Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Mysli juntturoi

Aloittaja weatherc, tiistai, 29.01.2013, 20:38

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Mysli juntturoinut sitten koko rahan edestä tänään.
Otan sen alas klo 21 ja tutkailen pikkasen...Kesto: ?
Tällä aikana EWN (ja muut mysliä käyttävät systeemit) eivät toimi.

Snowi

Ilmeisesti tästä syystä myös mailit on alhaalla? Ainakaan sisäänkirjautuminen ei onnistu, tulee vaan:
Tapahtui vakava virhe
DB Error: connect failed
Tarkemmat tiedot on talletettu ylläpidon käsiteltäväksi.

weatherc

Syyllinen: InnoDB.

Parin tunnin raksuttamisen jälkeen oli kaikki mysql-yhteydet syöty ja homma kusi niin sanotusti reisille koska jostain syystä ne jäi roikkumaan kun yhtä kummallisesta syystä varsinkin EWN:n datahakijat eivät saaneet itsensä valmiiksi. Floodi oli siten valmis.

Noh, nyt muun säätämisen lisäksi lisätty kill-cronit EWN-masterille kerran tunnissa. Tämä tapahtuu tunnin vaihtuessa jolloin n 5 min paussi päivityksissä jotta ne jotka meinaavat saada itsensä valmiiksi myös sen tekevät ennen tuon killerin ajoa.

Samalla heitettiin Oraclen Mysql-kyhelmä roskiin ja tilalle laitettiin MariaDB joka on parannettu "drop-in"-forkki orginaali myslistä. Kaikki mysql-systeemit toimii sillä aivan kuten orginaalilla, ilman mitään muutoksia.

Sen asennus oli pirun simppeli, mysli seis, backupit kannan kansiosta ja conf-filuista, yum:lla mysql-rpm:ät roskiin ja MariaDB:n reposta uudet tilalle, mysli käyntiin.
mysql_upgrade-komennon ja conf-filun twiikkauksen jälkeen homma oli siinä.

MariaDB on muuten Suomalainen tuotos, sen kehittäjä on sama heppu, Michael "Monty" Widenius, joka kehitti alkuperäisenkin myslin. :)

LainaaIlmeisesti tästä syystä myös mailit on alhaalla?
Juup. Kaikkihan nuo tarvii mysliä tavalla tai toisella...

weatherc

Tarkempi syyllinen: innodb_log_file_size ja innodb_log_buffer_size. :)

Koska dedihän on siitä pikkasen "epätavallinen" että mysql:ää hakataan aikamoisella datamäärällä 24/7 liki jatkuvasti näytti syylliset asteukset olevan nuo 2. Eilisen MariaDB-vaihdon jälkeen esiintyi tunnin/parin jälkeen hitautta esim EWN-mastereiden ajossa koska kyselyjä jäi jonoon.

Lähes joka paikassa kun Googlaa niin on suositus EWN-tapaiselle nippu-päivityksille InnoDB ja transactions. Noh, kun EWN päivittää on nipussa nopeasti 600-1000 kyselyä (jos tekee yhden updaten per asema, tosin niitä tehdään todellisuudessa useampi per asema) ja näinollen vakiot log-koot olivat aivan liian pienet. Tulos: tukos/jono.
Niiden kokoa sun muita asetuksia seuraillaan vielä että tarvitseeko muuttaa mutta näin 12+ tunnin käynnissäolon jälkeen näyttää hyvältä.

EWN/NWN:än mysli-hakkaamisesta kertonee jotain se että ennen twiikkauksia oli QPS (querys per second) 250 korvilla, n 21.5 miljoonaa kyselä päivässä. :o
Jo nyt, kun vain pari EWN-häkkyrää käyttää transactions:eja, on samainen lukema tippunut noin 100:aan, eli 8.5 miljoonaan.

Samalla on tipunut myös loadit, vaikkei ne mitkään hälyttävän korkeat olleet ennenkään niin päiväsaikaan, ilman mitään raskasta WRF-tapaista käynnissä, ovat ne olleet siinä 2.5 korvilla. Olen pitänyt tavoitteena että ne pysyis keskimäärin alle 2.5 tuossa tilanteessa ja pysyis 4 ja 5 välimaastossa WRF ollessa käynnissä.
Nyt, ovat loadit siinä 1.5 korvilla 5 min keskiarvona ilman WRF:a, käyden jopa 0.5:ssa, ja WRF käynnissä näytti olevan siinä 3.5 korvilla :)




Snowi

Hyvä että syyllinen löytyi :). Aika nopeasti alkoi mailitkin eilen toimimaan tuon mun viestin jälkeen minkä eilen vähän ennen 22.00 kirjoitin.