Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

15 päivän sääennuste

Aloittaja weatherc, tiistai, 08.07.2014, 00:41

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Siinä missä mm. FMI:n "päivitetty" ennuste ja muut viralliset tahot tyytyy 10 päivään pistää EWN asteen paremmaksi ja laittaa kehiin 15 päivän sääennusteen.  ;D
Tosin kuten tiedämme, menee päivät 7-15 enemmänkin hupiosastolle mutta ainahan se on hauskaa katsoa mitä data kertoo että olisi tulossa  8)

Kyhelmä käyttää hyödykseen lähinnä kahta eri dataa pitkässä ennusteessa, GFS:ää sekä GEFS Ensembletä. NOAA:n molemmat.

Muuta uutta päivitetyssä ennusteessa:
- Meteogramtyyliset käyrät (kun bongasin demon Highchartsin sivuilla) sekä vertailukäyräksi vaihteluväli monien viivojen sijaan.
- Ylisuureksi kasvanut tabisysteemi korvattu kaksitasoisella menuulla
- Päiväkohtaiset aurinkoajat lisätty
- Ennusteen "Lyhyesti"-tabilla näyetään lähimmän sääaseman lämpötila
- Ennusteet voi nyt myös hakea suoraan urlilla, joko geonames-id:n kautta tai kordinaattien kautta. Uutena "tabina" lisätty yhteensä nelisen sataa valmista paikkakuntaa listattuna maittain. Näin saadaan parempaa Google-näkyvyyttä  8)
Sekä nippu muita pikku fixauksia.

Testiajo tulevasta zipistä nordicweatherissä: http://nordicweather.net/ewnennuste.php?fi

weatherc


Leka

#2
Hmmm, välilehdet ei toimi ja näinollen kartatkaan ei näy. Sen sijaan Suorat linkit näkyy Lyhyesti sivulla. Mikähän nyt puuttuu ???, edelliset ennustekartat toimivat kyllä loistavasti.

http://www.phpoint.fi/leka446/weather2/index.php?p=13

Edit: Syy selvillä, jostain syystä ewn_frc.js ei löydy vaikka hakemistopoluksi laittaa mitä tahansa, on ollut aiemminkin tämän Leuvenin kanssa ongelmia skriptien suorittamisessa >:( Kumma kyllä, edellinen ennuste toimi kuin se kuuluisa junan vessa.

Edit 2: Nyt toimii, wrf_map.php vaati hieman muokkausta ;) Suorat linkit eivät toimi templaten sisällä, paneudutaan siihen myöhemmin...

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

LainaaSuorat linkit eivät toimi templaten sisällä, paneudutaan siihen myöhemmin

Vinkki tähän,
- hae 1 ennuste haulla jotta saat mallin - riski on että Leuvenin template vaatii jotain hienosäätöä siihen "URL-generaattoriin", en tiedä. Se kuitenkin laittaa urlin loppuun ?geoid=x&city=y&lang=z.
- Nuo linkit löytyy ewn_frc.php:stä, muuta urlit siinä mallin mukaiseksi Notepad:lla siten että geoid=x&city=y pysyy muuttumattomana.

Lainaa
Kumma kyllä, edellinen ennuste toimi kuin se kuuluisa junan vessa.

Edellinen versio toimi täysin ajaxilla joka jonkinverran hidasti lataamista sekä oli surkea hakukoneita ajatellen.

Leka

Lainaus käyttäjältä: weatherc - torstai, 10.07.2014, 23:16
LainaaSuorat linkit eivät toimi templaten sisällä, paneudutaan siihen myöhemmin

Vinkki tähän,
- hae 1 ennuste haulla jotta saat mallin - riski on että Leuvenin template vaatii jotain hienosäätöä siihen "URL-generaattoriin", en tiedä. Se kuitenkin laittaa urlin loppuun ?geoid=x&city=y&lang=z.
- Nuo linkit löytyy ewn_frc.php:stä, muuta urlit siinä mallin mukaiseksi Notepad:lla siten että geoid=x&city=y pysyy muuttumattomana.

Juu, tuo urlin lopun ? on liikaa (templatesta tulee urliin jo yksi ?), lisäksi urlissa täytyy olla p=13& ennen geoid=x&city=y&lang=z Täytyypä paneutua asiaan huomenna kun on aikaa, sain jo kerran jotenkuten muutkin paikkakunnat ennusteessa toimimaan.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

kapo

Tervehdys Henkka!
Mun 15pv ennuste toimii... melkein. Eli ennusteet tulee ja kaikki kartat ja tilastot näkyy ja paikkakuntahakukin toimii, mutta tuo sininen naama on venähtänyt vähän liian pitkäksi...  :-[ .  Ja lisäksi tuo sivu aukeaa paljon hitaammin, kuin ennen...
Voisitko sanoa, mitä olen taas sössinyt väärin? Ja miten saan korjattua sen? Ennuste on kyllä aikas, ettenkö sanoisi että hienoutta taas sinulta...
Linkki: 15pv ennuste

weatherc

Hmm...Se on tuo clear:both siinä sinisessä naamassa joka aiheuttaa harmaita hiuksia. Sitä taas tarvitaan että skaalaus toimisi mobiilissa mutta näköjääs aiheuttaa lieveilmiöitä joissain templateissa.

Hitaus..
Ero edelliseen on että ennen se haki ennusteet ajaxilla (eli vasta kun muu sivu oli latautunut ja jQuery sai "document ready"-infon) mutta nytten PHP hakee ennusteen. Todellisuudessa se latautuu nopeammpin nytten mutta se vaikuttaa hitaammalta koska ennen lataus "jaksottui" ja piilottui sen loading-palkin taakse. Muutos ei johtunut tästä vaan siitä että saadaan jokaiselle paikkakunnalle omat URL:it.
Esim oman nordicweatherin haku-osumat/-näytöt ovat 10-kertaistuneet sen jälkeen kun Google on alkanut indeksoimaan noita urleja.

Jos ennustetta ei löydy valmiiksi välimuista sen hakeminen myös kestää hitusen kauemmin.

kapo

Kiitos vastauksestasi. Ei tuo "hitaampi" lataus minua häiritse, ajattelin vaan, että saattaisi tohtorille olla helpompaa keksiä potilaalle lääke, kun kaikki vaivat on tuotu esiin... :D
Eli kerroin nuo huomiot tuosta uudesta ennusteesta sillä silmällä, jos nuo vaivat johtuisivat jostain yhteisestä ominaisuudesta tai jostain url:sta... Kunpa sais vaan ton sinisen naaman edes lähelle sitä korkeutta, mitä se oli ennen... Ei taida meikäläinen mennä nyt sorkkimaan mitään clear:both:ia... Vaikka se joskus autto vaivaan, kuten maaginen f5:kin... Nyt ei auta tuo f5 hakkaaminenkaan, alkaa olla syvä kuoppa vaan ton f5-namiskan kohdalla... ;D ;D
Ilmoottele joskus, jos sais lääkkeen ton sinisen pienemmäks tekemiseen.... ??? ???
Sitten, kun ehdit...

weatherc

Sininen naama....
Hyvä kun on potilas jossa vaiva ilmenee jotta voi tutkia Firebugilla  ;D

wrf_s.css, rivi 193, .statsearch niminen ryhmä:
Lisää

height:55px;

Ainakin omalla Firefoxilla potilas parani  ;D

kapo

Kiitoksia paljon. Nyt on sininen naama o.k. korkuinen ja paikkakuntahaku toimii ihan jees. Eikö enää ole painiketta "lisää pikavalintaan", sekä "oletussijainti"? Muuten ennuste o.k. Tuo "hitusen" haittaa tuo sivun avautumisen kesto.. se on luokkaa 15 sek. Milläköhän sitä sais nopeemmaks, vai onko mun sivuissa joku isompi häikkä, joka aiheuttaa ton avautumisen keston?Sitten kun sivu on auki, niin kaikki haut toimivat nopeasti, sekä muut ennusteet ja taulukot avautuu ihan o.k. mun mielestä. Mutta kyllä näinkin pärjää tän kanssa, ei ole tarkoitus nurista täällä...