Miksi IP-kameran kuva on vain puolikas???

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, torstai, 06.11.2014, 13:55

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukan Vivotek ei juurikaan ole temppuillut monivuotisen sääkamerana toimimisen aikana. Nyt se temppuilee. Jostain syystä kuvasta lähettyy eteenpäin vain yläosa noin puoleen väliin asti.

Kotikonstina Ukalla ei juuri muuta ole kuin resetointi, jonka tein ensin katkaisemalla Vivotekin virrat pelkästään. Toisella virrankatkaisulla irrotin paitsi Vivotekin virtajohdon, myös TP-Linkin TL-PA551KIT laiteparin konttorin puoleisesta päästä. Toinen TP sijaitsee kameran luona lyhyen ethernetin jatkona. Laitepari on hoidellut hommansa ensiasennuksesta lähtien virheettömästi.

Mistä IP-kameroiden omistajat lähtisivät vikaa etsimään? Tai kameran omistajat yleensäkin? Resetoimatta on vielä nettiyhteys, mutta sekin on kokeilulistalla. Wunderin sivuille kuva välittyy alaosaltaan harmaana. Omalle naruska.com sivulleni puolikkaana, kuten kerrottu ja kuvasta näkyy.

Sinällään kuva kertoo Naruskan säätilasta, mutta alaosasta näkisi lumitilanteen ja myös sen, ettei koira ole lähtenyt karkuteille... ;)

Lähdenkö ensin kaatopaikalle ja sitten kameraostoksille?

www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Jotkut asiat pienenee kuin pyyt maalimanlopun alla, mutta Ukan IP-kamerakuva isoni ja isoni pikkuhiljaa, mutta varmasti. Sinne tuli viiru silloin ja toinen tällöin ehjää kuvaa ja, sitten varttia vaille 17 viimeinenkin puuttuva palanen tuli kuviin mukaan.

Jos se nyt pysyy ja toimii, niin silti haluttaisi tietää, mitä tämä tämmöinen pelleily oikein on...Onko se kamera laukeemassa ninko entinen ukko.

Tarkkaan taaksepäin muistelemalla Ukalla on mielikuva, että tämmöisiä kuvavirheitä oli aikanaan ensimmäisen nettikameran kuvan aikaan, kun kamerana vielä oli Logitechin 9000. Taitaa joskus samaa virhettä esiintyä KärSään vastaavalla kameralla vieläkin?

Nyt tätä kirjoittaessa tuli sähköpostia Notesco OY:ltä, joka on kameran aikanaan Ukalle myynyt ja johon ongelmasta myös raportoin:

"Hei,

Kaista loppuu liittymästä, kuitu tai maksiminopeus ei takaa mitään.

Kuvasta jää alaosa pois, tai koko kuva; ongelma on siinä, että kamera aloittaa uuden kuvan lähetyksen ennenkuin edellinen on ehtinyt valmiiksi.

Tilannetta voi koittaa parantaa sillä, että pudottaa kameran kuvanopeuden tai kuvan koon kaistalle mahtuvaksi (ja jos tämä auttaa niin reklamoi
operaattorille).

Vika voi olla myös paikallisissa laitteissa; joku kaapeliliitos alkaa hapertua, ja alkaa aiheuttaa uudelleenlähetyksiä, mikä syö kaistan.



Terveisin,

Ari Sinisalo
Notesco Oy"



www.naruska.com

weatherc

Tarkistaisin (verkko)kaapelin ja liittimet varsinkin sieltä kameran päästä ja että yhteys TP-linkkien välillä toimii kuten pitäisi menemällä vaikka selaimella suoraan siihen kameran kuvan osoitteeseen.

Naruskan Ukka Matinpoika

Tulipahan tehdyksi kameran talvihuolto. Tein ylimääräistäkin hommaa, kunnes hoksasin, ylläri ylläri, että mitähän siellä webbisen päässä näistä ongelmista voisi olla pielessä. Ja olihan siellä. Siellä pingasi joku levytila punaisella. Ja sitten alkoi syykin selvitä.

Sen pään oli täyttänyt toinen IP-Kamera, jolla viikonlopun aikana yriteltiin FTP-yhteyskuvaa...

Eipä sitä tarvinnut kuin purkaa nuo toisen kameran kokeiluasetukset ja poika hieman tyhjenteli jotain tiedostoja sieltä webbisen päästä, niin jovain alkoi kuva kulkemaan.

Oman Vivotekin kuva pyörii tällä hetkellä suoralla ethernet-kaapeliyhteydellä ilman TP-linkkejä. Hyvin on pyörinyt kanssa ja ilman ennenkin, joten toin välikatolta kylmässä päässä olleen laiteparin toisen parin lämmittelemään sisälle. Tosipuheessa ei kiinnosta tällä pakkasella kiipeillä liukkaita tikapuita pitkin kylmään yläpohjatilaan, jossa on ulkolämpötila.

Nyt pitää koputella hieman puuta, sillä harrastuksenomaista puuhastelua tämän asian ympärillä oli parin päivän aikana vanhalle miehelle ihan riittävästi... ;)

www.naruska.com