Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2014

Aloittaja Jussa, lauantai, 01.03.2014, 11:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Lainaus käyttäjältä: Leka - sunnuntai, 18.05.2014, 20:27
Helleraja rikottu täällä tänään lukemin 25,4°C :) Jos ennusteet tulevalle viikolle pitävät edes suurinpiirtein paikaansa, niin terminen kesä alkoi täällä 17.5. Viime vuoteen verrattuna 10 päivää myöhemmin ja termisen kevään pituudeksi tulee 84 vrk joka on vain 10 vrk lyhyempi kuin terminen talvi 2013-2014.

Pitkä kevät joka tapauksessa, normaali termisen kevään pituus on 6-9 viikkoa FMI:n mukaan.

Täällä Koillismaallakin lähennellään hellerajaa tänään ja luulen sen ylittyvän iltapäivällä, nyt 24.5 :) Täällä on sama tilanne, eli terminen kesä alkanee 17.5 mikä on täsmälleen sama aika kuin vuosi sitten. Kevään pituudeksi tulisi näin 36 vrk mikä on sekin lähes identtinen vuodentakaiseen (34 vrk). Kun sanotaan, että vuodet ei ole veljeksiä, nyt ne kyllä näyttää lähes olevan ;)

ARu

Rikkoontuihan ne toukokuun lämpöennätykset myös joutsassa 19.5.2014 +29,3 astetta.
On muuten toukokuun ennätys aseman voimassaolo aikana 2005-2014.

Leka

19.5 rikkoutui myös täällä toukokuun ja samalla sääaseman lämpötilaennätys joka kirjataan nykyisin +29,6 °C

Mittaushistoriaa Davisin kanssa ei ole kuin joulukuusta 2011, mutta 2009 ja 2010 on myös +28 näköjään jäänyt historiankirjoihin, hieman eri mittalaitteilla tosin ;)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

Täällä ei uutta ennätystä tullut toukokuulle joskin 29.4° oli plakkarissa täälläkin ennekuin tuli viilentävä puhuri...  :P
Tosin toisessa päässä, uusi toukokuun kylmyys-ennätys on tältä kuulta, -4.6°...

Jussa

Täällä ei tehty toukokuulle uutta ennätystä, vaan tuli kuiten mukavat 27.6 tauluun :) Ennätys on vuoden takaa 28.8. Kylmyysennätys puolestaan tuli alkukuusta täälläkin, -10.4 Ukkoskausikin avattiin 19-20.5 välisenä yönä, tosin laimeahkosti, mutta kuitenkin. Iskuja tuli maahan ja pilvissä välkkyi myös. Sääasemalla tuli tänään asennettua uudet sadeanturi sekä ulkolämpötila/lähetinyksikkö. Sadeanturin teilasi viimekeänä porot muutamaan kertaan jonka jälkeen alkoi yhteyshäiriöt, nyt sitten viikonloppuna meni lopullisesti mykäksi. Ulkolämpötila/lähetinyksikössä ei sinällään ole ongelmaa ollut, mutta tuli varalta sekin uusittua.

weatherc

Lappiin annettu kelivaroitus lumisateesta...

Sanni

Mä istuskelen ulkona <3 Lähinnä odotan että hoidossani oleva koira hoitaisi asiansa mut samalla ihastelen tornipilveä joka törmäsi just ilmakehään :-P Ihanan lämmin täällä kyllä on!

weatherc

#47
Tuntuu muuten aika vilulta jos tiistain ennuste osuu nappiin lämpötilan osalta, tänään 29 astetta, tiistaina 11 astetta päivälläkin.

EDITTIÄ: Terminen kesä alkoi sitten Perttelissä 16.05. Se on asemahistorian myöhäsin kesänalku joskin vain 2 päivällä tuli uusi ennätys.

Jussa

Täällä vaihtui toissapäivän lähes 26 astetta tänään 5-7 asteeseen :-\ Kalsarit ja pitkät puserot piti laitella taas päälle ulos mentäessä. Olipa tässä täkäläisittäin harvinaisen lämpimiä öitäkin kun lämpötila pysytteli 12-15 asteen välillä läpi yön, nyt päivälläkin tosiaan vain komasosa tuosta. Onneksi loppuviikolle lupailee lämpenevää, tosin yöt selkenee joka tietää hallanvaaraa ja mustikan kukinnalle menoa ainakin tästä sääaseman ympäristöstä :( Hilla ei vielä ole aloittanut kukintaa, vaan ei sekään ole kaukana varmaankaan.

Naruskan Ukka Matinpoika

Siekkisen kanssa samat sävelet Naruskalla. Täällä piti laittaa talvinen pilkkihaalari pykälään, kun kävin parin tunnin pihahommasession aamupäivällä. Viheliäisen kova ja kylmä pohjoiskoillinen tuuli puhaltaa sillä mallilla, että kohta loppuvat hellevaroitukset etelämpänäkin.

Täällä eivät vielä kesän marjat ole kukintavaiheessaan. Korvasienet ovat ainut luonnonanti, jota voi suunnitella poimittavan. Nekin kaipaavat lämmintä ja ehkä vähän sadettakin, mutta tulevaksi yöksi ne taitavat saada hankaluuksia, kun hallalla uhkailee Lappia laajemminkin. Enkäpä ihmettele, vaikka hallaa riittäisi etelämmäksikin.

Sinänsä kevät on kohtuullisesti aikataulussaan, koska koivunlehti on pikkurillin kynnen kokoinen. Pari vuorokautta, jonka jälkeen näyttäisi hieman inhimillisempiä lukemia niin, että voisi suunnitella pukeutumista kesäisempiin kamppeisiin... ;) :o

www.naruska.com