Sadetutkan kuva omalle sääsivulle

Aloittaja jsep, sunnuntai, 19.07.2015, 09:38

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

jsep

Onko kukaan liittänyt esim. Fmi:n tai jonkun muun sadetutkakuvaa omalle sääsivulle ja osaisi vinkata, kjinka homma hoituisi. Optimi olisi testbedin tyylinen animoitu "elävä" kuva.

weatherc

On, täällä: http://www.nordicweather.net/sadetutka.php?fi  ;D

Tuo avoimen data käyttö ei ole tehty mitenkään "plug-and-play"-tyyppiseksi, tosin se koskee myös muita kuten Liikennevirastoa.

Tutkakuvaa on saatavilla sekä VMS-palvelun kautta että Geotiff-muodossa.

VMS:
- Suht helppo liittää karttaan kuten Leaflet, Openlayers, GMap jne. Huonona puolena on ettei väreihin tahikka rajoihin pysty vaikuttamaan vaan ne ovat ne mitkä FMI on asettanut. Löytyy myös Githubissa FMI:n tekemät palikat jotka perustuvat Openlayers 2:seen: https://github.com/fmidev. Pitää myös muistaa VMS-palvelun käyttörajoitukset jos on pikkasenkin suositumpi sivu.

Geotiff:
- Eräänlainen kuva mutta se vaatii jatkokäsittelyä että siitä saisi "oikeanlaiset kuvat", esim Gdalilla ja Mapnikilla. Hyvänä puolena on että värit ja rajat pystyy määrittämään itse sekä se että kuvia voi tehdä minkäalaisia tahansa kuten yksittäiset kuvat määrätylle alueelle tai karttatiilet yllämainituille karttasoftille. Tai lisätä salamadata siihen :) Itse käytän Geotiffiä.

Päästääksesi käsiksi FMI:n avoimeen dataan täytyy rekisteröytyä: https://ilmatieteenlaitos.fi/avoin-data

jsep

Kiitos. Noilla kokeillaan päästä eteenpäin