Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

NWN -> NEWN ?

Aloittaja weatherc, torstai, 27.12.2012, 15:11

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

LainaaNiin systeemissä on todellakin tuo 3 sekunnin raja? Onko siis keruuskriptin kannalta parempi, että jos serveri syystä tai toisesta on sammutettu, tulee vastaan välittömästi herja "palvelin esti yhteyden" tai "dns-osoitetta ei voi selvittää"?
On juu. Sillä ei sinänsä ole merkitystä että onko palvelin alhaalla tai vastaa hitaasti. Se odottaa sen 3 sekuntia ja jollei dataa ole imestynyt niin se jatkaa matkaa. Ennen kuin laitoin tuon rajan se saattoi jäädää jurraamaan tuollaisen hitaan kanssa vaikka huru ja kauan, tuloksena että hetken päästä niitä hakuskriptejä oli käynnissä tusinatolkulla kun edelliset eivät olleet päässeet loppuun.
Tuo nykyinen on toiminut erittäin hyvin kaikissa tilanteissa mitä vastaan tullut (404,302,200 jne...)

Lainaa
Mitä jos se olisi vaan "European Weathernetwork". Jää vähän kasvunvaraa
Heh :)
Itse asiassa miettisin pikkasen samaa koska tuo Northwestern.... on aika pirun pitkä.

LainaaMielestäni kiinnostus NWN:n suuntaan on kasvanut reippaasti etenkin The Weather Channelin ostettua Weather Undergroundin.
WU edusti itsenäistä globaalia verkkoa ja osa aseman omistajista haluaa tiedot kuitenkin saataville edelleen.
On ja osittain varmaan myös periaate-syistä. Se että iso jenkki-firma, joka tullut tunnetuksi lähinnä ostettujen palikoiden tuhoamisesta, menee ostamaan WU:n sai varmaan monet lähtemään kyseiseltä sivulta niin vierailijana kuin asemana. The Weather Channeliltahan tulee yhtä paljon säätä kun Music Televisionilta musiikkia tätänykyään...


meteorologi

Lainaus käyttäjältä: J.Laiho - perjantai, 28.12.2012, 19:28
Lainaus käyttäjältä: Meteorologi - torstai, 27.12.2012, 15:34
Kuulostaapa mielenkiintoiselta. Jotenkin tuntuu, että moni noista pienemmistä yhteistyöverkostoista on pystyyn kuollut, useat jäsenasemat ovat offline, joten homma selkiytyisi mukavasti liitoksessa.  8)

Mielestäni kiinnostus NWN:n suuntaan on kasvanut reippaasti etenkin The Weather Channelin ostettua Weather Undergroundin.
WU edusti itsenäistä globaalia verkkoa ja osa aseman omistajista haluaa tiedot kuitenkin saataville edelleen. Koska NWN on pohjoismainen kokonaisuus ja toimii erittäin hyvin, en ole ihmeissäni, että tuohon kokonaisuuteen haluaa enemmän porukkaa mukaan.

Hyvä huomio, enpä ole itse tuota muistanutkaan.

Noista NWN:n "yhteistyöverkostoista" (jos niitä niiksi voi kutsua, tuo Namibiaweatherin lista) vielä. Itävallan ja Puolan verkostot ovat surullisessa jamassa. 1 ja 14 asemaa ja niiden määrä ei tiettävästi ainakaan ole noussut, vaikka verkostot kai jo jonkin aikaa ovat pystyssä olleet. Sitenpä tuo yhdistyminen ei heidänkään uskottavuutta ainakaan vähentäisi.

Näin ot:nä, olen otettu kuinka hyvin täällä Suomessa Finwx on pulskistunut, 93:lla asemallahan pääsisi jo jaetulle 3. sijalle tuossa globaalissa verkostossa.  :)
Onko muuten "piälliköllä" mitä tulevaisuudensuunnitelmia Finwx:n suhteen, esim. historialliset tilastot asemien olosuhteista, yms? 

weatherc

#12
Iski pikku design-probleema :)

Idea on se että toplistoissa/taulukoissa uudet maat enabloidaan sitä mukaan kun uusia ilmenee ja tuki olisi näin aluksi ainakin EU-maille, tai Länsi-Eurooppa, noin suurinpiirtein. Ne maat jossa ei ole asemia olisi piilossa.

Liittymiskaavakkeeseen tulisi kaikki maat listattuna sekä maininta että "jollei maatasi löydy niin ota yhteyttä". Näin pitkälle on helppo nakki.

Mutta, tuo namiska-rivi taulukoissa ei kyllä toimi jos monta maata tulee lisää, siitä tulisi 2-rivinen ja aika sekava. Aatos joka tuli mieleen on dropdown joka valitsisi oletuksena vierailijan maan, eli Suomi meille. Muita ideoita?

LainaaNoista NWN:n "yhteistyöverkostoista" (jos niitä niiksi voi kutsua, tuo Namibiaweatherin lista) vielä. Itävallan ja Puolan verkostot ovat surullisessa jamassa. 1 ja 14 asemaa ja niiden määrä ei tiettävästi ainakaan ole noussut, vaikka verkostot kai jo jonkin aikaa ovat pystyssä olleet. Sitenpä tuo yhdistyminen ei heidänkään uskottavuutta ainakaan vähentäisi.
Tuossahan on lyhyesti juuri se surkea totuus niistä. Ne kasvoivat niin kauan kuin uutuudenhuuma niissä oli vielä olemassa ja uusia verkkoja tupsahti kun sieniä satella, sen jälkeen kukaan ei ole tehtnyt niille "yhtään mitään". Raaka tosiasiahan on kun websivu kyseessä että sen "pitää elää" että olisi vierailijoita/kiinnostusta.

LainaaNäin ot:nä, olen otettu kuinka hyvin täällä Suomessa Finwx on pulskistunut, 93:lla asemallahan pääsisi jo jaetulle 3. sijalle tuossa globaalissa verkostossa.
Totta, pikkurikkisen Suomen tiheys on kyllä aika uskomaton ainakin mitä tulee niihin jotka liittyneet verkkoihin. Asemiahan lienee ainakin pari kertaa enemmän jollei sitäkin enemmän :)
Oebel/Assen kertoili että Hollanti/Belgia-akselilla olisi n 380 PWS-asemaa.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Meteorologi - perjantai, 28.12.2012, 20:45
Näin ot:nä, olen otettu kuinka hyvin täällä Suomessa Finwx on pulskistunut, 93:lla asemallahan pääsisi jo jaetulle 3. sijalle tuossa globaalissa verkostossa.  :)
Onko muuten "piälliköllä" mitä tulevaisuudensuunnitelmia Finwx:n suhteen, esim. historialliset tilastot asemien olosuhteista, yms? 

Olen siitä ollut itsekin yllättynyt, kuinka paljon kiinnostusta FinWX:n suuntaan on ollut. Kun sivustoa aloitin rakentamaan vuonna 2006, en olisi uskonut, että se saisi kovinkaan suurta huomiota esimerkiksi Vaski.net:n ja Finnish Lightning Centerin puristuksissa. Virheistä opittiin ja tässä sitä ollaan. :)

Kuten monet ovat huomanneet. Sivuston 3-versio on ollut linjoilla 01.04.2008 alkaen tähän päivään saakka. 4 vuotta on pitkä aika pitää sivustoa liki saman näköisenä, mutta osa on jo siihen tottunut, mukaanlukien tekijä itse. Tähän päivään mennessä 3-versioon on upotettu yhteensä 581 muutosta (josta versionumero 3.581, sivuston alalaidassa, muuten).

Suunnittelu on ollut pitkälti paperilla pelkästään, mutta sen etunenässä on ollut rakentaa historiatietojen näyttäminen, jos tieto vain on sääasemalta saatavilla. Työstö 4-version suhteen aloitettiin samalla kertaa, mutta se pysähtyi niille tolpilleen, kun vuonna 2011 suoritettiin muutto Helsingin Kannelmäestä Lohjan Gruotilaan ja siitä lähtien testikone on tilanpuutteen vuoksi jäänyt varastoon, jossa se on odottanut käyttööottoa siitä lähin. Se odottaa tekniikkahuoneen rakentumisen valmistumista. Tekniikkahuone toimii samalla myös tietoliikennejakamona, jonne FinWX siirtyy, kun tila on valmis. Vuosi 2012 ei juuri muutoksia tuonut tilanteeseen. Toukokuussa 2012 suoritettu nilkkaleikkaus tuhosi suunnitelmat huoneen kuntoon saamisesta ja sääaseman pystyttämisestä ajallaan.

Status nyt on se, että tekniikkahuone on sähköistetty, mutta tietoliikennekaapeleita ei ole vedetty eikä -rasioita kytketty, minkä lisäksi huoneen ilmanvaihdon muutostyö on kesken. Projekti on pysähtynyt paikalleen rahoituksellisen ongelman vuoksi, jonka aiheuttajana on meidän käyttämämme vakuutusyhtiö.

FinWX:n kehitystoimet jatkuvat, kun:
1. Tekniikkahuone on valmis
2. Tietoliikenne keskitetty huoneeseen ja FinWX:n serveri siirretty sinne
3. FinWX Lohja-15:n sääasema ja salamatutka ovat asennettu ja käytössä
4. FinWX:n testiserveri on käytössä.

Tämän kaiken odotetaan liikkuvan eteenpäin vuoden 2013 kevään aikana.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Korjataan nyt samalla oikeastaan alusta asti ollut valuvika, nimittäin jos jotain uutta taulukkoa on halunut kuten, uusi maa lisättyä, niin on pitänyt tehdä päivitys itse skriptiin.
Ajatus on saada se niin että X maata (~28 kpl) on valmiiksi defointu koodiin ja ne voi "enabloida" tarpeen mukaan siten että joikaisella synop/pws/tiesää/toplista voi olla eri maat aktiivisena. Käytännössä tuo menee niin että se hakee nordicista conffi-jsonin ja "ei-aktiiviset" namiskat vain piilotetaan :P

LainaaOlen siitä ollut itsekin yllättynyt, kuinka paljon kiinnostusta FinWX:n suuntaan on ollut. Kun sivustoa aloitin rakentamaan vuonna 2006, en olisi uskonut, että se saisi kovinkaan suurta huomiota esimerkiksi Vaski.net:n ja Finnish Lightning Centerin puristuksissa. Virheistä opittiin ja tässä sitä ollaan.
Ihan yhtä hämyillään ollaan täälläkin. Silloin kun aloitin NWN:än ajattelin että "hyvä jos 30 asemaa tulee".
Siihenhän ei kauaa mennyt että todettiin se aluperäinen png-kartta aivan liian pieneksi.
Nyt ollaan 300:ssa PWS-asemassa (10-20% aina offline syystä sun toisesta, näyttää olevan aika tasainen tuo taso).... :)


Leka

Jahas, sivuston uusi nimikin on jo näköjään päätetty ;)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

LainaaJahas, sivuston uusi nimikin on jo näköjään päätetty
Juup :)
Tuo European Weatnernetwork oli aika hyvä siinä mielessä ettei se rajoita turhaan :P ja se on lyhyempi.

Nyt pitäsi purkkakoodi-toplistat (puuh!) ja taulukot toimia uudella maatunnus-pohjaisella systeemillä että pystyn masterskriptillä enabloimaan niitä sitä mukaan kun/jos tarvetta tulee. 30 maata on pre-definoitu systeemiin. Taka-ajatus on simppelisti se ettei tarvi olla heti hakkeroimassa koodia jos uusia maita tulee :P
Huomenna testi-ajot systeemistä.
Jos ei tahdo toimia niin F5:sta pari kertaa että se hakee tuoreet filut saattaa auttaa asiaan.

weatherc

Valuviat korjattu, samalla pieneni datatiedostot se hakee nordicweatheristä parhaimmillaan 40% kun muutin niiden rakennetta :)

Leka

Onko mahdollista saada uudesta EWN:n logosta kuva tyyliin 110x110px background:transparent vaikkapa .png muodossa? Saa vaihdettua omalle sivulle ;)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

Logosta on tulossa tyylin 100px kokoinen versio jossain vaiheessa. Pitää keksiä joku toimiva pohja sellaiselle pallero-logolle. :)

Nyt on oma sivu muutettu European Weathernetworkiksi uusine yläbannereineen. :)

Zippi on miltei valmis, uupuu läihnnä saksan kielinen kielifilu joka Assenin kaveri lupasi järjestää.
Muutoin uupuu vielä,
- Synopit + varoitukset kattamaan aluksi laitettavaan alueeseen sisältäen, DE, NL, BE, UK ja IRL. Näin saadaan yhtenäinen katettu alue joka vastaa suunnilleen luoteis-Eurooppaa saaden mukaan myös UK:n jostahan useasti ne säät useasti tänne ilmestyvät. Sillä lähdetään ja katsellaan sitten miten mahdollisia asemia ilmenee mukaan ;)
- Karttatiilet loppuu suunnilleen Amsterdamin kohdalla jossain kartoissa.