Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

30.11.2012 talvimyrsky

Aloittaja angle, perjantai, 30.11.2012, 07:08

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

angle

No kyllä tämä myrskyksi voidaan laskea. Omalle asemalle tuli uusi puuska ennätys 17m/s, Rankissa näyttää 26m/s puuskissa. Lunta ei ole vielä tullut tänne, lännemmässä tuiskuaa jo.

weatherc

#1
LainaaRankissa näyttää 26m/s puuskissa.
Helsingin majakka 33 m/s, Russarö & Jussarö 31 m/s tällä hetkellä. Merkitsevä aallonkorkeus Helsingin kohdalla 5m, korkein aalto liki 8m. Voi olla pikkasen epävakaata noissa seilaavissa sillipurkeissa matkustaminen ;D

Fortumin vikakartta lahos taas pystyyn. Eikä ihme, kartta näköjään php-pohjainen, puskee kaiken maailman php-erroreita. Eivätkö siellä kuulleet OpenLayeristä tai Leafletistä jolloin ei raskaita php-häkkyröitä tarvi ajella muuta kun mahdollisesti datafilun osalta ajastuksella??? Eli siellä ei olla mitään opittu viime talvesta.

weatherc

Hki majakka ja Jussarö 34 m/s ;D

Argonex

Jos haluaa nostaa myrskyjännitystä ihan uuteen tasoon niin kannattaa mennä kesken myräkkää peltikatolle ruuvaamaan peltejä takaisin paikalleen .. voin sanoa et senjälkeen kun sieltä pääsee hengissä alas niin maassa tuo myräkkä ei tunnu enää missään. Noh nyt on jo turvavaljaat käytössä jotenka pitää lähtä jatkamaan korjauksia.
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää

J.Jäntti

Periaatteessa sisämaassa oleva FinWX Karjalohja-12A (Nummijärvi) kellotti omaksi tuulenpuuskamaksimiksi 18,5m/s.
Tämä lukema saatiin mitattua kahdesti, kello 07:25 ja 07:29.

Karjalohjan Nummijärven alueelta on Fortum taas vaihteeksi poikki oikein kunnolla. Puujärven alueen muuntajat ovat kaputt ja sääaseman UPSilta loppuivat voimat kello 11:24. Sääasema on siis liittynyt 966 karjalohjalaisen joukkoon. Sähköjen palautumista ja järjestelmän uudelleenkäynnistystä odotellessa, siis.

FinWX:n kotipaikalla kaikki on OK. Fortumin kartan mukaan Lohjalla on 500 asiakasta ilman sähköä, mutta keskusta-alue ei siihen kuulu (ja toivottavasti ei tule kuulumaankaan). Helsingin Kallion observaatiopisteellä on puskenut lunta kovaa tahtia koko ajan täysin tauotta. Hirvittää miettiäkin, miten lumessa auto on, kun sitä tuolta pihalta alkaa kaivamaan ulos kotiinlähtöä varten...
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

20 sekunnin video Silja Serenadelta Suomenlahdella: http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/20121130015966948_v0.shtml

Ent saaristolaisena sanoisin että "vähän kuoppaista ehkä ollut muttei mitään erikoista". Suurempi syy median hössötys sekä porukka jolla ei hajua mitä on laivamatkustaminen myrskyssä, meri 25+ m/s tuulessa ja 9m aalloilla kun ei ole mikään sileä moottoritie (= pitänyt jäädä kotiin)....

Leka

Kyllähän se täälläkin vähän sähköjä katkoi ja heikko lumisade alkoi kokolailla vaakasuorassa. Hieman pienemmässä mittakaavassa tuiskuaa kuitenkin kuin etelämpänä.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

Laitetaan tilastoon FMI:n ilmoittamat päivän maksimit: Puuska 35 m/s & 29 m/s keskituuli (Kirkkonummi, Mäkiluoto) ja aallonkorkeus 9.4m (vissiin uusi ennätys Suomenlahdelle).

Tuossa video miten helikopterilla laskeudutaan ruotsinpaatille siinä kelissä: http://youtu.be/QU9aXQ-hdR8
(Rajavartiolaitoksen pätkä Silja Serenaden casesta tältä päivältä)

Tänne tullut sellaiset 17 senttiä päivän aikana enkä huomannut ainuttakaan sähkön vilkkumistakaan.

yka

Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 30.11.2012, 21:30

Tänne tullut sellaiset 17 senttiä päivän aikana enkä huomannut ainuttakaan sähkön vilkkumistakaan.

Meiltä oli yöllä pari tuntia sähköt pois. Pysähtyi sääkonekin eikä lähtenyt käymään ilman manuaalista käynnistystä. UPSissa se kyllä on, mutta kun näyttö oli päällä niin ei riittänyt virta koko vehkeelle. Itse emme tietenkään olleet kotona. Niinhän se aina on ollut, kone kaatuu, kun auttajaa ei ole paikalla.
Lunta on pari senttiä ja uutta tulee hiljalleen.
yka

weatherc

Naapurimaan aavisesita voi lukea että Ruotsissa tullut paikoin yli 60 senttiä lunta vuorokaudessa. Tuossa nippu "lukijan kuvia" (klikkaa "Starta bildspel"):
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15864797.ab