Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2014

Aloittaja Jussa, lauantai, 01.03.2014, 11:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Normaaleista normaalein Ukan kuuden vuoden tilastossa oli huhtikuu 2014. Keskilämpötila -1 astetta. Aseman kuuden vuoden historian kylmin -2,3 ja lämpimin +1,5.

Eipä tuosta mielessä erityisesti ole kuin muutama tuulinen vuorokausi, mutta peltikatto on talossa tallella, joten ei kyynelin kerrottavaa.

Lumi painui sekä kasaan että haihtuili varmasti muutamana tuulisena pluspäivänä taivaan tuuliin. Niin ja maahan painui myös, koska roudaton maa Naruskalla todennettiin viikonpäivät sitten, kun Ukka hautasi tälläkin palstalla joskus mainitun Täplä-härän, joka loukkasi etujalkansa kävelykunnottomaan kuntoon. Se sai lopetustuomion eläinlääkäriltä ja Ukalta, kun lääkkeet eivät jalkaa kulkukuntoon parantaneet.

Talviset olosuhteet jatkuvat, koska yöpakkaset ovat toistakymmentä astetta, eikäpä päivälämpötilatkaan kiipeile plussalle kuin muutaman asteen verran. Eikä tosipuheessa helteitä toukokuun alkupuolelle vielä toivotakaan, kunhan juhannukseen mennessä hieman kesäisemmäksi kääntyisi... ;)

www.naruska.com

uskela

Hämeenkyrössä huhtikuu oli aseman historian vähäsateisin (13,2mm)
keskilämpötila oli 4,5 ja min/max lämpötilat -8,9/19,2
auringon säteilytehossa päästtiin ekan kerran yli 1000w:n (1002)
auringonpaistetunteja kertyi peräti 259,3 (väh. 100w/neliölle)
korkeimmassa ilmanpaineessa saavutettiin myös uusi huhtikuun ennätys (1035,3)
tällä hetkellä täällä on takana 15 sateetonta päivää (ennätys on jotain 3 viikon luokkaa).
Sääasema Hämeenkyrö, uskela
http://koti.mbnet.fi/vp2

Leka

Kevättä pitelee, juu. Tänään satoi pariin otteeseen sen verran rankasti rakeita että joutui laittamaan sadekipon lämmityksen hetkeksi päälle. Maa oli sen verran valkoisena että kävi jo mielessä lumensyvyysmittakepin kaivaminen esille varastosta ;D

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

Niin pitelee juu. Kuuleman mukaan Suomusjärvellä tullut 5 senttiä lunta tuossa aikasemmin...Ja aika hassu varoitusyhdistelmäkin on voimassa Varsinais-Suomelle, keli- ja metsäpalovaroitus samaan aikaan  ;D

systeemi

Kemissä oli aamulla 5cm lunta maassa.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

spege

Eilen oli ollut Savonlinnassa lumi maassa, minä oli eilen Pietarissa ihailemassa ukkosta. Enään ei ole lumista mitään tietoa, melko viileä keli ja todella tuulista.
FLC foorumissa nimimerkki Speijo.

Jussa

Onko muut huomanneet wetterzentralen ennusteita ensiviikolle? On tulossa kyllä hurja helleaalto koko suomeen, näyttänyt jo monta päivää samaa. Tännekkin on mm. tiistaille ennusteessa 27-30 lämpöä :o

Naruskan Ukka Matinpoika

Eteläinen ja itäinen Suomi saivat vedet. Naruskalle ja koko pohjoiseen Suomeen jäivät tuulet. Toukokuinen pohjoisluoteinen myrsky on kolistellut koko yön ajan Ukan Tukikohdan peltikattoa niin, että vängällä on unikin ollut hiukan katkonaista.

Katkonaista täällä ei kuitenkaan onneksi ole sähköpuoli, joka on pelannut ilman lyhyitäkään katkoksia. Ihme, etteivät lähes roudattomassa maassa olevat puunjuuret ole antaneet periksi ja puita päästäneet kaatumaan. Tai ei ainakaan sähkölinjoille, koska parinkymmenen metrin ja ylikin puuskissa puita kyllä kaatuukin.

Eilen päivällä Ukka huomaisli Jussan tapaan, että kesäksi räjähtää Lapissa, jos kymmenen päivän ennusteet paikkansa pitävät. Aika uskomattomalta tuntuu ainakin nyt, kun mittarit ovat miinuksella ja hyytävyyslukemat ovat vajaata miinus kymmentä. Ja tuulen suunta kylmällä puolella, eli pohjoisessa, joka ilmansuunta ei kesähelteitä tänne tuo. Tuulten pitää siis ensi viikkoon mennessä pyörähtää aivan muualle, missä ne ovat nyt, jos täällä intiaanikesäksi muuttua meinaa. ;)

www.naruska.com

Jussa

Täälläkin lähennellään sääaseman puuskatuuliennätystä, mikä on 18.4m/s, nyt kovin 17.8m/s.

Leka

Helleraja rikottu täällä tänään lukemin 25,4°C :) Jos ennusteet tulevalle viikolle pitävät edes suurinpiirtein paikaansa, niin terminen kesä alkoi täällä 17.5. Viime vuoteen verrattuna 10 päivää myöhemmin ja termisen kevään pituudeksi tulee 84 vrk joka on vain 10 vrk lyhyempi kuin terminen talvi 2013-2014.

Pitkä kevät joka tapauksessa, normaali termisen kevään pituus on 6-9 viikkoa FMI:n mukaan.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless