Kysymys: Miltä pitäisi EWN-tyyppinen sivu näyttää?

Aloittaja weatherc, sunnuntai, 19.07.2015, 18:38

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Nyt kaivataan ideoita ja toivomuksia.

Elikkäs, otetaan pohjalle EWN kaikkine sääasemineen sekä sen sääennuste. Mausteena ehkä sadetutka ja salamatiedot. Sekoitetaan muttei ravistella, tuloksena sivu joka kertoo kaiken tarvittavan tämän hetken ja tulevasta säästä. Mutta kuitenkin siten ettei siitä tule vaan "yksi sääsivusto lisää" vaan se joka erottuu joukosta :)

Tässä mitä on tullut mieleen tähän mennessä:
Etusivu joka haettavissa halutulle paikkakunnalle:
- 10 vrk ennuste jaettuna päivä/yö
- x lähimpien sääasemien lämpötilat jossa myös tieto datan iästä, jos WD/Cumulus päivittyy datat 30 sek välein
- pikkukartat keskitettynä paikkakunnalle jossa esim sadetutka/salamat
- varoitukset
- muuta?
- mahdollisuus asettaa oletuspaikkakunta sekä suosikit
- täysin responsiivinen

Klikkaamalla sääennustetta
- avautuu kyseisen päivämäärän tarkempi ennuste

Klikkaamalla sääasemaa
- avautuu asemakohtainen sivu jossa tämän hetken tiedot (esim mittarit) sekä käyrät, mittarit päivittyvät 30 sek välein jos WD/CU.


- kartat
- taulukot sääasemista

Pientä testailua tiimoilta täällä: http://euweather.eu/base.php
(EWN saa lyhyemmän domainin tuon järkkyn pitkän tilalle kun tuo joskus valmistuu...)

angle

Minä olen tykännyt tuosta EWN ennusteen lyhyesti ulkoasusta. Siinä pikku kartassa toivoisin näkeväni lyhyen ajan, taakse- ja eteenpäin, animaation sateista ja salamoista ja lämpötilat numeroina. Ja zoomaus voisi olla paljon lähemmäksi. samoin näin kesäaikaan olen tykännyt EWN ennusteen extra osasta. Tavalliset tallaajat ei varmaan ole niin kiinnostuneita noista arvoista vaan enemmänkin ukkosen todennäköisyydestä. Jos noista capeista ja lifted indexeistä laskisi vaan jollain kaavalla yhden yhteisen prosentti arvion ukkosen todennäköisyydestä ja siitä vaikka muuttuva liukuväripatsas siihen sadeanimaatiokarttaan.

Tässä nyt jotain ajatuksia.

weatherc

Tuon testisivun http://euweather.eu/base.php ennusteen jaon päivä/yö-jakoon nappasin YR:n betasivulta sekä WXSIM:in plaintext.txt-filusta. Ideana siinä on että olisi lyhyt ja ytimekäs taulukko jossa näkisi pikkasen minne se sää on menossa ja että klikkaamalla saisi tarkemmat tiedot kyseisestä päivästä (klo 06-06). Huonona puolena tuossa ideassa on se että jokaista päivää joutuisi klikkaamaa erikseen.

Yksi vaihtoehto voisi myös olla vaikkpa 6h jako jossa oletuksena näkyy (riippuen tilasta) vaikkapa ensimmäiset 48h, eli pikkasen kuten nykyinen lyhyt taulukko, ja klikkaamalla saisi sitten esiin 48-96h ja 96h-144h jne.

Se on totta että normi tallaajaa ei välttämättä kovin kiinnosta extra-tabi (joka osin myös toimii testi-taulukkona eri arvoille). Mutta meitä nörttejä se kiinnostaa ja se ei ole minnekkään katoamassa. Päinvastoin, uutta voidaan lisätä jos vaan keksitään jotain mitä lisätä.

Se miltä se "tarkempi ennuste" näyttäysi en tiedä vielä, se muotoiltunee matkan varrella, mutta tunti-tunnilta ja extrat tulevat ainakin. Ainut pikku kysymysmerkki on että miten kartat saisi tai pitäisi integroida siihen. Oma sivu jossa nuo kartat kokonaisuudessaan on tietty myös mukana.

Mikään ei myöskään estä että esim nytten oleva "lähimmät sääasemat"-taulukko siirtyisi muualle ja tilalle tulisi pikkukartta.

Tämä on näitä palapelin osia jota siirtyy edes-takaisin kunnes löytyy se oikea järjestys.


weatherc

Kokeilussa pika-ennuste 6 tunnin hyppelyin, siten että oletuksena näkyy 60 tuntia. Lisää saa näkösälle klikkaamalla aina 240 tuntiin asti.

kapo

Ei päästä tuo linkki katteleen tällä anterotabletilla... mitä oot kehitellyt. Tulee vaan teksti: "no input file specified". ?..

Terveisn kapo

weatherc

Lainaus käyttäjältä: kapo - perjantai, 14.08.2015, 10:48
Ei päästä tuo linkki katteleen tällä anterotabletilla... mitä oot kehitellyt. Tulee vaan teksti: "no input file specified". ?..

Kokeile http://euweather.eu/, siirsin base.php:n index.php:hen jotta helpompi debugata...

Oletus haussa jotain pientä fibaa tällä hetkellä, samoin jos tekee haun muilla sivuilla kuin ennuste- tai etusivulla.
Tutka-sivulla pikku testi "kevyt-versio-tutkaksi". Toimii Leafletillä ja BO-datalla.

kapo

No nyt kotikoneella pääsin. Hyvältä näyttää... Simmonen asia tuli mulle mieleen, että nuo UV-Index ennusteen selitteet olis tämmösille tavan tallaajille kiva pikku lisä? Eli ne: "kohtalainen, korkea jne." Ja / tai ne "sateenvarjokuvat". Tuo tutkasivu kyllä on hieno lisä...   Kun näytin noita uusia vaimolle, niin se ihmetteli, miks pitää muuttaa, kun ne ennustesivut toimii nytkin hyvin... :). Eli täällä ne on "tosikäytössä" naapurusto mukaanlukien.


-kapo-

weatherc

LainaaSimmonen asia tuli mulle mieleen, että nuo UV-Index ennusteen selitteet olis tämmösille tavan tallaajille kiva pikku lisä? Eli ne: "kohtalainen, korkea jne." Ja / tai ne "sateenvarjokuvat".

Ei pöllömpi idea. Hmm...Tuohon voisi kehittää tooltipit joka kertoisi onko korkea, kohtalainen vai mikä.

LainaaKun näytin noita uusia vaimolle, niin se ihmetteli, miks pitää muuttaa, kun ne ennustesivut toimii nytkin hyvin...

Idea oli lähinnä se että miten integroida ennusteen ja EWN:än sääasema-datan paremmin (kuten etusivulla) ei niinkään ennusteen muutostarve. Eli jos haet paikkakunnan X niin saat sekä ennusteen että tämän hetken tiedot. Idea on että haku "seuraisi" sivulta toiselle kunnes tekee uuden haun, eli esim tutkan keskipiste on paikkakunnalla X. Ennusteessa itsessään on lähinnä ollut vain pientä viilausta.

Tutkalle tarvis löytää keino jolla se ei menis juntturaan heti kun alkaa iskumäärät olemaan muutamassa sadassa per minuutti. Oli aika puuroista menoa tuossa oliko se eilen kun puski tyyliin 500 iskua minuutissa lähinnä Belgian kulmilla. BO:n ainut huono puoli näin kartta-koodarin näkökulmasta on tuo datan määrä...

kapo

Joo, tuo oli vain meidän hameväen näkemys asiasta.... ::) :P . Hyvä siitä tulee..




-kapo-

weatherc

Uusi asema-sivu kehissä: http://euweather.eu/stations.php jossa mittarit ja käyrät :)
"Lievästi" hakkeroidun Steelseries-skriptin avulla päivittyy myös tiedot reaaliajassa mikäli asemalla on WD/Cumulus.
Sivun alaosassa myös klikattava kartta jossa linkit kaikkiin asemiin.

Se toimii siten että edellisen haun sijannista haetaan lähin sääasema ellei saavu suoralla urlilla jossa kordinaatit.

Nytten se näyttää vain yksityiset asemat mutta ajatus on että se näyttäisi myös ainakin FMI/SMHI/YR/EMHI-asemat.
Synopit taitaa ainakin jäädä pois tuosta koska niiden päivitystahti on kaikkea 30 min ja 1 krt/viikko välillä...Tiesääasemissa taas on tuo arvojen määrä aika rajattu...

Kunhan projekti etenee kohtaan "backend" ja loopin alle tulee noiden käppyrien kannat niin voisi tutkia että pystyisikö laittaa tiheämpää tallennusta ilman että kannan koko kasvaisi aivan tolkuttomaksi varsinkin jos poistaa Synoppien/Tiesää-käppyräkantojen päivityksen.