Kokeilu: WRF-ennuste taulukkomuodossa

Aloittaja weatherc, tiistai, 25.06.2013, 19:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Pikku kokeilu jossa WRF-ennusteen GRIBstä napattu pistedata Perttelin koordinaateille ja laitettu taulukkomuotoon:
http://www.nordicweather.net/wrf.php

Mukana kaikki ukkosarvot kuten Rae-,Supercell- ja Tornadoriskit tunti tunnilta.

Juju tuon takana on että wgrib2:lla tallentaa pistekohtainen raakadata tiedostoon. Pisteenä tulee lähin datapiste annetuille koordinaateille.
Tästä saattaa vielä kehittyä jotain muillekkin sivuille jahka ensin keskin miten sen teen koska tuo wgrib2:en komento menee nytten hardkoodattuna shell-skritpissä.

weatherc

Käytetty tilaisuutta hyväksi ja tutkittu pikkasen mahdollisuutta saada aikaseksi sellainen normi "ukkosriski"-parametri jolla myös saada ukkosikoni määritettyä.

Meillä on normi Cape ja Lifted jonka combo ollut käytössä WRF-kartoissa (Cape > 500 & Lifted < -4). Tämä on osoittautunut liian herkäksi, se puskee ikonia ihan liian paljon, joskin ei se nyt huonokaan combo ole. Ja kuten voitu ikkunasta ulos katsellessa todeta, ei sitäukkosta välttämättä tule vaikka Capet olisi 2500:ssa ja Liftedit -7:ssä...

Tutkailin siten Googlen antia tiimoilta "Thunder indicies" ja vastaan tuli muutama suht tuorekkin Eurooppalainen tutkimus tiimoilta, kuten
http://journals.ametsoc.org/doi/pdf/10.1175/1520-0434%281997%29012%3C0108%3ACOTAND%3E2.0.CO%3B2.

Niistä selvisi pari muuta arvoa käytettäväksi jotka ovat ihan suht "hyviä", Showalter Index sekä uusi tulokas Swiss Index joka nimensä mukaisesti on kehitetty Sveitsissä.
Molemmista sain parsittua php-funktiot ja lukemaakin ulos ja kappas, jos katsoo tätä päivää, jossa Cape/LI-combo sekä FMI ovat luvanneet ukkosta, niin sekä Showalter että Swiss kertoo jotain ihan muuta.
Showalter on 12:ssa kun pitäisi olla alle 2.
Swiss on 13:ssa kun pitäisi olla alle 5.

Asian tiimoilta lähti myös kyssäriä FMI:lle jos heillä olisi joku idea parametrille. Vastausta odotellaan vielä. :)

:)