Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Näin Suomessa

Aloittaja weatherc, maanantai, 05.08.2013, 23:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

En kyllä tiennyt olisko pitänyt itkeä vai nauraa kun luin miten umpisurkeasti on hoidettu nettiyhteydet Suomessa (lue Salossa).

Paikallisella operaattorilla SSP:llä hajosi keskeinen linjareititin joka hoitaa ulosmenevää liikennettä. Ok, sitähän sattuu. Mutta, 5000 verkkoasiakasta, mukaanlukien yrityksiä, oli 10 tuntia ilman nettiä sopivasti koko maanantai-päivän.
Siis mitä helvettiä?? Eikö linjaretitintä ole vähintään kahdennettu?? Varsinkin kun haavoittavuudesta oltiin tietoisia  :o

http://www.sss.fi/uutiset/519008.html

J.Jäntti

Vaikka tuosta jutusta onkin sellaiset pari viikkoa, niin kyllä se pistää miettimään Lohjan nurkillakin, että kuinka hyvin Elisa on varautunut solmukohdistaan pienemmissä kaupungeissa. Mietityttää sekin, että jos ADSL-yhteyden solmu pettää ja data lakkaa liikkumasta, toimiiko Saunalahden 3G-yhteyskään sen paremmin, kun ovat samaa puljua? Salossa olisi luullut olevan verkkopuoli jo lähtökohdiltaankin kunnossa, kun siellä niin pitkään teknologiateollisuuttakin oli, mutta ilmeisesti nyt löytyi kohta, jossa homma säästettiin hengiltä, tai sitten oli hommattu äkkiä yksi komponentti hyrräämään ja ajateltu, että "kyllä sen toisen tässä ehtii tilaamaan vielä" ja sekin unohdettiin... ja sitten kun pahin tapahtui, kolisi hyllyt tyhjyyttään ja laitetta saatiinkin sitten metsästää vaikka kivensilmästä.

Sitten on tietty valvontaporras... Luulisi SSP:llä olevan jonkinlainen valvontakin että jos jossain alkaa linja köhimään tai katkeaa niin toosalle boottia tai vaihtoa.
Jälkimmäistä sitten tietenkin koskevat sellaiset säädökset, kuin vasteaika, joka on mitä tahansa yhdestä tunnista seuraavaan työpäivään. Moni ei vain tiedä tänä päivänäkään, että vasteaika ei suinkaan tarkoita aikaa havainnoinnista tai ilmoituksesta korjaukseen valmistumiseen tai edes aloittamiseen, vaan havainnoinnista tai ilmoituksesta reagointiin, eli työnalle ottamiseen. Jälkimmäisessä ollaankin sitten sen kysymyksen äärellä, kuinka kiinnostunut korjaustyön niskoilleen saava ekspertti sitten on.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------