Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kesä 2014

Aloittaja Jussa, maanantai, 02.06.2014, 08:16

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Jussa

Niinpä se pyörähti kalenterikesän puolelle. Keli ei toistaiseksi siltä tunnu, mutta muutos pitäisi tapahtua jo tämän ja huomisen aikana, toivotaan. Mustikka ja hilla kukkii jo täällä, että nyt ei enää pakkasia eikä muita vitsauksia kaivata :)

systeemi

#1
Paljonko muilla asemilla keskimäärin tuulee? Eli paljonko tuulenjuoksu on vuodessa?

Kemiweatherissa keskimäärin 3500-4000km välissä. Muutamia kuukausia että jossain 3000km mutta pääsääntöisesti tuollaiset lukemat.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

Täällä mennän aika lailla 1500-2500 km haarukassa kuukaudessa, vuositasolla 20-30000 km. On kuukausia jossa alle mutta myös yli tuon haarukan.

Pes


Leka

#4
Lainaus käyttäjältä: systeemi - maanantai, 02.06.2014, 10:24
Paljonko muilla asemilla keskimäärin tuulee? Eli paljonko tuulenjuoksu on vuodessa?

Täällä viime vuonna hieman vajaa 28tkm.
Tämän vuoden kk-lukemat 2100-4400km haarukassa.

Vilppulan tilastoja

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

systeemi

Ei voi kesälomalainen kelejä valitella. Taas on yli 22 lämmintä. Huomiselle ja ylihuomiselle lupailee melkein hellelukemia. Eikä ole enää kuin 28 päivää lomaa jäljella, viikko takana!
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Jussa

Siekkiseen pukkasi sitten uuden lämpöennätyksen, kirjataan nyt lukemin 29.2  :P ;D Edellinen ennätys vuoden takaa parani kahdella kymmenyksellä.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ei ole tässä viestiketjussa näimmä tungosta, mutta eipä se ainakaan Naruskan näkövinkkelistä niin kovin outoa ole. Ei nimittäin ole liikaa kesän tuntua muutamaan päivään täällä ollut. Kovin jää kesä lyhyeksi näillä selkosilla, jos lämpimät päivät nyt on tältä kesää nähty.

Pohjoinen ilmansuunta on vaan aina ja iankaikkisesti kylmä puoli. Kesäpohjoistuulet ovat joskus näihin aikoihin olleet hieman lempeämmätkin, mutta kyllä nyt on pari viime päivää ollut semmoista laatua, että luihin ja ytimiin on vinkka ylettynyt. Ihan nippa nappa mennään, ettei tarvitse taloon käydä ruuvaamassa lämpöjä päälle. Makuuhuoneen ulompi ikkuna piti laittaa toistaiseksi säppiin uudelleen, kun ei viitsi kotonaan makuupussiin yöksi ahtautua.

Juhannkselta meinataan pari viikkoa elellä luonnon helmassa makuupussissa, mutta mieluisampaa olisi lomailla hiukan lämpimämmässä kuin talvipussilämpötiloissa. :o ???

Marjasatojen ja metsäkanalintujen pesinnän onnistumisen suhteen alkavat kohta lennellä kirveet kaivoon, ellei ala kesäksi pysyvästi muuttumaan...

www.naruska.com

Jussa

Syksy saapui yöpakkasineen, yön alin -2. Hilla on kukkinut kuluneella viikolla todella runsaasti, että saa nähdä mentiinkö jo rajan yli ja kukinnat paleltui :-\ Vaan tämä kylmä jakso oli kyllä jokseenkin tiedossa. Se ei vain näillä korkeuksilla voi olla tulematta aikasen kesäntulon jälkeen, valitettavasti.

weatherc

Minne se kesä katosi?
Pari reippaanlaista sadekuuroa ja lämpötila tippui 14:sta asteesta 8 asteeseen...

Eikä tuo WRF:in sadekartta kovin juhannusviikolta näytä Pohjois-Suomen osalta kun kartta täynnä räntä- ja lumisadeikoneita...