Kuka neuvoo tumpelon striimaamaan?

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, keskiviikko, 08.10.2014, 11:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukka on se surullisen kuuluisa tietokonetumpelo. Kuitenkaan yrittänyttä ei ainakaan ennen laitettu, miten lie näinä nykyaikoina, jolloin vanhat lait eivät enää ole kuin muisto vain...

Olen saanut asennettua Lenovo T61 malliseen tietokoneeseen Apexis -merkkisen IP kameran, joka kuvailee Naruskan vilkasta maailmanmenoa takapihalla. Lintulautaa.

Tämä Lenovo on kytketty ethernet -kaapelilla TP-linkin ethernetkytkimeen ja sieltä edelleen valokuituyhteyttä hoitavaan reitittimeen kaapeliyhteydellä. Lenovo pyörii kytkennällä nettiyhteydessä samalla nopeudella kuin tämä Ukan pääkonekin, eli tulee 95 Mb/sek ja lähtee noin 13 Mbit/sek. Nettiyhteys ei ainakaan vauhdeiltaan ole ymmärtääkseni ongelma streemaukselle...

Tältä kartanolta on lähetetty viime talvena Laslak -mainospatsaan streamkuvaa Lasolin valmistajafirmalle, mutta sen asian hoiti heidän oman tietokoneensa ja tietsikan sääteli toimimaan joku Lasolin palkkaama ohjelmatoimisto tai vastaava sieppaamalla koneen etähallintaan. Ukka hoiteli tähän yhteyteen vain sen aikaisen nettiyhteyden 3G-verkon kautta ja hoitelin kameran suuntauksen toiveiden mukaisesti.

Nyt olisi kiireettömällä aikataululla haaveena saada omalle nettisivustolle lähetettyä elävää kuvaa omalla em. laitteistolla, eli Apexis/Lenovo -yhdistelmällä. Itse voin seurata lintulautani värikästä elämää keittiöni ikkunasta, mutta muutama kaupunkilainen haluaisi nähdä saman kotinäytöltään.

Kuka auttaa Ukkaa tästä eteenpäin niin, että seuraavat liikut olisi ohjeistettu niin selkeillä ohjeilla, että sisälukutaitoinen pärjäisi ongelmansa kanssa. Kuuntelen. ;) :o


www.naruska.com

ahpe

Yritin seuraavan ohjeen http://tekniikanarmoilla.blogspot.fi/2010/06/osa-3-foscam-fi8908w-advanced-asetukset.html avulla katsella Foscam-kameran livekuvaa kotiverkon ulkopuolelta, sain siihen muutaman kerran yhteydenkin, mutta luultavammin soneran palomuuri sen lopulta teki mahdottomaksi??
Hankin myöhemmin D-linkin ip-kamerat, joita voin kätevästi seurata kännykällä, mydlinklite- app avulla.
Varmaan löytyy app tuolle Apexis-kameralle myös, jos android https://play.google.com/store/apps/details?id=ipcam.app.apexis



LainaaKameraan yhdistäminen kotiverkon ulkopuolelta

Ip-kamera ostetaan usein sen vuoksi, että kameran valvomaa aluetta haluaa tarkastella myös silloin, kun ei ole itse paikalla. Tällöin tulee tehdä jonkin verran säätöä että kameraan pääsee käsiksi myös kotiverkon ulkopuolelta.

Yksinkertaisin tapa päästä kameraan käsiksi kodin ulkopuolelta on käyttää hyväksi ilmaisia DDNS-palveluntarjoajia, joiden avulla haluttu liikenne ohjataan oikeaan osoitteeseen. Foscamin mukana tulleessa ohjekirjassa on ohjeistettu kuvin kuinka kameraan pääsee käsiksi käyttäen hyödyksi DynDNS.com -palvelun ominaisuuksia, joten tässä ohjeessa selvitän yksinkertaisesti miten kameraan pääsee käsiksi ilman DDNS-toimintoa.
LainaaJotta kodin ulkopuolelta on mahdollista päästä yhdistämään oman sisäverkon tiettyyn laitteeseen (tässä tapauksessa kameraan), tulee modeemille määrittää asetukset, jotta modeemi osaa yhdistää ulkopuolelta tulevan pyynnön kameraan. Tässä ohjeessa opastetaan, miten A-link RR24AP:n modeemiin tehdään custom port forwarding. Muiden modeemien omistajat voivat käydä katsomassa kuvalliset ohjeet osoitteesta www.portforward.com valitsemalla sivuilta ensin oman modeeminsa ja sen jälkeen tarkastelemalla esimerkiksi RealVNC-ohjetta (ideana sama, voidaan soveltaa tähän).

weatherc

Yks mikä voineen tuoda lisämausteen on myös jos yhetys on NAT:in takana operaattorin toimesta. IP4:sethan ovat tunnetusti loppu ja se aiheuttaa sen että yhteydet eivät välttämättä saa julkista IP-numeroa.
Ainakin Soneran 3G-puolella se vaatii lisämaksullisen Opengate-sopparin että sellaisen varmasti saa.

Nummika

Tuolla Ahen ohjeella sen pitäisi onnistua mutta tuossa on se että kameraan pitää aina kirjautua että näkee kameran lähettämän kuvan.

Jos haluaa lähettää kotoa kuvaa niin siihen tarvitsee jonkin webcam ohjelmiston esim. http://www.yawcam.com/
Siihen sitten lisäksi joku ilmanen DDNS palvelu esim. http://www.dy.fi/
Sitten joko ohjelma joka päivittää DDNS palveluun ip osoitteen n. viikon välein tai sitten aina kun ip osoite vaihtuu.
Lisäksi modeemiin pitäisi avata portti kameralle.
Suurin piirtein noilla sen pitäisi onnistua  ;)