Siirtotyö suoritettu

Aloittaja J.Jäntti, lauantai, 17.10.2015, 15:01

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

FinWX:n web-serveri-virtuaalikone on saatu onnistuneesti siirrettyä primääri-levyalustalleen muiden virtualisointialustojen kanssa oleilemaan.

Siirtotyö aloitettiin perjantai/lauantai-vuorokaudenvaihteessa. Foorumi siirrettiin huoltotilaan ensin, jonka jälkeen virtuaalikone ajettiin alas ja poistettiin ESXi:n näkyviltä. Tämän jälkeen aloitettiin siirto-operaatio.
Siirtotyö alkoi kello 00:02 ja kesti kello 02:27 saakka. Siirron jälkeen virtuaalikone esiteltiin uudelta levypakalta ESXi:lle uudelleen ja käynnistettiin.

Foorumi poistettiin huoltotilasta kello 02:37 ja siirtotyö päättyi kello 02:38. Mitään ongelmia ei siirrossa ollut ja vara-levyjärjestelmä irrotettiin ESXi:stä ja ajettiin alas.
Pääasiallinen levyjärjestelmä on ZFS mirror-pakka, jossa on yksi ns. hot-spare-levy standby-tilassa jos toinen levyistä lahoaa. SSD-levykin löytyy ja se toimii ZIL (ZFS Intent Log)-levynä, joka ottaa virtuaalikoneiden levykirjoituksia vastaan ja säilöö niitä ennen kuin ajastetusti ne kirjoituttaa hitaammille magneettikiekoille. Tämä vastaa kalleimpien RAID-levyohjainten paristovarmennettua muistia.

Siirtotyön takarajaksi oli asetettu kello 04:00. Tämä aikaraja alittui puolellatoista tunnilla.

Nyt, kun alla pyörivä levytekniikka on vihdoin ja viimein saatu stabiiliksi, voi keskittyä odottavien sääasemien lisäämiseen ja FinWX:n uuden web-serverin asennustoimiin. Huoltoja ei ole suunnitteilla FinWX:n vanhaan web-serveriin enää tässä vaiheessa. Vain siinä tapauksessa, jos joku merkittävä komponentti vaatii hätäpäivityksen tai -korjauksen, huoltotyö tulee ajankohtaiseksi. Tällaisista ilmoitetaan luonnollisesti katkosilmoituksina.

FinWX:n ylläpito pahoittelee stabiliteettiongelmien luomista atkoksista aiheutunutta haittaa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------