Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Sivustoilla ongelmia

Aloittaja teutari, torstai, 03.07.2008, 23:38

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

teutari

Teutari.net sivustoilla oli illan aikaan ongelmia. >:(
Alla webhotellin tiedote mistä ongelmat johtu.

Kello 19.30 alkoi hajautettu palvelunestohyökkäys EasyNet-verkon reittimiin, jotka yhdistävät muun muassa suncomet.com-palvelimeen.

Suncomet.net ja P3-palvelimiin hyökkäys EI suoranaisesti vaikuttanut, mutta osaan P3-palvelimen asiakkaista, joilla on vahemmat nimipalvelintiedot saattoi häiriö vaikuttaa osittain (riippuen nimipalvelinvälimuistista).

Hyökkäys on tällä hetkellä mitä ilmeisemmin saatu kuriin ja verkontoimittaja "taistelee" jatkuvasti hyökkäystä vastaan. Hyökkäys ei ole millään tavoin kohdistettu Suncomet.com-sivustoon tai Suncomet.com-palvelimien asiakkaisiin vaan kokonaisiin usean tuhannen palvelimen reitittimiin.

t:jouko

Ongelmat näyttää vielä vaan jatkuvan, ajoittain toimii jotenkin.>:( >:(

teutari

Lainaus käyttäjältä: Hade - perjantai, 04.07.2008, 02:41
Perk.....
Siitäkö se pieni tökkiminen on tänään johtunut.  >:( >:( >:(
Nämä ovat niitä ikäviä juttuja. >:( Itsekkin illansuussa hermostuin kun datan lähetykset näyttivät jatkuvasti erroria joten laitoin webhotelliin ylläpidolle aika kärkästä tekstiä palvelimen toimimattomuudesta jolloin sieltä tuli ilmoitus palvelimen reitittimiin kohdistuneesta hyökkäyksestä.

Ei muuta kuin näppäimistön sekä hiiren johdot kaulanympärille ja piukkaan näille jotka tämmösiä juttuja tekevät. >:( >:(

Viimeisimmän tiedotteen mukaan hajautettu palvelunestohyökkäys on toistaiseksi loppunut ja liikenteen pitäisi nyt toimia normaalisti palvelimelle.

t: jouko

meteorologi

Tällaisia hyökkäyksiä tekevät hampit pitäisi todellakin kiristää langallisella hiirellä!  >:(

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Meteorologi - perjantai, 04.07.2008, 09:46
Tällaisia hyökkäyksiä tekevät hampit pitäisi todellakin kiristää langallisella hiirellä!  >:(
Olen samaa mieltä. Syynä usein on se, että joku parikymppinen pikkunörtti haluaa elvistellä vastaavaa tekoa harrasteleville kavereilleen, että "Katsokaa, mihin kykenen!! Nokittakaapas tämä, jos voitte!".

Ongelma tuollaisessa hajautetussa hyökkäyksessä on se, että hyökkäävät koneet ovat kaikki jotain heikkoutta hyväksikäyttäen saatu hallintaan ja niistä on tehty Zombie-koneita. Nämä Zombiet sitten tottelevat sokeasti annettua käskyä, joka tulee yhdestä pisteestä, esim. IRC-kanavan kautta, jonne Zombie-koneet ottavat yhteyttä, kun ovat uhriksi joutuneeseen koneeseen ensin asentuneet kaikessa hiljaisuudessa. Sitten tarvitaan vain etsiä sopiva tietoliikennereititin ja alkaa pommittamaan sitä ylisuurilla Ping-paketeilla tai vastaavilla. Tarkoituksena voi olla saada reititin ylikuormitettua niin pahoin, että se putoaa ns. Failopen-tilaan, jolloin se alkaa toimimaan keskittimen (HUBin) tavoin, jossa kaikkien koneitten lähettämä data toistetaan kaikilla tietoliikenneporteilla. Tällä tavoin pahantahtoinen henkilö voi alkaa kuuntelemaan verkkoliikenteestä dataa, jossa esim kulkevat käyttäjätunnukset ja salasanat. Tämä tosin on hyökkäyksen kovimpia muotoja, eikä mikään helppo toteutettava.

Todennäköistä on enemmän se, että joku vain haluaa hidastaa tahallaan liikennettä ja tehdä kiusaa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------