Postinkulussa ja postinkulussa eroja...

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, torstai, 07.05.2015, 20:01

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukalla on vertailussa pari lähiaikojen postipaketin kulkua. Yhdysvalloista lähetetty PeetBrosin tuulimittari viipyi pariviikkoisen, josta yksi täysi viikko samplattiin tullipostin kanssa Suomessa, kuten tuolla oman sääaseman viestissä kerroinkin.

Päinvastainen esimerkki tulee muutamien puhelintarvikkeiden tilauksen kulusta. Eilen illansuussa kello 17.00 tilasin bluetoothtarvikkeita ja puhelimen akkutarpeita. Lähtömaa on Englanti. Neljänkymmenen minuutin jälkeen tilauksesta tuli sähköpostiin tieto DHL:n linkistä ja paketin lähdöstä pakattuna matkaan. Illan ja yön aikana kuljetuslogiin on merkkaantunut 13 tapahtumaa, joista viimeinen on saapuminen Ouluun tänäehtoona 18.45. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, saattaa paketti saapua Naruskalle huomenissa, vaikka ennakoitu saapuminen onkin viikonlopun vuoksi merkitty tulevaksi maanantaiksi. Paketti ei ole missään välietapissa makoillut tyhjää, vaan matka on jatkunut samantien.

Kiinasta tuli Ukalle kolmisen viikkoa sitten kaksi kappaletta kylpyhuoneen ledvalaisimia. Meinasin ostaa hölmöyttäni sellaisen samanlaisen Kemijärven Rautiasta, mutta en saanut järkytykseltäni lompakkoa auki, kun myyjä sanoi sormenpaksuisen 30 senttiä pitkän valaisimen maksavan 160 €uroa. Samanlaisia ja parempiakin löytyi netin kautta opastettuna (KärSään Heikki) 385 kappaletta, joten oli mistä valita. Ja päädyttiin 20 €uroa kappale maksaviin, joka hinta sisälsi rahdin. Toimitusaika Naruskalle viisi päivää.

Suomen posti osaa olla vikkeläkin joskus, mutta kauempaa ulkomailta tulevalla tavaralla on suhteellisesti ottaen parempi logistiikka, siltä ainakin Ukasta tuntuu. ;)

www.naruska.com

weatherc

Mutu-tuntuma on että osittain riippuu että tuleeko se Suomeen Postin kautta vai jonkun kuljetusfirman kautta.

Nuo etäaseman current-meterit ostettuna Ebaysta, toinen UK:stä ja toinen Ranskasta. Toimitus pienenä kirjeenä postin kautta. Molemmat kesti 3 viikkoa tulla. Uskomatona.

Samaan aikaan pikkupaketti 1.lk postina Tanskasta kesti 3 päivää.

Paketit Saksasta. Jos tulee Saksan Postin kautta kestää kauemmin kun jos tulee kuljetusfirman (mkl kuljetusfirma-DHL) kautta. Osittain riippuu myös tulee maakuljetksella vai lentoteitse.

SääSami

Lainaamyyjä sanoi sormenpaksuisen 30 senttiä pitkän valaisimen maksavan 160 €uroa
:o

Kyllä noissa rautakauppahinnoissa on edelleen runsaasti ilmaa varsinkin syrjäseuduilla. Helppo tapa verrata hintaa on saksalainen vertailu sivusto http://www.idealo.de/. Kieltä ei tarvitse osata kun syöttää vaan hakuruutuun tavaran tyypin tai merkin tms niin saa samantien hinnan ihan euroissa. Näkee vähän suuntaa mitä pyytäävät ja mitä kannattaa maksaa. Likimain 200 miljoonaa tuotetta löytyy listoilta  ;D

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukan Englannista lähetetystä paketista soitti autonkuljettaja Sallasta apoteekista ja varmisti, ollaanko kotona. Ajattelin jo hiilijalanjäljenkin mittaa, joten annoin poijalle hyvän kaverini osoitteen apteekista neljänsadan metrin päässä ja käskin jättämään lähetyksen sinne.

Eihän siinä kovin paljoa järkeä olisi ajaa 100 kilometriä kirkolta Naruskalla mutkin vain siksi, että paketti olisi täällä ennen puoltapäivää. Ehtii puketti tänne poikanikin matkassa illaksi, kun hän tulee Rovaniemeltä Sallan kautta Naruskalle... ;)

Viime kesänä toi ison rekan iso nuppi Ukalle painepesurin. Siitä lähetyksestä ei ennakkotiedustelua kotona olosta tehty. Kaveri peruutti kartanolle ja kuormassa oli painepesurini lisäksi vain kukkapaketti. Kun sanoin kuskille, että ei tätä välttämättä näin isolla autolla tänne asti olisi tarvinnut tuoda, vaan soittamalla olisi päästy hyvällä tuurilla vähemmällä. Kaveri tuumasi siihen, että tämähän on iso paketti ja aika pienillä kilometreillä siihen verrattuna, että hän menee tästä Savukoskelle ja jättää taas perävaunun sinne parkkiin. Siitä jatketaan Tulppion kairaan sikäläisille majoille, mihin on menossa tuo kukkapaketti..matkaa lähes 100 kilometriä sivu :o ???

Siinä vaiheessa ravisteli Ukan ajatusmaailmaa kovanlaisesti, että kukahan tässä systeemissä oikein pärjää. Ei ainakaan luontoäiti. Hiilijalanjälkeä nimittäin syntyy surutta, kun tavara olisi vietävissä mopoautollakin... ;) :o


www.naruska.com

Argonex

Mulle tapahtui tämmönen postinjakelussa tänään:
Tuli postin kuorma-autolla semmonen postiennakkopaketti pihaan. Napattiin paketti kyydistä pois ja iskettiin pankkikortti kortinlukijaan. Ei GPRS yhteyttä alko huutamaan lukija. No siinä mietittiin et mitäs nyt tehään, kuskilla oli sitten idea: Hyppäsin kuorma-auton kyytiin ja lähettiin ajelemaan pitkin kyliä testaamaan jos se lukija jossain pelais. No ei pelannut. Siitä tuli semmonen 15km lenkki kuokin mittariin. Sitten pyyhkästiin tästä meiltä 30km lähimpään postitoimipaikkaan jossa jonkinmoisen tappelun jälkeen saatiin kortilla maksu suoritettua. Autokuski nappas peräkärrin perään ja ajeli takas meille ja jätti mut sitten kyydistä pois ja jatkoi matkaansa kohti mikkeliä. eli jos maksu olis pelannu niin kuski olis ajanu tästä 30km takasin tuonne "kylille" ja siitä 40km takaisin Mikkeliin, nyt jyrättiin keskustan ja mun asuinpaikan väliä 90km ja sen lisäks joutuu vielä semmosen reilu 70km ajamaan ennenkun pääsee takasin Varikolle :D Mutta ihan omatoimisesti hää moista käytäntöä esitti. Kaikinpuolin hyvää asiakaspalvelua, vaikkakin se "ympäristöystävällistä kuljetusta" teksti auton kylessä mua alkoi vähän hymyilyttämään.
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Argonex - perjantai, 08.05.2015, 19:09
Napattiin paketti kyydistä pois ja iskettiin pankkikortti kortinlukijaan. Ei GPRS yhteyttä alko huutamaan lukija. No siinä mietittiin et mitäs nyt tehään, kuskilla oli sitten idea: Hyppäsin kuorma-auton kyytiin ja lähettiin ajelemaan pitkin kyliä testaamaan jos se lukija jossain pelais. No ei pelannut.

Vähän OT:n puolelle tämä kommenttini menee, mutta se sallittakoon, koska en ole sääntökirjanatsi. :)
Mielestäni koko katevaraus-systeemi on kauniisti sanottuna A:sta Ö:hön juosten kustu viritys, sillä se on liian häiriöherkkä ja kaikki transaktiot vain pysähtyvät niille tolpilleen, kuten Argonex asian todensi hyvin. Offline-veloitusta ei tietenkään voi järjestää korttityypistä riippumatta. Jos hänen kohdallaan olisi tullut joku vähemmän asiakaspalveluhenkinen postimies, olisi paketti jäänyt saamatta ja sellaisilla terveisillä, että "joo no kuule ku tää paketti ny vaan lähtee tonne postikonttoriin et tuu hakee sieltä huomenna".

Kyllä se varmaan se ilmastoystävällisyys toteutui suhteutettuna: Jossain päin Suomea varmaan paketin toimitus sujui ajamatta kuormuria tai autoa yhtään. ;)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Meitin posteljoonilla on tapana joskus toimittaa paketteja päiväpostin mukana. En tiedä tarkkaan mikä kriteeri siinä on että paketti tulee mukaan, näyttää pikemmin olevan sattumanvarista. Joka tapauksessa, ihan hyvä idea jos satut olemaan kotona. Toisaalta pikkasen hassua koska postin palvelupisteeseen on tyyliin 700 m.

Mutta jos et ole kotona ja sattuu olemaan perjantai saattaa paketti tulla palvelupisteeseen vasta maanantaina iltapäivällä koska puketit tulee sinne vasta iltapäivästä sen sijaan että olisi viety suoraan perjantaina sinne.

Toisena ääripäänä on että jos puketti tullut Turun jakelukeskuksesta Saloon päivän aikana saattaa se hyvin tulla iltapäivän kuorman mukana palvelupisteeseen ja siten sen saa ulos seurantakoodilla heti.


Argonex

Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 10.05.2015, 20:17
Meitin posteljoonilla on tapana joskus toimittaa paketteja päiväpostin mukana. En tiedä tarkkaan mikä kriteeri siinä on että paketti tulee mukaan, näyttää pikemmin olevan sattumanvarista. Joka tapauksessa, ihan hyvä idea jos satut olemaan kotona. Toisaalta pikkasen hassua koska postin palvelupisteeseen on tyyliin 700 m.

Mikäli paketissa on toimitustapana 9, 14 tai 21 niin ne tulee postin mukana kotiovelle 16 paketit jää aina sinne konttoriin.

Mun tapauksessa tuo paketti olisi mennyt kuorma-autolla takaisin jonnekkin varikolle koska kyse oli semmosesta roclalla hinattavasta kuorma-lavasta, ja sen toimitusta todennäkösesti oltaisiin yritetty ensviikolla uudestaan. Tosiaan tuo lukija juuttui siihen "avataan gprs yhteyttä" kohtaan, vaikka käytiin soneran linkkitolpan juurellakin. Ne kai olis sitten ettiny paremman kortinlukijan tai sitten ois pitäny käydä lähimmästä otto-automaatista  (30km) hakemassa rahat ja maksaa käteisellä.

Meillä tuo pakettihomma on siitä näppärää et mikäli niitä tuonne postikonttoriin tulee niin normipaketit tulee tuolla ennen 16 kuljetuksella, ja postikonttori sijaitsee siwassa niin sieltä pystyy jokapäivä 21:00 asti niitä hakemaan pois :)
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää