Ohjata ulkoista virtaa RasPi GPIO-pinnillä?

Aloittaja weatherc, maanantai, 19.01.2015, 13:31

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Idea joka juolahti mieleen on että miten ohjata ulkoista 12V virtaa RasPi:n GPIO-pinnin avulla?

Eli...
Ideana on että pystyisi sen avulla katkaisemaan virrat retittimeltä sähkön säästämiseksi (ja myös kytkeä ne päälle tarvittaessa).
Mieleen tuli että laittais ohjauspalikaksi normi relee mutta sehän antaa virtaa reitittimelle silloin kun se ei "vedä" (?) ja tässä olisi tarve juuri päinvastaiselle.

Oletus on että virtalähteeltä (akulta) tulee 12V virtaa ajastimen avulla esim 6 tuntia vuorokaudessa. Mutta koska sitä ei haluta tuhlata olisi ideana se että:
- Raspi käynnistyy kun virta tulee päälle ja samalla se kytkee retittimelle virran GPIO:n avulla.
- Kun RasPi on saanut viimeisen vuorokauden säädatat ladattua loggerilta sekä upattua ne serverille RasPi sammuttaa reitittimen sekä itsensä.
- Reitittimen sammuttamista voisi käyttää myös esim öisin.

systeemi

Kaupoista löytyy releitä jotka saa aina 12v Impulsilla kytkeytymään auki ja taas kiinni. Nämä eivät siis tarvitse pito virtaa ollenkaan.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

Niin juu, vaihto-releellähän se onnistuis mikälisikäli sen ohjaus toimii 3.3V:llä.

Idea on se että RasPin avulla voisin ohjata noiden muiden tilpehöörien virransaantia etänä koska tuota ajastinta voi säätää vain paikan päällä. Näin vois ajastimen päälläolon laittaa vaikkapa 6 tuntiin/päivä syksyllä ja sitten talven mittaan säätää sitä tarpeen mukaan.

khyron

Transistorilla. Tai sitten ostaa jonkun io-kortin missä moinen kyky valmiina. http://www.element14.com/community/thread/23229/l/how-to-control-my-12v-fan-with-my-raspberry joku ton tyyppinen piiri siis, oletuksena siis et ohjataan dc:tä.

weatherc