Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Aito CDN käyttöön

Aloittaja weatherc, keskiviikko, 23.01.2013, 12:04

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Tuossa jo jonkin aikaa olen fundeerannut että varsinkin noita kartta-tiiliä voisi olla näppärää puskea ulos CDN:än kautta. Ei siksi että dedillä olisi kaistasta puutetta tai mitään muutakaan vaan koska suurin osa niistä ei muutu miksikään ja niitä on niin pirunlaisesti. Yksi layeri kartasta kun hakee tuolla omalla vakiokoolla 12 kuvaa jos laskin oikein.

Tein tuossa pientä hakua tiimoilta, ja kuten aina, rahalla saa ja junalla pääsee tässäkin asiassa. Idea oli kuitenkin että pitäisi olla ilmainen tai lähes ilmainen, vertailukohtana oli halpa VPS filuservuna. Yksi vastaan tullut oli Dropbox jolla myös ilmainen tili. Ilmaisen tilin kaista/tila oli kuitenkin vähän pienen-oloinen. Ja filut olisi pitänyt laittaa "dropbox-kansioon".
Sitten törmäsin CloudFlareen. Ilmainen tili, ei kaista rajoituksia (luin jostain että sanoivat että rahaa voi tehdä muullakin tapaa kun kaistasta), eikä tarvi siirrellä filuja yhtään mihinkään. :)

CF:llä 23 palvelinkeskusta ympäri maapalloa joista filut jaetaan, näistä lähimmät Tukholmassa, Amsterdamissa ja Frankfurtissa kun usemmiten vastaavilla tapauksilla on servuja vain Jenkeissä ja ehkä yksi lokaatio Euroopassa (kuten Amazon S3).

Juju on että domainin nameserverit vaihetaan heidän nameservuihin. Tämän jälkeen tämä hakee dns-tiedot domainista ja voit lisätä uusia tietoja/subdomaineja listaan. Sekä voit valita mitkä A-recordsit menee CF:än läpi ja mitkä eivät. Tällä hetkellä nordicweatherin recordsesita a-,b-,c- ja static-subdomainit menevät, kaikki muut eivät.
Näitä voi sitten vaihdella oman mielensä mukaan yhdellä klikkausella.
Kokonaisuudessaan varsin nopea ja näppärä setuppi.
Tosin, et näe että "toimiiko" vai ei ennenkuin heidän statsit päivittyvät koska kaikki urlit ja http-headerit sun muut pysyvät samana, ainakin mitä olen koittanut selailla.

Noh, pikkasen epäilin asiaa joten kokeilin varovaisesti laittaen yhden kolmesta karttatiili-subdomaineista sen läpi kokeiluksi. Jos homma kusisi reisille se näkyisi siinä että osa tiilistä ei näkyisi OK.
Nyt kolmatta päivää kehissä eikä mitään kummallisuukisa ilmennyt. Sen sijaan heidän statseihin ilmestyi:
9,178 requests saved by CloudFlare
16,668 total requests

;D

weatherc

Nyt ollut jokusen päivän käytössä ja pakko sanoa että sehän toimii  ;D

195,601 requests saved by CloudFlare
284,658 total requests
Bandwidth Saved
1.4 GB bandwidth saved by CloudFlare
1.9 GB total bandwidth

Aika hyvin jos säästää 70% kaistasta noista subdomaineista jotka sen kautta menee.

Kaistan säästön lisäksi se myös minifioi CSS/JS-filut ja myös html-filut jos niitä on. Tällä hetkellä ajan vain noita kuva-,js- ja css-subdomaineja sen kautta, kuten static-subdomainin, joten html:ää se ei minifioi.

Siinä on myös "threat"-estäjä ja muuta nippelitieto-statstiikkaa. :)



weatherc

CloudFlaren CDN ollut nyt käytössä reilun kuukauden eikä moittimista löydy.
Sitä kautta on mennyt lähinnä nordicweatherin static-subdomaini sekä karttatiilet.

Tulos viimeisen kuukauden ajalta:

Säästetyt kyselyt (eli kyselyn filu on toimitettu CF:stä), 2.2 miljoonaa, noin 75% kyselyistä
Säästetty kaista, 19 GB eli noin 85% kaistasta

Säästö olisi todennäköisesti vieläkin suurempi jollei ennustekarttojen tiilet menisi sitä kautta koska niillä lyhyt expire-aika

;D