Saksanmaan myyjät

Aloittaja miihkali, torstai, 07.08.2014, 10:23

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

miihkali

http://www.wetterladen.de/

Onko muita yhtä edullisia? Tämä tuntuu olevan engelsmannien suosiossa, koska omat ovat tyyriitä. On muuten huomattavat hintaerot joissakin laitteissa verrattuna kotoisiin toimittajiimme, joista jotkut esittävät alkuun edullisen hinnan, mutta unohtavat mainita alvin. Esimerkiksi Ilkka Lilja!

weatherc

http://www.echtshop.de/  ;D

Kannattaa laittaa kahvikuppi takaisin pöydälle ennekuin alkaa vertaamaan Daviksen hintoja Liljan (ja muiden) ryöstöhintoihin...  :P

SääSami

http://www.voelkner.de/categories/9902_10014/Heim-Garten/Wetter.html

Voelkner. On tullut monenlaista tilailtua, muutakin kuin sääkamaa. Homma pelaa  :)

RHead


J.Jäntti

Nakutettu tämän palstan vakiotopikiksi, syystäkin. ;)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

miihkali

Ensimmäinen tilaukseni Saksaan on sitten tehty. Iltayhdeksältä oli osoitteena wetterladen.de, ja tunnetusti saksankieltä taitamattomana jouduin käyttämään Googlen käännöspalvelua, joka kielikukkasineen sekoitti pakkaa vielä enemmän. Korttitietoja täyttäessäni huomasin, että mistään ei ilmennyt yhteyden salausta, ja niinpä jonkun hemmetin pomppuilmoituksen jälkeen putsasin koneen ja löin linjat kiinni. Kahvikupillisen jälkeen päätin yrittää vielä kerran, ja tällä kertaa kirjauduttuani juuri avatulle tililleni, alkoi kiitokset tilauksesta tulla s-postin kautta.

Tilitiedoista ilmeni, että olin tilannut. Niinpä tietenkin, mutta en maksanut. Sanakirjasovellukselle alkoi löytyä käyttöä, ja selvisi vain tilauksen tulleen, ei muuta. Laitoin menemään s-postia pyytäen lontoon kielellä lähettämään minulle pankkitilin numeron. Pari minuuttia yli puolen yön pirrasi s-posti, ja sieltä tuli pyytämäni plus melkoinen määrä muutakin ohjetta sun tekstiä saksalaisella perusteellisuudella. S-posti olisi tullut varmaan ilman pyyntöäkin, koska myöhemmin sain jopa selville, että sekoiluni oli siirtänyt minut automaattisesti tilisiirtoasiakkaaksi.

Wetterladen.de on firma, jonka sivuilta en ole löytänyt muuta, kuin saksankieltä. Kieltä osaamattomana vain muutama sana saattaa olla tuttu, muuten homma on yhtä salapoliisityötä. Saksalaiset tunnetusti eivät lähde puhumaan, tai käyttämään englantia, samoin on ranskalaisten laita. Siinäpä sitten maalaisena saan sekoilla oikein kunnolla, koska vahvin kielitaitoni on vain englanti.

No, nyt tilaukseni on jo maksettu, ja minä odottelen mitä tuleman pitää. Samalla yritän kääntää saatua s-sähköpostia edes jotenkin tajuttavaksi. Saksankieltä on kiva kuunnella, olisi varmaan kiva myös osata. Seuraavalla (?) kerralla homma on ehkä jo tutumpi. Palvelu kuitenkin tuntuu pelaavan hyvin.

iccb

Saksan kieltä olisi kyllä kiva osata, mutta kun on laiska niin ei jaksa alkaa opetella...  ;D
Itse olen tilannut echtshopista, ja parhaiten se onnistui, kun googlella käänsi saksan enkuksi, niin ei ollut ihan niin iso mongerrusta, mitä suomeksa käännetty teksti.  ;)  :)

weatherc

Täälläkin tilattu vähän jos mistäkin putiikista tuolta keski-Euroopasta ;)

Pitää paikkansa että G Translatella kannattaa kääntää enkuksi jolloin se toimii huomattavasti paremmin kun suomeksi käännettynä.
Tosin pari kertaa kun tilaa saksaksi niin oppii aika nopeasti nuo "Kassa" ja muut namiskat ;)
Toinen on että nuo webshopithan ovat pitkälti samasta kaavasta väännettyjä, eli ei niissä kovin suuria eroja ole rakenteellisesti.

Sakemannit tykkää puhua Saksaa mutta kyllä useasti saa vastauksen kysymykseen englanniksi mutta silloin kannattaa varatua lyhyeseen tai ennalta tehtyyn vakio-vastaukseen. Tämä pätee muuten myös tuohon dedin palvelintaloon....Tosin heidän enkkunsa on kyllä ajan mittaan parantunut...

Muutaman kerran on myös tuo rahti-politiikka hämmästellyt joskin ajan mittaan senkin oppii. Useasti puketti tulee jollain rahtifirmalla, välillä aivan kotiovelle asti ja välillä siten että Suomeen tullessaan se siirtyy Itellan kuljetukseen normi pakettina.
Esimerkkinä, kerran tuli 2 kpl pientä SHT-lämpötila-anturia (ovat ehkä 1 cm x 1 cm kokoisia) Puolasta alta 24 tunnin kotiin toimitettuna lähetin kyydissä. Rahtia maksoin muistaakseni vitosen verran tai jotain sen tapaista ;D

miihkali

Kiitos pooiijat vinkistä! Tosiaankin alkaa homma olla aivan erilaista, kun ottaa "saksankielestä englanninkieleen" käyttöön. On muuten hiukka helpompaa! Tässä juuri ihmettelen maksetun pätäkän reissua siellä jossain. Nähtävästi siirtyy yhtä nopeasti, kuin kotimaiselle tilille. "Nopeasti" tarkoittaa ainakin kahta pankkipäivää, jonka aikana pankki imee itselleen viimeisenkin koron. Muistelen muuten viimeisintä fyysistä pankissa käyntiä. Siitä on aikaa reilun kolme vuotta, eikä käyntini syynä ollut muu, kuin pankin vaihto. Nuorena miehenä tilattiin jopa aikoja, ja mentiin hattu kourassa pankinjohtajan luokse. Johtaja yleensä käyttäytyi täsmälleen sen mukaan, paljonko asiakkaalla oli rahaa kyseisessä pankissa. Mitään sikaritarjoiluja ei siis ollut.

Nykyään ei edes näe hyvännäköisiä pankkivirkailijoita, jotka työnsä puolesta ilmoittivat pankinjohtajan psyykkeen kunnosta sinä ja sinä päivänä. Ei, nyt koneet hoitavat oikeastaan kaiken. Jonkun puhelun joutuu joskus hyvin harvoin ottamaan, mutta muuten homma on aika kylmää touhua. Oikeastaan joskus oikein kaipailee aikoja, jolloin jokaisessa pikkukylässä oli posti.

weatherc

Hollantilainen: http://weerhuisje.nl
Nexus näyttää olevan tarjouksessa, 159€...