Apache juntturoi dedillä

Aloittaja weatherc, sunnuntai, 23.02.2014, 13:39

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Apache on nyt 2 kertaa aika tarkkaan kuukauden sisään juminut dedillä jostain syystä.
Tuloksena 502-virheilmoa kaikilta dedin sivuilta sekä että EWN-häkkyrät lakkaa toimista.

Pitääpi keksiä joku monitori sille joka restarttaa sen tarvittaessa.

Toisaaltahan pitäisi löytää/korjata se syy siihen eikä vain korjata seuraus mutta ongelma lienee miten sen sais selville...

weatherc

Monitori lisätty ja testattu toimivaksi pysäyttämällä Apache sopivasti juuri ennen ajastettua ajoa.
Se tarkistaa tilanteen 5 minuutin välein. ;D

weatherc

Tutkailin hiukan lisää aiheesta koska tuo monitori on rebootannut Apachen jo kourallisen kertoja tänään. Logista löytyy ziljoona segfaultteja...

Google antoi yhdeksi mahdollisuudeksi RAM:in ja laitoin kyssäriä asista Hetznerin supporttiin. He olivat samaa mieltä ja tekevät pikku tarkistuksen jossain kohtaa joka aiheuttaa noin 20 min downtimen.

weatherc

RAM uusittu sekä BIOS päivitetty. Nopeata toimintaa sakemanneilta  ;D

weatherc

RAM:in uusiminen ei auttanut itse vaivaan vaan segfaultit jatkuvat (en yllättynyt). Pienen tutkimisen ja kokeilun jälkeen näyttää osoittava sormi ImageMagickiin sekä varsinkin sen PHP-pulikkaan Imagickiin.

Karttakuvat jossa tekstiraita alareunassa käyttävät Imagickiä ja kun disabloin BO-kuvien generoinnin väheni segfaultitikin roimasti. Näinollen tuo Imagick joutanee roskiin ja tilalle pitää väsätä PHP GD-häkkyrät. BO-kuvien päivitys on seis siihen asti.

Sivuraiteena näyttää FMI:n sadetutka olevan tyhjä eilisen bootin jälkeen. Sikäli ihan hyvä testi tuo eilinen bootti että näin että generoiko se initin yhteydessä tarvittavat kansiot tuonne RAM-diskille jonne dumppaan noita kuvia (ei generoinut ;)).

weatherc

Tuo onkelma ei ole tahonnut ratketa ei sitten millään.

Kerran minuutissa pyörivä testeri joka käynnistää Apachen uudelleen tarvittaessa sekä lähettää mulle siitä mailin on aika tasaiseen tahtiin hoitanut hommaansa noin 4-6 kertaa päivässä. Joskus tosin on ollut päiviä jolloin ei ole tullut crashiä laisinkaan.

Lääkearsenaaliin otettiin tänään cPanelin EasyApache-päivitysajo. Tämä kun rakentaa nuo softat from source kun se jotain tekee. Apache tuli samalla (vihdoinkin) päivitettyä 2.4:een sekä PHP 5.4.27:aan pienen mutkan kautta. Mutkan aiheutti mod_rpaf-moduuli joka laittoi hanttiin ja siten esti EasyApachen ajon.
Poistettuani moduulin päivitys onnistui. Uutena pikku probleemaksi osoittautui se että osa niistä PHP-tageista joka Nginx feedaa Apachelle katosi samalla (ja EWN/ennuste-sivut lakkasi siten toimimasta). Sain kyllä tagit takaisin mutta niiden nimet muuttui hitusen, jos ennen oli HTTP_GEOIP_CITY_COUNTRY_CODE3 niin nyt pitikin olla HTTP_X_GEOIP_CITY_COUNTRY_CODE3. Sigh..