Tuulimittaripöllö valloitti Ukan tuulimittarin...

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, keskiviikko, 26.11.2014, 16:44

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Tuossa iltapäivän hämärässä pihahommissa piti pari kertaa hieraista silmiä, kun tuulimittari maasta katsoen näytti muuttaneen muotoaan. Hiukan tarkempi tähystely alkoi varmistamaan, että mittarin valtaaja on tiaista isompi lintu.

Mummeli tuli kameroineen ikuistamaan Ukan näkyä. Siitäpä voi parista kuvasta joku lintutieteilijä tai asian harrastaja yrittää tunnistaa lajin. Helmipöllöjä Retkeilymajan pihapiirissä on puputellut useinkin, mutta ääniä kuulee vuodenvaihteen jälkeen.

Tuulimittarin lämmityslaite on Ukalla rakenteilla, mutta vielä kesken. Tuuletin on toiminnassa ja putki vedetty asemiinsa, mutta muoviputki odottaa vielä lämpöeristettä ympärilleen reilun kymmenen metrin matkalle, mitä putki seikkailee ulkoilman kanssa tekemisissä. Ettei vaan pöllö ole järjestämässä itselleen lämmitettyä tähystyspaikkaa talveksi... :o ;)

www.naruska.com

J.Jäntti

Olen kyllä nähnyt vanhanmallisissa tuuliviireissä kukon siinä päällä, mutten koskaan ilmielävänä kyseisen laitteen päällä. Vielä vähemmän pöllöjä. Isoin lintu jonka olen omin silmin nähnyt tuulimittarin päällä on ollut varis ja sekin oli FinWX Helsinki-42:n aikaan. Varis ei tosin viihtynyt siinä päällä kuin sekunteja. Ukan kuvassa sen sijaan tuo pöllö on sen näköinen ettei lintu juurikaan tuosta paikastaan ollut kiireellä lähdössä.

Ukan Naruskan kylmän eksoottinen paikka se vain yllättää kerta toisensa jälkeen luonnonilmiöillään. ;D
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------