Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Lumen syvyydet

Aloittaja weatherc, tiistai, 18.12.2012, 12:38

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

LainaaKlaukkalassa on nimittäin lunta tullut tähän mennessä enemmän kuin koskaan ennen tähän asti, nimittäin 67 senttiä, mutta lumensyvyys on vain 32cm. Eli yli puolet on on sulanut ja/tai painunut kasaan.
Täällä ollut talvien saldot siinä 80-85 cm korvilla, nyt tullut 56 cm. Ei mitään järisyttävän suurta ennätystä mutta eniten kylläkin ollakseen tähän aikaan talvesta.

LainaaKatsoin tuossa äsken noita oman Klaukkalan maalämpöantureiden lukemia ja 10cm syvyydessä on vielä 1.7 astetta lämmintä, joten routa ei kovin syvällä vielä ole.
Totta, eikä todennäköisesti tulekkaan kun näin paljon lunta suojaamassa. Tuo sulaaminen altapäin mullakin kävi mielessä ainakin alussa koska ihan talon vieressä suli vaikka oli -5 mittarissa eli maa oli lämmin :)

Snowi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - keskiviikko, 19.12.2012, 09:39
LainaaHeh, muistan kun ekan kerran olin tuolla suunnalla ja odottelin että koska se Enontekiö tulee. No eipä tullut, tien vieressä luki vaan että Hetta.
Meinasin just sanoa että eiks se Enontekiön "kirkonkylä" ole Hetta ;D

Juu niinhän se olikin :). Kyllähän minäkin olen Hetasta kuullut, mutta ei nyt muistunut mieleen. Jännä että esim. Google Mapsin ja Fonectan kartat eivät ilmoita paikkakuntaa Hettana. Fonecta ei oikeastaan sano paikkakunnalle mitään nimeä, mutta Google Maps laittaa Enontekiö tekstin suoraan Hetan kohdalle, ei sano mitään Hetasta. Paitsi toki sieltä löytyi esimerkiksi Hetan kirkko, joka kertoo että oltaisiin Hetassa :)

systeemi

Määperä lämmöt  -10cm -3.4astetta
                       -60cm +1.1 astetta

Mielenkiintoista on se että sadekipon lämpö on -0.1astetta joka on just siinä rajalla sulaako. Anturihan on sadekipon pohjalla joten itse kippo on plussan puolella. Pitää tietenkin muistaa että ulkolämpötila on -15.8 astetta.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Snowi

Lainaus käyttäjältä: systeemi - keskiviikko, 19.12.2012, 19:49
Määperä lämmöt  -10cm -3.4astetta
                       -60cm +1.1 astetta

Täällä vastaavat arvot, eli jo mainittu -10cm 1.7 astetta ja -50cm 3.9 astetta. Viime vuonna -50cm ei mennyt lähellekään nollaan, vaan muistaakseni joku reilu 1 aste oli alin lukema. Siitä päättelin, että ainakin mittauspisteellä routa oli ehkä jossain -30 sentissä. Tuo -10cm on mennyt sentään aina nollaan asti.

Hemmo

#14
Tänään on tullut sellaista "lumihöttöä" 10 cm, kun vähänkin menee suojan puolelle niin mittarista häviää -9 cm  ;D
Tosin sade jatkuu vieläkin, että ei tiedä kuinkapaljon sitä taas saadaankaan.
Lukema nyt 46 cm.
Korjaus: Lukema on nyt 50 cm (klo 20:00)