3 miljoonaa EWN-ennustetta generoitu

Aloittaja weatherc, tiistai, 28.10.2014, 01:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Menee kohta 3 miljoonan raja rikki EWN-ennusteissa. Varsinkin viime aikoina on tuo laskuri näyttänyt hyrräävän aika reipasta tahtia :)

Pikainen katselmus ennuste-vertailuun...
Vertailu vertaa reilua parisen kymmentä paikkauntaa koko Pohjoismaista. Vaatimus oli että paikkaunnalla on sääasema (yllätys!) ja mielellään metoffice-sellainen. Kun asemat oli valittu laitettiin ennusteiden sijannit niiden mukaan jotta olisi lähin mahdollinen sijanti asemaan nähden.

Nykyisin on käytössä painotettu käyttö ennuste-arvoissa siten että FMI/YR/SMHI-kolmikolla on suurin painoarvo. Vaikkei yksikään niistä ole mitenkään ylivoimaisen hyvä niin yhdistelemällä niitä näyttää saavan ihmeitä aikaiseksi ;)
Tosin, Kumpulanmäen FMI Hirlam ei ole olenkaan huono ainakaan jos katsoo suurta kuvaa. Se ja YR käy kilpaa kumpi olisi parempi ja SMHI sekä GFS jäävät selvästi näiden jälkeen. Saas nähdä kuinka GFS:än käy kun NOAA laittaa tulille 0.25° GFS-datat (NOAA:n maililistan mukaan ehkä jo tällä viikolla) ;)

Hyväksi ennusteeksi lasketaan ennuste jossa heittoa on vähemmän kuin 2 astetta. Allaolevassa laskussa käytetty viimeisen 30 päivän dataa.

Päivä 0 Tmax (eli "tänään"), hyvät ennusteet:
EWN: 97%
SMHI,FMI,YR,GFS: 90-95%

Päivä 1 Tmin, hyvät ennusteet:
EWN: 88%
SMHI,FMI,YR,GFS: 75-84%

(Näitähän voi seurailla EWN-ennusteesta myös suoraan, kohdasta "Lisää => Tilastot")