:n syöttö UPSille oli saatu kiinni, purin koko kaapelikasan osiin ja erilleen ja sitten alkoi vartin kestänyt pään sisäinen mallintaminen, miten sähkönsyötön saadaan konsolidoitua UPSin taakse niin, että kaapelien määrää UPSin lähdöistä saadaan vähennettyä, mutta jotta koneita saa tarvittaessa lisää, jos tilanne vaatii. Ratkaisu löytyi nopeasti ja työt aloitettiin. Työn keskellä huomasin, että koneiden sijoitusta voi parantaa ja kaapelien reititystä siinä samalla, joten purin servereiltä loputkin kaapelit ja rakensin koneiden käyttöpaikat uusiksi. Kun koneet ja niiden tietoliikenne-, ym. kaapelit saatiin kiinni, sähkötyö saatiin suoritettua loppuun ja UPSille annettiin starttikäsky.

Kun UPS oli suorittanut akkutestin ja siirtynyt syöttölinjaansa vahtimaan, aloitettiin serverien käynnistystoimet.
FinWX:n palvelut nousivat linjoille kello 02:46, huoltotila foorumilta poistettiin kello 02:47 ja huoltotoimet päättyivät 02:48, 12 minuuttia ennen asetettua takarajaa.

Ylläpito pahoittelee katkoksesta aiheutunutta haittaa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------